Menu

Pretražite letove do Malezije

Malezija

 • Long Banga
 • Opšte informacije

  Službeni jezik: malajski
  Vremenska zona: UTC +8
  Valuta: Ringit (MYR)

 • Vreme za zabavu

  Ako ste putovanje za La Paz odložili za sledeću godinu, razmislite o tome da odete na proleće. U maju, 26. i 27, svake godine se održava živopisna Fiesta del Gran Poder (u prevodu: festival više sile).

 • Narodne borbe

  Svake nedelje u 15 h u El Altu Multifuncional Ceja de El Alto organizuju se čuvene borbe između žena. I bez brige – većina udaraca je inscenirana.

 • Poseta vešticama

  Ne znate šta je strah? Idite u ulicu Linares na Mercado de las Brujas, pijacu veštica. Tamo možete kupiti neobične biljne mešavine i amajlije koje, kako tvrde Bolivijci, donose sreću.

Šta videti u La Pazu

U La Pazu, u kojem živi oko tri miliona stanovnika, lako je osetiti vrtoglavicu – i to ne samo zato što se grad nalazi na izuzetno visokoj nadmorskoj visini. Evo šta će vas sve navesti da poludite za ovim mestom...

Ako želite da osetite pravi život u ovoj mnogoljudnoj metropoli, zaputite se na Plaza Murillo – živopisni trg u njenom centru. Biće pun ne samo stanovnika iz grada već i kampezinjosa (farmera) koji sede na stepenicama uz ulicu. To su najamnici u potrazi za poslom u poljoprivredi. Uz to možete videti čolite, žene u tradicionalnim šarenim kostimima širokih suknji sa specifičnim šeširima na glavi. Treba da posetite Etnografski muzej, u kojem možete videti fascinantnu izložbu posvećenu narodnim nošnjama od šarenih tkanina Bolivije i Andaluzije, koje potiču još od pre 3.000 godina.

Pošto je grad smešten na planinskom obronku, obavezno treba da se provozate jednom od linija prevoznika Mi Teleferico. Dok se vozite gondolom za Al Alto – selo na nadmorskoj visini od 4.100 metara – imaćete najlepši pogled na La Paz. Ako želite da impresionirate dragog saputnika, idite tamo uveče da posmatrate zalazak sunca, dok se polako budi noćni život u gradu.

Kada ogladnite, na jelovniku potražite tradicionalna bolivijska jela. Sopa de mani, supa od goveđih rebaraca sa neusoljenim kikirikijem, jedno je od jela koje treba probati. Druga popularna jela su silpancho, koji se priprema sa pirinčem, piletinom, povrćem i prženim jajetom, i plato paceńo – koji sadrži klip kukuruza, boraniju, pečeni krompir, meso i prepečeni sir. Najbolja mesta su Gustu i El Vagon del Sur u kvartu Kalakoto i Luciernagas u ulici Avenida Illimani. Preporučujemo i Pena Huari u ulici Sagarnaga, gde možete ne samo pojesti odličnu hranu već i čuti tradicionalnu bolivijsku muziku uživo. La Paz je poznat po uličnim štandovima na kojima čolite prodaju jeftino voće i sveže ceđene sokove. Ako budete naišli na njih, obavezno ih probajte.

Popularne avio kompanije do Malezije