Meni

Pretražite letove za Prištinu

Prikaži filtere

Priština

Priština: letovi koji su dostupni putnicima

Kosovski grad Priština čvorište je međunarodnog saobraćaja za letove kako sa Kosova, tako i iz južnih krajeva uže Srbije, pogotovo ako im iz nekog razloga nije dostupan aerodrom u Nišu. Ukoliko se putnici sa juga Srbije pitaju koji su im Priština letovi dostupni, mogu ih proveriti na sajtu eSky.

Ovaj sajt, kao i istoimena mobilna aplikacija, koja se besplatno može preuzeti, pomažu da pronađete let preko avio prevoznika koji želite (od svih prevoznika koji saobraćaju na željenoj relaciji), u periodu u kom želite da putujete. Sve rezultate pretrage ovaj pretraživač letova sortira prema ceni, što je putnicima takođe važan kriterijum. Tako ćete ustanoviti da se u pretraživaču letova eSky mogu naći i jeftini letovi iz Prištine, budući da s ovog aerodroma letove organizuje i nekoliko niskotarifnih kompanija.

Letovi iz Prištine na jednom mestu

Kada pretražujete letove za neku zemlju iz Prištine – recimo, zanimaju vas letovi iz Prištine za Nemačku ili letovi iz Prištine za Tursku – u pretraživač eSky treba da ukucate polazni i dolazni aerodrom, a rezultate koje dobijete možete pretraživati na više načina. Osim po ceni avio karte iz Prištine, možete ih sortirati prema avio prevozniku kojeg želite i, u zavisnosti od opcija koje postoje između dva grada, birati direktan let ili let s presedanjem. Letovi s presedanjem su takođe česta opcija kada ne postoji onaj direktan do mesta u koje želite da otputujete.

Rezultate pretrage avionskih karata iz Prištine možete pregledati i ako se putovanje pomeri za nekoliko dana ranije ili kasnije. Ovo je dobra opcija ako nemate tačno određen datum putovanja i može vam nekad čak i znatno umanjiti cenu puta.

Još jedna mogućnost je da se avio karte za Prištinu pretraže prema mesecima, kada možete videti u kom su mesecu avio karte za vašu destinaciju najjeftinije. Tako ćete ponovo manje potrošiti na put.

Jeftini letovi iz Prištine

Letovi iz Prištine obavljaju se preko redovnih avio kompanija, ali sa prištinskog aerodroma poleće i nekoliko niskotarifnih, takozvanih lou-kost prevoznika.

Easy Jet (njegov nemački i švajcarski ogranak), primera radi, ima letove za Berlin, Bazel i Ženevu. Eurowings prevozi putnike iz Prištine do brojnih gradova u Nemačkoj, Ženeva, a let za Beč počinje u novembru 2019. Pegasus je turski niskobudžetni prevoznik, koji saobraća do Istanbula. Jedan od najistaknutijih po broju destinacija je Wizz Air. Wizzair letovi iz Prištine saobraćaju do Budimpešte, Bazela, Dortmunda, Londona, Minhena i takođe će postojati let za Beč od kraja decembra 2019.

Kad su u pitanju ove kompanije i njihovi jeftini letovi iz Prištine, postoje neke specifičnosti za putnike. Primera radi, veliki prtljag (koji se ne može uneti u kabinu) posebno se naplaćuje, i to prema svakom smeru putovanja i u zavisnosti od destinacije. Svaka kompanija ima svoje pravilo, a kada pretražujete jeftine letove iz Prištine na sajtu ili u mobilnoj aplikaciji eSky, ovo je jasno naznačeno kako bi putnicima olakšalo odluku o kupovini.

Kada kupiti avio karte iz Prištine?

Opšte pravilo za kupovinu avio karte je bar dva meseca pre putovanja. Tada su cene za Priština let najniže, mada one zavise od brojnih faktora i svaka avio kompanija pojedinačno odlučuje o svojim cenama. U svakom slučaju, što pre kupite karte, to je isplativije.

Ako vas interesuje najbolji period kupovine karte na relaciji Beograd - Priština letovi trenutno nisu direktni pa je teže odrediti period jer je u prevoz uključeno više prevoznika. Za direktne letove, međutim, kao što su avionski letovi Priština - Ljubljana na primer, okvirne podatke o najboljem periodu za kupovinu možete pronaći u eSky pretraživaču, budući da on pomno prati kretanje cena avionskih karata tokom više od 15 godina svog postojanja.

A kada sami želite da odredite najbolji period za putovanje, znajte da jeftine avio karte iz Prištine ili jeftine avio karte za Prištinu retko možete naći u periodima velikih praznika kao što su Božić ili Bajram. Izbegavajte periode kada je vaša destinacija posećena, tako možete znatno smanjiti cenu karte.

Najvažnije o aerodromu u Prištini

Internacionalni aerodrom Adem Jašari (Aeroporti Ndërkombëtar i Prishtinës) u Prištini nosi IATA šifru PRN. Ovaj aerodrom je 2006. bio proglašen za najbolji – prema kriterijumima kao što su bezbednost putnika, korisnička podrška, operativnost, razvoj itd.

Naziva se još i Slatina. Ovaj aerodrom su za svoj fokus odabrale kompanije Adria Airways i niskobudžetni Eurowings. Sa njega se godišnje preveze više od dva miliona putnika.

Njegov mali terminal je moderan, podeljen na odlazni i dolazni deo. Na njemu su uobičajene pogodnosti za putnike: nekoliko kafeterija i prodavnica (mada ih je više pre ulaska u samu zonu aerodroma), bankomati, banka, klinika. Internet je omogućen uz doplatu, kao i usluge biznis laundža. Nije dostupno mesto za odlaganje prljaga. U njegovoj blizini, na samo desetak minuta nalazi se hotel Vita.

Sa ovog aerodroma letovi iz Prištine obavljaju se preko različitih kompanija, među kojima su, pored pomenutih avio prevoznika, redovni prevoznici Swiss, Austrian Airlines, Adria Airways, Turkish Airlines. Zastupljene su i niskobudžetne kompanije, među kojima Easyjet, Norwegian, Pegasus Airlines, a veoma su popularni i Wizzair letovi iz Prištine.

Konkurencija prevoznika na ovom aerodromu je velika – primera radi, let Priština – Basel u ovom trenutku obavlja čak pet avio kompanija.

Prevoz do prištinskog aerodroma i sa njega

Nakon što ste kupili avio karte za Prištinu, taksijem je lako doći do aerodroma u Prištini i postoje različite tarife u odnosu na polaznu destinaciju. Ukoliko polazite iz centra, vožnja će koštati petnaestak evra. Ukoliko ste tek sleteli na aerodrom, taksi prevoz možete naći odmah ispred dolaznog terminala.

Javni prevoz je takođe dostupan. Autobuska linija 1A aerodrom povezuje sa autobuskom stanicom u centru grada, s polascima od 4 h izjutra do 21 h uveče, što je pogodno kad su u pitanju mahom svi aerodrom Priština letovi. Stanica autobusa je odmah kraj dolaznog terminala i cena karte je oko 3 evra. Na prištinskom aerodromu postoje i brojne agencije koje pružaju usluge rentiranja vozila, među kojima su poznati svetski brendovi Europcar, Hertz ili Sixt, ali i kosovski: Kosova, Mara, Prishtina Rent-a-Car.

✔️ Postoje li posebne ponude za letove za Prištinu na eSky.rs?

Na web stranici eSky.rs redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cenama. Pratite nas i inspirišite se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta za Prištinu?

Na eSky.rs dok vrpite rezervaciju avionske karte, takođe možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i prijatno.

✔️ Ako rezervišem let za Prištinu, mogu li da rezervišem ujedno i smeštaj?

Na eSky.rs nudimo pretraživač smeštaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smeštaju u mestu, u kojem putujete, čak i pre putovanja. Smeštaj može da se rezerviše nezavisono od karte ili kao deo Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove za Prištinu?

Budite sigurni, da na eSky.rs ponuda letova za Prištinu uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizovane za visoki standard.

Korisne informacije o aerodromima u Prištini

Popularne avio kompanije za Prištinu

Tražite smeštaj? Proverite najbolje hotele u Prištini

Nađite smeštaj u Prištini