Meni

Aegean

Advertisement

Najpovoljnije ponude avio kompanije Aegean na eSky

Cena po 1 odrasloj osobi u dva pravca

Advertisement

✔️ Gde leti avio-kompanija Aegean?

Avio-kompanija Aegean leti do mnogih popularnih destinacija. Da biste proverili dostupnost letova, molimo koristite eSky pretraživač.

✔️ Kada mogu kupiti najjeftinije karte za let avio-kompanijom Aegean?

Za letove avio-kompanijom Aegean, najbolje je da karte kupite što ranije.

✔️ Koje avio-kompanije operiraju slične rute?

Za destinacije koje operira avio-kompanija Aegean operiraju i druge avio-kompanije, a možete ih pronaći u pretraživaču na eSky stranici.

✔️ Mogu li da rezervišem hotel zajedno sa letom avio-kompanije Aegean ?

Korišćenjem pretraživača na eSky stranici, možete rezervisati hotel zajedno sa letom, pod pakrzom Let +Hotel. Ne samo da ćete uštedeti vreme, već i novac zahvaljujući popustu koji nudimo na paket.

Saznajte više o Aegean

Aegean

Aegean (Idžijan) je grčka avio kompanija, druga po veličini u toj državi. Prethodnik avio kompanije - Aegean Aviaton je osnovan 1987 godine od strane Antonisa i Nikolaosa Simigdalasa. U početku je kompanija nudila čarter letove avionima Learjet, uglavnom za VIP putnike. Današnje ime avio-prevozioca funkcioniše kao zvanično ime avio kompanije od 1999. godine. Takođe, avio kompanija se od tog trenutka bavi regularnom prodajom avio karata za redovne letove. 2005. godine avio kompanija započinje saradnju sa Lufthanzom, 2006. godine sa portugalskim TAP-om, 2008. sa Brisel Erlajns-om, a 2010. godine pridružuje se Star Alijansi.

Od oktobra 2013. godine prevozilac postaje vlasnik svog najvećeg konkurenta na domaćem tržištu, avio kompanije Olimpik Er, međutim obje su avio kompanije sačuvale svoja imena, logoe, zasebne flote i zaposlenike. Mreža konekcija grčkog prevozioca obuhvata većinu evropskih aerodroma, a takođe aerodrome u Egiptu, Izraelu i na Kipru. Aviokompanija povezuje direktno Beograd sa glavnim gradom Grčke – Atinom. Aegean Airlines je više puta nagrađen i odlikovan za pouzdanost i tačnost.

Prtljag

Putujući sa avio kompanijom Aegean imate pravo da ponesete ručni prtljag u kabinu aviona. Njegova težina i dimenzije su određene od strane avio kompanije i mogu varirati u zavisnosti od rezervisane klase ili destinacije. Registrovani prtljag isto mora imati određene dimenzije i težinu. Ovde takođe sve zavisi od rezervisane klase i rute.

Klase

Putnici ekonomske klase putuju sedeći na kožnim sedištima. Za vreme puta imaju pristup zabavnom programu, a jedan od kanala prikazuje informacije o letu i mapu sa označenjem gde se trenutno nalazi avion. Putovanje biznis klasom sa avio kompanijom Aegean daje putnicima različite prednosti npr. ulazak u avion odvojenim ulazom i mogućnost odabira sedišta do 24 h pre leta. U kabini putnici mogu uživati u udobnim foteljama, a za veći komfor putnika, u svakom redu srednje mesto je prazno. Putnici ove klase dobiće piće dobrodošlice, za vreme leta poslužuje im se topli obrok, predjelo, čokoladice, kafa, alkohol, tople peškire i novine.

Check-in online

Ukoliko putujete sa avio kompanijom Aegean Airlines imate mogućnost uraditi online check-in od 48 sati do 30 minuta pre planiranog poletanja, a takođe odabrati mesta u avionu po želji birajući slobodna mesta na prikazanoj mapi sedišta. Nakon odrađenog čekiranja trebate odštampati svoju bording kartu ili preuzeti je preko mobilne aplikacije na svoj smartfon.

Flota

Flota grčkog prevozioca Aegean Airlines obuhvata avione tipa: Erbas A320, A321, A319, Dash 8-100, Dash8-Q400.

Aerodrom Elefterios Venizelos Atina

Međunarodni aerodrom Elefterios Venizelos nalazi se u Spati, 25 km istočno od centra grčkog glavnog grada. Najveći je aerodrom u ovoj državi. U glavnom terminalu putnici mogu naći barove, restorane, prodavnice, a u prostoru dolazaka mogu koristiti uslugu iznajmljivanja automobila. Na području aerodroma pristup bežičnom internetu je besplatan. Postoji i mogućnost korišćenja internet kioska.

Obroci

Putnicima ekonomske klase poslužuju se užine, sendviči, lagani obroci, kafa i bezalkoholno piće.

Putnici biznis klase dobiće pre poletanja piće dobrodošlice, za vreme leta poslužuju im se alkoholna pića, između ostalog širok izbor grčkih vina, zatim topli obrok grčke kuhinje, čokoladice, kafa.

Dodatne usluge

U avionu, na međunarodnim letovima putnici mogu da nabave parfeme, kozmetiku, nakit, satove i druge artikle poznatih brendova, po pristupačnim cenama.