Meni

Pretražite letove za Budimpeštu

Prikaži filtere

Budimpešta

Za koju destinaciju kupiti avio karte iz Budimpešte?

Avionske karte iz Budimpešte popularan su izbor ako putujete u evropske metropole, ali i Ameriku i na Istok, jer se iz ovoga grada često mogu naći povoljnije avio karte nego iz Beograda.

Iz mađarske prestonice veoma je veliki broj direktnih letova ka brojnim evropskim gradovima – od Rige i Tel Aviva do Mančestera i Tamperea – a u ponudi su i letovi za Dohu, Dubai, Njujork, Peking... Imajte na umu da se preko najvećeg mađarskog aerodroma preveze više od 13 miliona putnika godišnje!

Preko sajta eSky dostupne su kako avio karte iz Budimpešte za sve direktne letove do tih brojnih destinacija širom Evrope i sveta, tako i avio karte do Budimpešte iz Beograda ili Niša, za one koji ne vole da koriste druge vidove prevoza sem avionskog.

Među kartama za najpopularnije destinacije koje na našem sajtu možete naći su avionske karte za Ameriku iz Budimpešte, avio karte Budimpešta-Moskva, a popularni su i letovi iz Budimpešte za Maltu. Da biste našli svoje jeftine avio karte iz Budimpešte, u naš pretraživač letova ukucajte Budimpeštu kao aerodrom polaska i istražujte dalje. Avio karte iz Budimpešte biće sortirane tako da najlaše uočite najpovoljniju, a možete birati i avio prevoznika ili pomeriti period putovanja (i tako smanjiti cenu karte!).

Popularni letovi iz Budimpešte

Bilo u našoj internet pretrazi najpovoljnijih letova ili u našoj besplatnoj eSky mobilnoj aplikaciji, avio karte iz Budimpešte su vam na dohvat ruke po veoma povoljnim cenama. Među najpopularnijim letovima iz mađarske prestonice – kad su u pitanju putnici iz Srbije koji žele finansijski isplativije avionske karte – izdvajaju se letovi iz Budimpešte za Dablin irskih kompanija Aer Lingus i Ryanair.

Među srpskim putnicima visoko se kotiraju i let iz Budimpešte za Maltu – za koji možete naći karte preko čak dva niskobudžetna avio prevoznika. Let iz Budimpešte za Moskvu preko avio prevoznika Aeroflot i Wizz Air takođe se nalazi visoko na listi prioriteta srpskih putnika.

Novitet na našem sajtu, uz ponudu avio karata iz Budimpešte i mnogih drugih gradova, jeste pomoć u organizaciji putovanja – sada možete na jednom mestu rezervisati jeftine avio karte i hotelski smeštaj, i to na ovom linku. Ušteda može biti i do 30%!

Jeftini letovi iz Budimpešte

Da biste avionske karte iz Budimpešte našli po povoljnoj ceni, jedna od opcija je da u posebnom odeljku našeg sajta (Prilike) ukucajte ovaj aerodrom kao polazni, a onda istražite najpovoljnije ponude. Neke od ovih avio karata uz Budimpešte mogu da koštaju i manje od 10 evra, stoga rezervište svoje jeftine avionske karte iz Budimpešte na vreme, jer je njihov broj ograničen.

Takođe, u redovnoj pretrazi na našem sajtu dostupni su (i pregledno sortirani prema ceni) letovi niskobudžetnih avio prevoznika. Avio karte Wizz Air iz Budimpešte mogu se naći do brojnih gradova u Maroku, Italiji, Španiji, Izraelu, Poljskoj, Islandu, a od kraja 2018. uvode se i letovi za Talin i Šefild/Donkaster. Ryanair letovi iz Budimpešte koncentrisani su na letnje destinacije kao što su Barselona, Bari, Valensija, ali i na evropske metropole (izuzetno su tražene avio karte Budimpešta-Dablin), a u ponudi su od kraja oktobra 2018. i letovi za Aman i Marselj. Avio karte Budimpešta-Malta mogu se kupiti preko ova prevoznika, a cene se kreću od oko 40 evra za povratnu kartu (samo sa ručnim prtljagom). Avio karte Budimpešta-Moskva možete kupiti na našem sajtu preko avio prevoznika Wizz Air, za direktan let između ova dva grada.

Avio prevoznici koji saobraćaju iz Budimpešte

Među kompanijama za koje možete pronaći povoljne avio karte iz Budimpešte na našem sajtu nalaze se, uz pomenute niskobudžetne prevoznike, i Aegean Airlines (sezonski čarteri za Krit i Rodos), airBaltic (koji nudi direktan let za Rigu), AirCairo (let za Hurgadu), Finnair (za Helsinki).

Od interkontinentalnih destinacija, AirCanada nudi u toku sezone direktan let do Montreala, AirChina za Peking, LOT za Čikago i Njujork, Qatar Airways za Dohu...

Mogućnosti su brojne, stoga ih dobro istražite na našem sajtu.

Aerodrom Budimpešta

Aerodrom u Budimpešti izgrađen je 1939. godine i poznat je još pod imenima Franc List i Ferihegi (stari naziv koji se i dalje koristi). Nosi IATA oznaku BUD. Ako se pogleda mapa Budimpešte aerodrom se nalazi 16 kilometara na jugoistok od centra grada. Na ovom aerodromu je samo terminal 2 trenutno u upotrebi (i njegovi delovi A i B), te ako ste kupili avio karte iz Budimpešte, sigurno polećete sa njega. Budimpeštanski aerodrom je čvorište avio kompanija Wizz Air i LOT Polish Airlines i baza Rajanera.

Na aerodrom Budimpešta terminal 2 A dolazićete ukoliko je vaš let preko neke od članica saveza Skyteam i Star Alliance, a aerodrom Budimpešta terminal 2B rezervisan je, recimo, za polaske preko kompanije Wizz Air.

Aerodrom u Budimpešti adresa: Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér (Budapest Ferihegy International Airport), GPS (za T2): 47°26'13.19" N, 19°15'25.80" E

Aerodrom Budimpešta parking: Dobro je pokriven kamerama i nalazi se na oko 200 metara od zgrade aerodroma. Ima više od 700 parking mesta, a kraće zadržavanje (do 5 minuta) se ne naplaćuje. Za premium parking obezbeđen je prevoz pošto je na većoj udaljenosti od zgrade terminala.

Kako doći do aerodroma u Budimpešti?

Putnicima iz Srbije na raspolaganju su prevoz do Budimpešte kombijem sa adrese na adresu, sopstvenim vozilom, železnicom, a iz Mađarske i taksi prevoz do Budimpešte.

Jeftin prevoz do Budimpešte omogućava železnica, ali imajte na umu da noćni voz iz Beograda preko Novog Sada i Subotice stiže tek u jutarnjim satima, što je možda kasno ukoliko vaš let iz Budimpešte polazi rano ujutru. Još jedna povoljna opcija je kombi prevoz do aerodroma u Budimpešti sa adrese u Beogradu do samog aerodroma. Prevoz minibusom do Budimpešte organizuje nekoliko privatnih kompanija. Moguća su stajanja po putnike iz Novog Sada, ali i drugih gradova. Kombinovanjem više vožnji moguć je i prevoz do Budimpešte iz Niša.

Prevoz do aerodroma u Budimpešti iz Beograda moguć je i autobusima. Prilično povoljne aranžmane ima Flixbus, a ova kompanija organizuje autobuski prevoz do Budimpešte noću do stanice Nepliget u Budimpešti, odakle treba dalje stići do aerodroma, te i to treba imati u vidu.

Za prevoz do aerodroma u Budimpešti automobilom od Beograda je potrebno oko tri i po sata vožnje. Koristi se auto-put A1 i u Mađarskoj M-5, odakle se na izlazu 22-23 bira E-71 (M-0) za aerodrom (Liszt Ferenc Repülőtér), odakle se lako mogu pratiti oznake do aerodroma.

Prevoz od aerodroma u Budimpešti do centra grada

Na svakih 20 minuta autobus 100E vodi od aerodroma do centra Budimpešte. Vožnja traje oko 40 minuta do centralne metro stanice Deak Ferenc, odakle je prevoz do skoro svakog mesta u gradu nekom od linija metroa prilično jednostavan.

Prevoz od aerodroma u Budimpešti do centra moguć je i autobusima 200E (koji polaze na svakih deset minuta) do stanice Ferihegy, odakle je moguće uhvatiti voz koji za oko 25 minuta stiže do železničke stanice Nyugati u Budimpešti. Vožnja ovom kombinacijom prevoza traje oko 40 minuta.

Nešto skuplja opcija je direktan autobus prevoznika Holiday Taxis do centra grada.

Taksi vožnja sa aerodroma do centra grada još je jedna od mogućnosti koje su dostupne putnicima, a vožnja traje oko pola sata kada nema saobraćajne gužve.

✔️ Postoje li posebne ponude za letove za Budimpeštu na eSky.rs?

Na web stranici eSky.rs redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cenama. Pratite nas i inspirišite se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta za Budimpeštu?

Na eSky.rs dok vrpite rezervaciju avionske karte, takođe možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i prijatno.

✔️ Ako rezervišem let za Budimpeštu, mogu li da rezervišem ujedno i smeštaj?

Na eSky.rs nudimo pretraživač smeštaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smeštaju u mestu, u kojem putujete, čak i pre putovanja. Smeštaj može da se rezerviše nezavisono od karte ili kao deo Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove za Budimpeštu?

Budite sigurni, da na eSky.rs ponuda letova za Budimpeštu uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizovane za visoki standard.

Korisne informacije o aerodromima u Budimpešti

Popularne avio kompanije za Budimpeštu

Tražite smeštaj? Proverite najbolje hotele u Budimpešti

Nađite smeštaj u Budimpešti