Meni

Air France

Advertisement

Najpovoljnije ponude avio kompanije Air France na eSky

Cena po 1 odrasloj osobi u dva pravca

Advertisement

✔️ Gde leti avio-kompanija Air France?

Avio-kompanija Air France leti do mnogih popularnih destinacija. Da biste proverili dostupnost letova, molimo koristite eSky pretraživač.

✔️ Kada mogu kupiti najjeftinije karte za let avio-kompanijom Air France?

Za letove avio-kompanijom Air France, najbolje je da karte kupite što ranije.

✔️ Koje avio-kompanije operiraju slične rute?

Za destinacije koje operira avio-kompanija Air France operiraju i druge avio-kompanije, a možete ih pronaći u pretraživaču na eSky stranici.

✔️ Mogu li da rezervišem hotel zajedno sa letom avio-kompanije Air France ?

Korišćenjem pretraživača na eSky stranici, možete rezervisati hotel zajedno sa letom, pod pakrzom Let +Hotel. Ne samo da ćete uštedeti vreme, već i novac zahvaljujući popustu koji nudimo na paket.

Saznajte više o Air France

Air France

Air France je francuska aviokompanija sa sedištem u Tremblay-en-France. Član je SkyTeam alijanse.
Air France opslužuje 36 destinacija u Francuskoj, kao i 168 destinacija u 93 zemlje širom sveta, kako putničkim tako i kargo letovima. Kao jedna od dve aviokompanije koristio je supersonične avione Konkord.
Aviokompanija je osnovana 7. oktobra 1933. godine spajanjem kompanija Air Orient, Air Union, Compagnie Générale Aéropostale, Compagnie Internationale de Navigation Aérienne (CIDNA) i Société Générale de Transport Aérien (SGTA).
Air France je predstavljao nacionalnog prevoznika Francuske čitavih sedam decenija, sve do spajanja sa kompanjom KLM 2003. godine.

Prtljag

Na Air France-ovim letovima je dozvoljeno poneti ručni prtljag u avion. Dimenzije i težina prtljaga su definisana od strane aviokompanije i mogu varirati u zavisnosti od rezervisane klase i rute.
Predati prtljag je takođe ograničen određenim dimenzijama i težinom. Isto i ovde sve zavisi od rezervisane putničke klase i pravca putovanja.

Klase

Ekonomska
Sedište u avionu može se odabrati nakon rezervacije aviokarte preko sajta aviokompanije ili na posebnom samouslužnom kiosku na aerodromu. Korisnici programa Flying Blue sa Platinum i Gold statusom mogu da koriste aerodromske salone bez obzira na klasu koju su rezervisali. U cenu karte uključeno je piće i užina koje putnici dobijaju u avionu. Na interkontinentalnim letovima svaki putnik ima pravo poneti jedan komad registrovanog prtljaga težine do 23 kg koji je ulkjučen u cenu karte. Putnici za vreme leta mogu dobiti jastuk, ćebe, masku za spavanje i slušalice. Postoji i poseban meni za decu.

Premium Ekonomska
Putnici koji su rezervisali let u premium Ekonomskoj klasi, imaju više mesta za noge između sedišta. U cenu karte uračunat je i veći prtljag, prvenstvo usluga na aerodromu, pristup salonima i povećani broj miljažnih bodova. Dodatno, na interkontinentalnim letovima svaki putnik dobija pored ostalog: jastuk, vuneno ćebe i flašicu vode.

Biznis Klasa
U biznis klasi svako sedište može da se pretvori u krevet dugačak dva metra. Fotelja može takođe biti udobno mesto za rad – zahvaljujući maloj lampici, utičnicama za uređaje, satelitskom telefonu, slušalicama koje izoluju zvuk. Dodatno, uz naručeni obrok poslužuju se francuska vina.

La Première
Ovo je najudobnija opcija putovanja sa aviokompanijom Air France. Usluga u avionu je dostupna u svakom trenutku. Putnici, osim seta za spavanje dobijaju i kozmetiku Živanši za osveženje. Jelovnik pripremaju najbolji kuvari, dobitnici Mišelinovih zvezdica.

Online check-in

Čekiranje online je dostupno 30 sati pre polaska i dozvoljava da potvrdite svoju prisutnost na letu i da odaberete sedište. U završnoj fazi čekiranja putnik dobija bording karte. Nakon dolaska na aerodrom putnicima ostaje samo da predaju svoj prtljag na šalteru čekina.

Flota

Flota Air France sastoji se od aviona kao što su Erbas A318, Erbas A319, Erbas A320 (2010), Erbas A321-200, Erbas A330, Erbas A340-313 X, Erbas A380, Boing 747-400. 2016. godine u flout su uvršteni i  ErbasA350-900, Erbas A380-800, Boing 747-400, Boing 777-200ER, Boing 777-300ER, Boing 787-9, Boing 747-400ERF i Boing 777F.

Šarl de Gol Aerodrom u Parizu

Pariz-Roissy-Šarl de Gol aerodrom je glavno sedište aviokompanije AirFrance. Letelice aviokompanije skladišteni su na još nekoliko francuskih aerodroma i to u Lionu, Marselju i Tuluzu. Šarl de Gol se nalazi 23km severo-istočno od Pariza. Aerodrom je sa gradom povezan autoputem i železnicom, a najlakši način da se stigne do centra je autobusom (RAPT prevoznikom) ili taksijem. Do glavnih turističkih atrakcija može se stići i TŽV železnicom. Ovo je jedan od prvih aerodroma sa železničkom vezom.
Na aerodomu se nalaze tri terminala koja su međusobno povezana besplatnim autobuskim prevozom. Aerodrom nudi široki spektar usluga kao što su: različite prodavnice, restorani, saloni za biznis putnike, info pultevi za turiste, mesta za molitve, besplatni pristup internetu, itd.

Osveženje

Vrsta obroka na letu zavisi od klase koja je rezervisana. Alkoholna pića su uračunata u cenu karte na svim rutama bez obzira na klasu leta. U ekonomskoj klasi na kraćim relacijama služe se samo sendviči i piće, dok na međukontinentalnim letovima obroci sadrže tri vrste različitih jela. Putnicima u biznis klasi predjelo, tanjir sireva i tri vrste jela serviraju se odmah po uzletanju. Gurmansko putovanje svaki putnik započinje čašom šampanjca, a nakon toga ima mogućnost da uživa u jelima pripremljenih od strane majstora kuhinje koji su odlikovani i Mišelinovim zvezdicama. Vrsta hrane koja se poslužuje zavisi od dužine leta. Na letovima dužim od 2 ipo sata putnicima se obavezno služi topli obrok. Putnici koji putuju u prvoj klasi mogu naručiti jela iz jelovnika, a obroci su pripremljeni od strane najboljih kuvara koji su odlikovani Mišelinovim zvezdicama – Joël Robuchon, Régis Marcon, Guy Martin, Anne-Sophie Pic, Michel Roth. Možete da birate obroke inspirisane azijskom kuhinjom kao i sveže plodove mora.

Dodatne usluge

Za vreme leta putnicima je dostupan sistem zabave. Putnici mogu da biraju između filmova (na engleskom, francuskom, španskom, neki i na kineskom, japanskom, korejskom i hindi), muzike i igrica. Air France magazine nalazi se kod svakog sedišta, a u biznis klasi i prvoj klasi dodatno – magazin Air France Madame.
U maju 2003. godine KLM i Air France opremili su bežičnim internetom jedan od svojih Boinga 777-300ER. Putnici mogu koristiti internetsku mrežu nakon što avion dostigne nivo od 20 hiljada stopa (oko 6 km).
Prevoznikovi saloni su poznati kao Le Salon. Dostupni su putnicima koji putuju u klasama: La Première, Biznis i Premium Ekonomskoj. Takođe, pristup salonima imaju putnici koji putuju u ekonomskoj klasi, ukoliko su članovi programa Flying Blue Gold, Flying Blue Platinum, SkyTeam Elite ili Elite Plus. Putnicima nudi se piće i užina, a na raspolaganju su međunarodne novine, besplatan Wi-Fi. Postoji mogućnost korišćenja tuševa i SPA. Saloni 530 Air France i 300 Sky Team locirani su širom sveta na svim kontinentima osim Antarktike.
Program Flying Blue nagrađuje Air France-ove i KLM-ove putnike sa bodovima za milje koje prođu za vreme putovanja. Članstvo je besplatno. Sakupljene bodove putnici mogu da menjaju za raznolike pogodnosti.