Meni

Pretražite letove za Split

Prikaži filtere

Split

Avio karte za Split i gde ih kupiti

Onlajn kupovina avionskih karata poštedeće vas jednog ili više odlazaka do turističke agencije, a automatska pretraga koju eSky nudi štedi vreme i u traženju najpovoljnije karte ili vama potrebne dodatne usluge. Ono što ovakva kupovina nudi je kvalitet – na veb-sajtu eSky možete brzo i jednostavno pretražiti avionske karte za Split preko više od 150 avio prevoznika, uporediti cene i uslove putovanja i odabrati najjeftiniju avio kartu ili onu u periodu koji baš vama odgovara.

U realnom vremenu takođe možete menjati i parametre avionske karte koju tražite, te proveriti cene ako putujete u nekom narednom mesecu (mesečni pregled cena), a ako nemate fiksan datum polaska, možete proveriti koji je najjeftiniji polazak za Split (ili bilo koji drugi grad) u nekom bližem periodu.

Koji sve direktni letovi za Split postoje?

Tokom letnje sezone, do Splita postoji mnoštvo letova iz evropskih metropola. Split je povezan sa drugim hrvatskim aerodromima, a postoje i direktni letovi iz Beograda, Skoplja, Beča, Ciriha...

Hrvatski nacionalni prevoznik Kroacija erlajnz ima redovan direktan let iz Splita ka nekim nemačkim gradovima, dok njihovi direktni letovi za Beograd, Skoplje, Beč, Cirih funkcionišu samo u toku letnje sezone. Iako se ona svake godine unapred određuje, obično obuhvata period od kraja marta do kraja septembra, kada se u Split putuje zbog odlaska na more. Letovi Beograd – Split u ponudi su i srpskog avionskog prevoznika Er Srbija. Druge direktne konekcije sa aerodroma u Srbiji i Bosni ne postoje.

Da li se negde prodaju jeftini letovi za Split?

Da, jeftini letovi za Split (i iz njega) mogu se naći u internet pretragama kao što je eSky, jer mnogi avio prevoznici tokom godine nude različite popuste i promocije.

eSky nudi dobar pregled svih popusta i promocija na jednom mestu, te ovde možete kupiti jeftine avio karte za Split, ili neki drugi grad u različitim periodima godine. Naglašavamo da je u periodima kada vlada velika navala na destinaciji jeftine karte teže naći, te izbegavajte periode kada pun ljudi putuje na vašu destinaciju, u prevodu: birajte sam početak ili kraj sezone da biste postigli najbolju cenu. Ili jednostavno – rezervišite dovoljno vremena unapred!

Kad je Split u pitanju, a takođe i drugi gradovi, da biste bili u toku s eventualnim promocijama i popustima na avionske karte više ne morate odlaziti na portale svakog avio prevoeznika ponaosob – sada smo ih sve okupili na jednom mestu i ažuriraju se u sekundi, samo posetite deo sajta Prilike i informišite se koje su promocije aktuelne.

O splitskom aerodromu

Svi letovi za Split iz Beograda i drugih gradova sleću na aerodrom u Splitu. Ovo je međunarodni aerodrom sa oznakom SPU i nekada se naziva aerodrom Resnik. Važi za jedan od najprometnijih od ukupno devet međunarodnih aerodroma u Hrvatskoj, naravno posle zagrebačkog. Nalazi se u srednjoj Dalmaciji, u mestu Resnik, po kojem je i dobio neformalni naziv. Veoma je blizu Splita (na samo 25 kilometara), a u blizini splitskog aerodroma je i Trogir, koji je udaljen samo nekoliko kilometara.

Baza Kroacija erlajnza nalazi se na ovom aerodromu, koji je zbog velikog prometa tokom letnjih meseci, proširivan u nekoliko faza, od kojih se poslednja završava na leto 2019. Planira se da ovaj aerodrom može da opsluži tri i po miliona putnika godišnje. A putnici koji koriste usluge ovoga aerodroma mahom su iz Evrope. Popularni su letovi Split – Štutgart, ali i letovi ka mnogim drugim gradovima Nemačke, Italije, Francuske. Ovde takođe sleću letovi Split – Beograd preko hrvatskog i srpskog nacionalnog avioprevoznika, a brojne su i sezonske destinacije iz svih krajeva Evrope, preko različitih redovnih i niskobudžetnih avio kompanija.

Aerodrom u Splitu, dolasci i odlasci

Kad ste kupili avio karte iz Splita i želite da organizujete prevoz do grada, na raspolaganju su, osim taksija i rentiranih vozila, lokalni i Pleso autobusi, kao i privatni transfer.

Autobus za aerodrom u Splitu iz centra zove se Pleso prijevoz, polazi sa glavne železničke stanice u Splitu i nema međustanica na ovoj trasi. Polasci su dobro usklađeni sa letovima za Split. Nakon što budete izašli na glavnoj železničkoj stanici, nema puno pešačenja do luke u kojoj se čekaju trajekti. Ona je samo 100 metara dalje, a kad su u pitanju trajekti za Hvar oko 200 metara.

Još jedan lokalni autobus koji možete koristiti je onaj na liniji 37. Kreće se od aerodroma ka Trogiru ili ka Splitu (suprotan pravac). Ukoliko treba da dođete do zračne luke, međutim, ovaj autobus nije zgodan jer staje na oko kilometar od nje.

Privatni transfer je još jedna opcija, a kad je taksi u pitanju, preporučuje se da unapred pogodite cenu, pogotovo ako idete dalje od Splita.

Ponešto i za ljubitelje niskobudžetnih prevoznika

Ukoliko ste već nabavili svoje jeftine avio karte za Split i eventualno želite da odatle letite dalje, znajte da su vam na raspolaganju i low cost letovi iz Splita. Mogu biti posebno povoljni ako ne žurite s putovanjem pa ih rezervišete na vreme. Iz ovog primorskog hrvatskog grada posluje nekoliko avio kompanija koje se vode kao niskobudžetne (low cost), a među njima su Volotea, EasyJet, Vueling, Eurowings, Wizz Air. Easy Jet letovi iz Splita povezaće vas sa gradovima kao što su Amsterdam, Belfast, Mančester i Lion, a vode i do čak tri aerodroma u Londonu.

Eurowings letovi iz Splita imaju konekcije ka mnoštvom nemačkih metropola, recimo Keln, Diseldorf, Minhen, Štutgart (do kojeg novi let Laudamotiona takođe počinje od samog kraja marta 2019). Jeftine letove iz Splita za Italiju imaju Easy Jet, Volotea, Vueling, a popularne letnje destinacije su i gradovi u Poljskoj i Velikoj Britaniji (uglavnom preko Viz era), kao i u Holandiji i Francuskoj (Transavia, odnosno Transavia France).

Kad odaberete svoj low cost let iz Splita, obavezno pogledajte u eSky pretrazi koja je cena doplate za prtljag i druge usluge. Prikazana je transparentno, tako da ne bude neugodnih iznenađenja na aerodromu!

✔️ Postoje li posebne ponude za letove za Split na eSky.rs?

Na web stranici eSky.rs redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cenama. Pratite nas i inspirišite se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta za Split?

Na eSky.rs dok vrpite rezervaciju avionske karte, takođe možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i prijatno.

✔️ Ako rezervišem let za Split, mogu li da rezervišem ujedno i smeštaj?

Na eSky.rs nudimo pretraživač smeštaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smeštaju u mestu, u kojem putujete, čak i pre putovanja. Smeštaj može da se rezerviše nezavisono od karte ili kao deo Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove za Split?

Budite sigurni, da na eSky.rs ponuda letova za Split uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizovane za visoki standard.

Korisne informacije o aerodromima u Splitu

Popularne avio kompanije za Split

Tražite smeštaj? Proverite najbolje hotele u Splitu

Nađite smeštaj u Splitu