Meni

Alitalia

Advertisement

Najpovoljnije ponude avio kompanije Alitalia na eSky

Cena po 1 odrasloj osobi u dva pravca

Advertisement

✔️ Gde leti avio-kompanija Alitalia?

Avio-kompanija Alitalia leti do mnogih popularnih destinacija. Da biste proverili dostupnost letova, molimo koristite eSky pretraživač.

✔️ Kada mogu kupiti najjeftinije karte za let avio-kompanijom Alitalia?

Za letove avio-kompanijom Alitalia, najbolje je da karte kupite što ranije.

✔️ Koje avio-kompanije operiraju slične rute?

Za destinacije koje operira avio-kompanija Alitalia operiraju i druge avio-kompanije, a možete ih pronaći u pretraživaču na eSky stranici.

✔️ Mogu li da rezervišem hotel zajedno sa letom avio-kompanije Alitalia ?

Korišćenjem pretraživača na eSky stranici, možete rezervisati hotel zajedno sa letom, pod pakrzom Let +Hotel. Ne samo da ćete uštedeti vreme, već i novac zahvaljujući popustu koji nudimo na paket.

Saznajte više o Alitalia

Alitalia

Alitalia je italijanski nacionalni avio-prevoznik, koji je devetnaesti po veličini u svetu. Sedište kompanije nalazi se na Aerodromu Leonardo da Vinči, poznatom i kao Rim-Fjumičino. Ova avio-kompanija osnovana je 1946. godine pod imenom Alitalia – Linee Aeree Italiane. Nakon bankrota 2008. godine, kupila ju je grupa privatnih investitora zajedno sa niskotarifnim prevoznikom Air One. Danas ova avio-kompanija nudi karte za više od 90 destinacija širom sveta i brojne dodatne destinacije preko vazduhoplovnog saveza Sky Team, čija je članica od 2001. godine. Putnici iz Srbije koriste usluge Alitalije za direktne letove sa beogradskog aerodroma u Rim, a potom i u druge krajeve Evrope i sveta. 

Prtljag

U Alitalijine avione možete uneti ručni prtljag. Njegove dimenzije i težinu određuje sama avio-kompanija, a oni se razlikuju u zavisnosti od putne klase kojom idete, kao i destinacije.

Prtljag koji predajete Alitaliji na prevoz takođe mora biti u okviru propisanih dimenzija i težine. I ovde se pravila razlikuju u skladu sa dužinom leta i putnom klasom. 

Putne klase

Alitalia prodaje karte za četiri putne klase. Classica je ekvivalent ekonomske klase. Tokom vožnje avionima Airbus A330 i Boeing 777 na raspolaganju vam je individualni sistem zabave. Iz aviona možete obavljati telefonski poziv sa drugim putnikom na zemlji ili u avionu – za potonje je potrebno samo da na svom telefonu odaberete broj njegovog ili njenog sedišta. Putnik može predati prtljag do 23 kg i sa sobom može poneti u kabinu ručni prtljag do 8 kg u okviru dozvoljenih dimenzija.

Ako su kupili kartu Classica Plus, putnici mogu predati dva komada prtljaga od po 23 kg. Obezbeđena je i usluga prioritetnog ukrcavanja, a takođe i set za spavanje i ergonomska sedišta u manjem delu kabine koja pružaju do 40% više prostora za noge.

Kupovinom karte Ottima Business Class dozvoljen vam je pristup salonima Alitalije i Sky Teama. Putnici s ovom kartom čekiraju se na posebnom gejtu. Predati prtljag ograničen je na dva komada od po 32 kg. Udobnost u avionu obezbediće vam, između ostalog, kožna sedišta sa više prostora. Naposletku, najudobnija putna klasa – Magnifica Business Class – nudi kožna sedišta sa masažnom funkcijom i mogućnošću rasklapanja sedišta u krevet.

Čekiranje onlajn

Možete se sami čekirati preko interneta 24 sata pre polaska ili kasnije. Tokom procesa čekiranja onlajn, možete odabrati sedište u kabini, dokupiti za sedište sa dodatnim prostorom za noge ili dodatni prtljag.

Onlajn čekiranje nije moguće za decu bez roditeljske pratnje, putnike kojima je potrebna dodatna pomoć, kao ni za putnike koji putuju iz Kaira, Rio de Žaneira, Sao Paula, Tripolija i Tunisa, niti za putnike koji putuju u Moskvu, Sankt Peterburg ili Tripoli. 

Flota

Alitalia ima jednu od najmlađih avionskih flota na svetu – prosečna starost njenih letelica je 7 godina. Među 98 aviona ove kompanije spadaju, između ostalih, modeli Boeing 777 i Airbus A330.

Aerodrom Leonardo da Vinči, Rim-Fjumičino

Na ovom aerodromu, udaljenom 35 km na jugozapad od istorijskog centra Rima, nalazi se glavna baza Alitalije. Po broju prevezenih putnika ovo je osmi po veličini aerodrom u Evropi. Svake godine preko njega se preveze više od 40 miliona ljudi. Podeljen je na četiri terminala: T1 služi za nacionalne letove Alitalije i letove alijanse SkyTeam, Lux Air i Air Italy u zoni Šengena, T2 je za niskotarifne avio-prevoznike, T3 za međunarodne letove, a T5 za letove iz Sjedinjenih Američkih Država i Izraela. 

Osveženje

Čitajte više

Dodatne usluge

Ako putujete ekonomskom klasom, možete dokupiti sedište sa dodatnim prostorom za noge. Uz to, kada rezervišete kartu preko interneta, možete kupiti još neke usluge po povoljnijoj ceni. Putnici kojima je potrebna dodatna pomoć treba da prijave svoje potrebe do 48 sati pre zakazanog poletanja. Putnici koji putuju sa životinjama starijim od 3 meseca moraju poneti sva neophodna dokumenta i čekirati se na šalteru najkasnije 90 minuta pre planiranog polaska.