Meni

Beograd Luka (Malta) - Pretražite letove

Prikaži filtere

Luka (Malta)

Let Beograd-Malta: najbolji saveti za kupovinu

Grupa malteških ostrva koja se nalaze jugoistočno od Sicilije veoma je privlačna letnja destinacija, ali turisti sve češće na najpoznatijim ostrvima Malta i Gozo provode vreme i u toku jeseni, proleća pa čak i zime, zbog njihove blage klime. Putnike iz Srbije zato često interesuje let Beograd-Malta.

Na sajtu eSky možete naći avionske karte iz Beograda za Maltu, kao i avionske karte do bilo kog grada u Evropi i šire, u svetu. U ponudi su letovi na stotine različitih kompanija, kako redovnih, tako i niskobudžetnih (low cost) prevoznika. Odnedavno postoji mnoštvo direktnih letova za Maltu iz Beograda ali i sa obližnjih aerodroma, preko različitih firmi. A karte na eSky možete kupiti i s presedanjem u nekom od gradova u okolini, najčešće su to, u slučaju Malte, Rim ili Istanbul.

U mnoštvu opcija koje pokazuje pretraga letova eSky lako ćete odabrati prevoznika kojeg želite, tip leta, izabrati vreme polaska od ponuđenih satnica, a letovi će biti sortirani i prema ceni. Moći ćete takođe – što je značajno kada tražite let Beograd-Malta – da proverite koje su cene karata i ako putujete u nekom drugom mesecu, ili samo dva, tri dana kasnije.

 

Red letenja i dužina leta Beograd – Malta

Različiti avionski prevoznici saobraćaju iz Beograda za Maltu, ali kad su u pitanju direktni letovi iz Beograda za Maltu, glavni prevoznici koje koriste putnici iz Srbije su Air Serbia i Wizz Air.

Redovni sprski prevoznik do Malte putuje samo tokom letnje sezone (koja obično traje od početka juna do oktobra), i to obično četvrtkom i subotom. Što se tiče niskotarifnog Viz Era, njegovi termini letova su ponedeljak, sreda i petak.  Koliko traje let Beograd – Malta? Direktan let iz Beograda za Maltu traje tačno dva časa, bez obzira da li ste uzeli avionske karte Beograd - Malta Wizz Air ili preko našeg nacionalnog prevoznika. Naravno, u slučaju letova s presedanjem, letovi traju znatno duže, u zavisnosti od vremena čekanja na aerodromu.

 

Kako naći povoljan let iz Beograda za Maltu?

ESky, kao internet pretraživač karata, automatski izračunava najpovoljnije cene, te može biti opcija koju koristite kao putujete, i to ne samo za avio karte!

Ovu pretragu avionskih karata možete koristiti bilo preko svog računara ili tableta, bilo preko mobilnog telefona – za koje postoji i besplatna mobilna aplikacija. A posebna stvar u ponudi ovog turističkog sajta je mogućnost da na njemu u samo nekoliko klikova obavite sve što vam je neophodno za putovanje: kupite karte, rezervišete smeštaj, pazarite osiguranje i bukirate rentacar vozilo.

Posebno je korisna opcija Let+Hotel, kojom uz samo nekoliko klikova možete da kupite avio kartu s hotelom ili nekim drugim tipom smeštaja na Malti, a kojom ostvarujete na ukupnu cenu i do 30% uštede. Naravno, štedi vam i vreme, pa bi trebalo bi da iskoristite ovu priliku i kupite jeftine avio karte Beograd – Malta.

 

Cene avio karata Beograd-Malta

Već nekoliko godina dostupni su jeftini letovi iz Beograda za Maltu, tačnije letovi popularnog evropskog niskobudžetnog prevoznika Vizer. Najjeftinija avio karta Beograd – Malta preko ove kompanije kreće se od oko 40 evra za povratnu kartu. Obratite pažnju da je u tom slulaju uz vašu kartu uključen ručni prtljag, a da ova kompanija dodatno naplaćuje veći prtljag, koji se čekira na šalteru na aerodromu.

Kad je Er Srbija u pitanju, Beograd - Malta letovi cene se kreću od nekih 90 evra u jednom pravcu, odnosno 180 evra za povratnu, ali uz određene tarife avionske karte takođe se doplaćuje prtljag. Naravno, u pretrazi na eSky je jasno i razumljivo naznačeno kada postoje doplate, kao što su doplate za prtljag, ali treba očekivati i da se kod većine avio prevoznika i ostale usluge koje nisu navedene na karti doplaćuju.

 

Beograd - Malta letovi: poletanje i sletanje

Vaše putovanje na relaciji Beograd – Malta počinje sa beogradskog (surčinskog aerodroma) „Nikola Tesla“, koji se nalazi u prigradskom delu Surčin, na nešto manje od 20 kilometara zapadno od grada. Na ovom aerodromu glavni prevoznik je Air Serbia, ali na njemu bazu ima i pomenuta niskotarifna kompanija Wizz Air. „Nikola Tesla“ je prilično velik i dosta prometan aerodrom, sa nešto više od pet miliona putnika koji se godišnje prevezu preko njega. Ima IATA oznaku BEG i koristi se za letove do oko 90 destinacija na četiri kontinenta. Na njemu se nalaze svi sadržaji koji su obično neophodni putnicima tokom putovanja, a isto važi i za malteški aerodrom, na koji ćete sleteti.

Beograd - Malta letovi obavljaju se do aerodroma Luka, koji se nalazi u istoimenom mestu na glavnom malteškom ostrvu (od tri). Nosi IATA šifru MLA i prometan je skoro isto koliko i beogradski aerodrom, posebno tokom letnje sezone. Aerodrom u Luki udaljen je oko 5 kilometara na jugozapad od glavnog grada Malte, Valete, i osim taksija, do njega možete stići i autobusom, koji vode i do drugih gradova na ostrvu. Moderan je i veoma funkcionalan aerodrom.

 

Aerodromski prevoz

Kada iz drugih gradova u Srbiji putujete do beogradskog aerodroma, možete koristiti usluge direktnog prevoza minibusom, koji obezbeđuju razni privatni prevoznici iz različitih manjih gradova u zemlji. Tako ćete izbeći dolazak do centra grada, do kojeg vas čeka posle prevoz na aerodrom. Naranvo, možete iz centra grada koristiti taksi, a na raspolaganju su vam i sledeće linije prevoza: A1 je privatni minibus koji polazi sa trga Slavija u centru i sa samo nekoliko usputnih stanica naći ćete se za aerodromu za oko 45 minuta (ukoliko nije vreme saobraćajnih gužvi). Autobus 72 je gradski javni prevoz, polazi sa Zelenog venca u centru grada i njime se do „Nikole Tesle“ stiže za oko 50 minuta, mada u špicu može da potraje mnogo duže.

Svi letovi iz Beograda za Maltu vode na isti aerodrom, koji se nalazi u mestu Luka u središtu ostrva. Ako treba da se prevezete do drugih gradova (Sent Džulijans, Slima, Valeta, Marsašlok, Rabat, Medina, Budžiba, Meliha...) možete koristiti usluge taksija, koji se može rezervisati i po fiksnoj ceni preko mobilnih aplikacija ili tako što kupite kartu za vožnju u laundžu Gudja Airport Arrivals Lounge. Ostrvo je podeljeno u više zona i od zone će zavisiti tačna cena, ali će iznos odgovarati onome na karti ako rezervišete na ovaj način.

Možete koristiti i javne autobuse, i to na sledećim linijama: X1 za Pembrouk, Melihu i severni deo ostrva; X2 ide za Slimu i Sent Džulijans; X3 vozi za Rabat (pored Medine), Mostu, Sent Pols, Budžibu i Auru; X4 vodi do glavnog grada, Valete.

 

Kada su najdostupniji Beograd - Malta jeftini letovi?

U zavisnosti od perioda godine, karte se mogu kupiti po različitim cenama, a takođe variraju od prevoznika do prevoznika.

Leto je standarno vreme kada je ovo toplo mediteransko ostrvo najposećenije, pa očekujte da tada cene budu nešto veće nego u drugim periodima godine. Isto važi i za periode kada mnogo ljudi putuje, a to može biti i Nova godina ili neki drugi veći praznik.

Međutim, to ne znači da se ne mogu naći Beograd - Malta jeftini letovi. Različite avi okompanije imaju popuste na avio karte tokom godine, a eSky ih pomno prati i u skladu s njima koriguje cene u svom pretraživaču, uz korisnu opciju da pretražite samo karte koje su na tim sniženjima.

Da biste tako iskoristili period kada važe povoljni Beograd - Malta letovi Wizz Air ili Air Serbia (ili neki drugi), posetite odeljak sajta (ili mobilne aplikacije) pod nazivom Prilike. Tu su izlistane specijalno povoljne avionske karte. I kada vidite neku dobru priliku, reagujte brzo. Često su karte sa popustima u ograničenom broju pa se brzo rasprodaju.

 

✔️ Postoje li posebne ponude za letove iz Beograda za Luku (Malta) na eSky.rs?

Na web stranici eSky.rs redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cenama. Pratite nas i inspirišite se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta iz Beograda za Luku (Malta)?

Na eSky.rs dok vrpite rezervaciju avionske karte, takođe možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i prijatno.

✔️ Ako rezervišem let iz Beograda za Luku (Malta), mogu li da rezervišem ujedno i smeštaj?

Na eSky.rs nudimo pretraživač smeštaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smeštaju u mestu, u kojem putujete, čak i pre putovanja. Smeštaj može da se rezerviše nezavisono od karte ili kao deo Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove iz Beograda za Luku (Malta)?

Budite sigurni, da na eSky.rs ponuda letova iz Beograda za Luku (Malta) uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizovane za visoki standard.

Korisne informacije o aerodromima

Beograd Luka (Malta)

Popularne avio kompanije na ruti Beograd - Luka (Malta)

Tražite smeštaj? Proverite najbolje hotele u Luki (Malta)

Nađite smeštaj u Luki (Malta)