Meni

Pretražite letove za Ljubljanu

Prikaži filtere

Ljubljana

Avio karta za Ljubljanu – gde je pronaći?

Različiti prevoznici saobraćaju iz Ljubljane iz Beograda, drugih gradova u Srbiji i okolini, neki s direktnim, drugi letovima s presedanjem. Avio karta za Ljubljanu može se kupiti online, preko nekog od pouzdanih sajtova za prodaju avio karata.

Ako ste u potrazi za avionskom kartom za Ljubljanu iz Beograda, znajte da iz srpskog glavnog grada ima najviše direktnih letova, kao i najviše polazaka. Iz susedne Crne Gore moguće je naći po povoljnim cenama i avio karte Ljubljana – Tivat ili avio karte Ljubljana – Podgorica. Kada je ovaj drugi grad u pitanju, on često služi kao mesto presedanja za srpsku nacionalnu kompaniju.

Avio karte Ljubljana – Niš ne mogu se kupiti za direktne letove, već samo za one sa presedanjem. Kako biste imali sve opcije za letove ka Ljubljani na jednom mestu, bilo da vam trebaju karte sa najbližeg aerodroma ili tražite karte iz Ljubljane ka Evropi, recimo avio karte Ljubljana – Brisel, najbolje je da konsultujete neku od onlajn pretraživača letova.                              

Online kupovina avio karte                                                                 

Avionske karte uvek se mogu kupiti online preko samog avio prevoznika, ali ono što vam štedi vreme u pregledanju bezbroj različitih sajtova jeste – online pretraga letova. U pouzdanim online pretraživačima, kakav je eSky, letovi u sekundi budu izlistani prema svim kriterijumima koji su putniku važni: datum leta, cena avio karte, avio prevoznik, a prikazane su na transparentan način i sve one različite usluge koje nudi svaki od njih.

Tako ćete ne samo uštedeti vreme već će i vaša avio karta za Ljubljanu biti najpovoljnija moguća. Još jedna mogućnost koju ovakva pretraga nudi jeste rezervisanje smeštaja zajedno sa kartom, koje još više štedi vreme, a donosi i finansijsku uštedu do 30%! Proverite ovde.

Ako umesto računara više volite da koristite mobilni telefon, eSky je za vas spremio besplatnu mobilnu aplikaciju preko koje možete rezervisati svoje avionske karte za Ljubljanu, ali i za brojne druge gradove u Evropi i širom sveta.

Najjeftinije avio karte za Ljubljanu        

Ako tražite jeftine avionske karte za Ljubljanu, na raspolaganju vam je više opcija. Možete sačekati neku od promocija avio kompanija koje imaju letove iz Beograda i drugih gradova Srbije do slovenačke prestonice, ali pregledanje popusta oduzima puno vremena i naporno je.

Umesto toga, dozvolite da eSky to obavi za vas – redovno smo u potrazi za najpovoljnijim opcijama za putnike i o tome redovno obaveštavamo kroz newsletter, na koji se možete pretplatiti na sajtu.

Još jedna opcija su Prilike – poseban odeljak posvećen najjeftinijim ponudama za određene gradove, među kojima se može naći i Ljubljana.

Avio karte Ljubljana – Beograd, cena

Avio karta za Ljubljanu košta različito u zavisnosti od perioda godine u kojem kupujete kartu. Tokom novogoodišnjih i drugih praznika, kada putnici obično imaju više vremena za putovanje, cene avionskih karata skoče. Takođe, velika povećanja događaju se i kada se karta kupuje neposredno pred put.

Kad je u pitanju prodaja avio karata Air Serbia je obično najjeftinija opcija za let iz Beograda za Ljubljanu. Cena povratne karte Beograd – Ljubljana kreće se oko 150 evra. Adria Airways takođe ima povoljne cene, uz mnogo polazaka na ovoj relaciji, skoro svakog dana u nedelji.     

Koji se aerodrom koristi u Ljubljani?

Aerodrom u Ljubljani zove se Jože Pučnik (Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana) i to je jedini međunarodni aerodrom koji opslužuje Ljubljanu. Poznat je i pod starim imenom Brnik.

Ovaj aerodrom nosi IATA oznaku LJU, a nalazi se u blizini sela Gornji Brnik, oko 25 kilometara na severozapad od Ljubljane, odnosno 10 kilometara na istok od Kranja, na putu između Kranja i Mengeša.

Aerodrom u Ljubljani je baza slovenačkog avio prevoznika Adria Airways, koji je najveća kompanija za prevoz putnika u Sloveniji. Preko njega se godišnje preveze oko 1,8 miliona putnika, uglavnom u letnjim mesecima.

Sa aerodroma do centra Ljubljane

U zavisnosti od budžeta, možete birati između više opcija putovanja sa aerodroma do gradskog centra i obratno. Aerodromski autobus je najjeftiniji način prevoza, a ovaj autobus broj 28 polazi na svaki puni sat od 5 ujutro do 20 h i staje, između brojnih drugih mesta, i na Autobuskoj stanici (blizu koje je i Glavna železnička stanica). Vožnja traje oko 50 minuta.

Lokalni autobus prema Kranju saobraća na skoro svakih sat vremena. Mogući su i polasci autobusa za Bled direktno sa aerodroma.

Još jedna opcija koja postoji u Ljubljani je unapred dogovoreni transfer sa aerodroma do Ljubljane, koji za 1 do 4 osobe košta oko 25 evra do centra grada, a možete se odlučiti i za deljeni transfer minibusom, po ceni od već od 10 evra. Loša strana ovakog prevoza jeste to što ćete morati da sačekate dolazak drugih putnika koji putuju s vama.

Taksi kad je u pitanju aerodrom Ljubljana slovenija košta između 30 i 35 evra, u zavisnosti od mesta u Ljubljani do kojeg idete, a na samom aerodromu dostupan je i najam automobila preko različitih rentakar agencija.

Kuda se može leteti iz Ljubljane?

Aerodrom Ljubljana letovi vode do popularnih gradova širom Evrope, a mreža avio prevoznika dobro povezuje glavni grad Slovenije sa balkanskim gradovima, bilo direktnim, bilo letovima s presedanjem.

Među redovnim i nacionalnim prevoznicima koji vode do najviše destinacija iz Ljubljane su: Adria Airways, Air France, ČSA, LOT, British Airways, Finnair, Turkish Airlines. Zastupljeni su i low cost letovi iz Ljubljane niskobudžetnih prevoznika EasyJet, Wizz Air i Transavia.

Avio karta za Ljubljanu preko kompanije Adria Airways može vas odvesti za Amsterdam, Brisel, Kopenhagen, Frankfurt, Minhen, Pariz, Beč i Cirih, ali i sa balkanskim gradovima kao što su Sarajevo, Priština, Skoplje, Sofija i Tirana. Avio karte iz Ljubljane za Rusiju možete kupiti preko Aeroflota, za let Moskva – Ljubljana. Redovne letove na relaciji Beograd – Ljubljana obavljaju Air Serbia i Adria Airways (neki su direktni, neki s presedanjem), dok Montenegro Airlines do glavnog grada Slovenije leti iz Podgorice.

✔️ Postoje li posebne ponude za letove za Ljubljanu na eSky.rs?

Na web stranici eSky.rs redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cenama. Pratite nas i inspirišite se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta za Ljubljanu?

Na eSky.rs dok vrpite rezervaciju avionske karte, takođe možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i prijatno.

✔️ Ako rezervišem let za Ljubljanu, mogu li da rezervišem ujedno i smeštaj?

Na eSky.rs nudimo pretraživač smeštaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smeštaju u mestu, u kojem putujete, čak i pre putovanja. Smeštaj može da se rezerviše nezavisono od karte ili kao deo Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove za Ljubljanu?

Budite sigurni, da na eSky.rs ponuda letova za Ljubljanu uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizovane za visoki standard.

Korisne informacije o aerodromima u Ljubljani

Popularne avio kompanije za Ljubljanu

Tražite smeštaj? Proverite najbolje hotele u Ljubljani

Nađite smeštaj u Ljubljani