Meni

Pretražite letove za Prag

Prikaži filtere

Prag

Direktan let za Prag i gde ga naći

Ukoliko vas interesuje putovanje Beograd - Prag avionom, možete ga, osim u nekoj turističkoj agenciji starog kova, rezervisati i onlajn, preko jednog od internet pretraživača letova i smeštaja, kakav je eSky.

Među više od 150 avio prevoznika – kako redovnih, nacionalnih, tako i onih niskobudžetnih (low cost) – možete odabrati kartu po svojoj meri, bilo za direktan let za Prag ili za let s presedanjem u nekom drugom evropskom gradu u blizini.

Letovi za Prag onlajn se mogu kupiti i preko mobilne aplikacije eSky, koja se besplatno preuzima sa internet radnji i jednostavna je za korišćenje kao i pretraga letova iz internet pretraživača. U svakom periodu godine dostupni su vam jeftini letovi Beograd - Prag (ili letovi iz nekih od susedskih prestonica, kao što su Zagreb, Podgorica ili Sarajevo).

Kako biste bili sigurni da je ona karta koju ste odabrali najjeftinija avionska karta za Prag, proverite u pretraživaču cene prema mesecima ili u danima koji su blizu vašeg željenog datuma putovanja. I rezervišite i smeštaj na ovom linku, jer će vam ovo uštedeti mnogo vremena, uz čak do 30% u novcu.

Let za Prag iz Beograda

Letovi za Prag iz Beograda mogu biti direktni ili s presedanjem. Redovni direktni let za Prag iz Beograda ima srpski nacionalni avio prevoznik Air Serbia, i to svim danima u nedelji, u različitim terminima tokom dana. Ovaj let traje tek nešto više od sat vremena, mada se mogu naći i letovi s presedanjem po povoljnim cenama koji neće trajati dugo.

Osim ovog prevoznika, avio karta Prag - Beograd može se kupiti i preko nekog od drugih velikih evropskih avio prevoznika, među kojima su Austrian Airlines, koji ima svakoga dana mnoštvo letova sa kraćim ili dužim presedanjem u Beču. Zatim Lufthansa, koja pravi presedanje u Minhenu. Ili KLM, s kojim ćete imati presedanje u Amsterdamu.

Uz polaske iz Beograda građanima Srbije dostupni su i polasci iz drugih okolnih gradova. Na primer, u različitim periodima godine mogu se naći jeftini letovi Zagreb – Prag, jer iz hrvatskog glavnog grada tržište ima avionske karte preko više prevoznika.

Jeftine avionske karte za Prag 

Putnici kojima je bitno da kupe jeftine avio karte za Prag ili za neki drugi grad širom sveta treba da imaju na umu da cena avio karte za Prag raste u periodu kada je njihova destinacija najposećenija. Prag je grad koji je uvek zanimljiv turistima, svakako, ali u periodima tokom Nove godine i katoličkog Božića posećenost je izuzetno velika, te i cene avionskih karata za Prag umeju da skoče.

Isto to se dešava i ako svoje avio karte za Prag kupujete neposredno pre planiranog putovanja. Najbolje je, ako želite da uštedite, da bar dva do tri meseca unapred kupite avionske karte za ovu destinaciju.

Najjeftiniji letovi za Prag mogu se naći na veb-sajtu eSky u odeljku Prilike. Istražite ovaj link kako biste pronašli kartu za Prag tokom neke od promocija različitih avio prevoznika koji saobraćaju do njega. Ovde se mogu naći ne samo jeftine avio karte za Prag već i za druge gradove u Evropi i širom sveta.

Aerodrom Vaclav Havel

Međunarodni aerodrom u Pragu nosi ime po poznatom češkom državniku (i prvom predsedniku Češke Republike), a oznaka koju ima je PRG, dok njegov pun naziv na češkom glasi Letiště Václava Havla Praha. Stao ime mu je aerodrom Ružine (Mezinárodní letiště Praha-Ruzyně). Osnovan je 1937. i jedini je aerodrom koji opslužuje glavni grad Češke. Najveći je aerodrom u celoj državi, sa oko 17 miliona prevezenih putnika tokom 2018. godine. Nalazi se na samom obodu dela grada Prag-Ružine, i to na oko 12 km od centra Praga i na istoj udaljenosti od grada Kladno.

Praški aerodrom je sedište čeških avionskih prevoznika Czech Airlines (koji između ostalog ima letove let Prag - Zagreb) i Smartwings, a takođe je i baza irskog niskotarifnog prevoznika Ryanair (zastupljenog recimo letovima za ovaj grad iz Budimpešte). Do ovog aerodroma saobraćaju letovi za Prag srpskog prevoznika Air Serbia iz Beograda, kao i sezonski Croatia Airlines let za Prag iz Zagreba.

Aerodrom u Pragu ima četiri terminala, od kojih su na severu T1 i T2, dok su T3 i T4 na jugu, a nisu svi postavljeni blizu jedan drugog. Međutim, samo se T1 i T2 koriste za komercijalne putničke letove.

Kako da stignem sa aerodroma u Pragu do centra grada?

Automobilom se stiže za oko pola sata, a možete koristiti i autobuski prevoz i metro da biste sa aerodroma Vaclav Havel stigli do centra Praga.

Centar Praga je na oko 12 km od aerodroma, te će vam kolima, bilo da iznajmljujete automobil ili uzimati taksi vozilo, trebati oko pola sata. Ako putujete iz centra Praga, birajte auto-put R7 (poznat i pod imenom Lipská Street). Taksi vozilo možete unajmiti na samom aerodromu, te se častiti vožnjom nešto skupljom od 20 evra ako ste već nabavili jeftine avionske karte za Prag.

Ipak, do centra Praga lako je doći javnim prevozom, konkretno autobusom i metroom. Dve autobuske linije vode ka centru grada, od kojih autobus broj 100 vodi za nekih 15–20 minuta sa aerodroma do metro stanice Zličín (metro B). Dostupan je i broj 119, koji vas povezuje na liniju metro A, stanica Veleslavín, a kojim se možete prebaciti do konekcije sa metroom B za petnaestak minuta. Dalje metro B vodi do samog centra (stanica Mustek ili Náměstí Republiky).

Noćni prevoz je takođe dobro organizovan. Autobuska linija 510 vodi na svakih pola sata od centra grada do aerodroma. Imajte samo na umu da ćete za veliki prtljag morati da kupite dodatnu kartu.

Jedna od bržih varijanti prevoza je autobus AE Airport Express, koji će vas odvesti do centra grada ili glavne stanice Praha Hlavní nádraží.

✔️ Postoje li posebne ponude za letove za Prag na eSky.rs?

Na web stranici eSky.rs redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cenama. Pratite nas i inspirišite se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta za Prag?

Na eSky.rs dok vrpite rezervaciju avionske karte, takođe možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i prijatno.

✔️ Ako rezervišem let za Prag, mogu li da rezervišem ujedno i smeštaj?

Na eSky.rs nudimo pretraživač smeštaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smeštaju u mestu, u kojem putujete, čak i pre putovanja. Smeštaj može da se rezerviše nezavisono od karte ili kao deo Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove za Prag?

Budite sigurni, da na eSky.rs ponuda letova za Prag uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizovane za visoki standard.

Korisne informacije o aerodromima u Pragu

Popularne avio kompanije za Prag

Tražite smeštaj? Proverite najbolje hotele u Pragu

Nađite smeštaj u Pragu