Meni

Ellinair

Advertisement

Najpovoljnije ponude avio kompanije Ellinair na eSky

Cena po 1 odrasloj osobi u dva pravca

Advertisement

✔️ Gde leti avio-kompanija Ellinair?

Avio-kompanija Ellinair leti do mnogih popularnih destinacija. Da biste proverili dostupnost letova, molimo koristite eSky pretraživač.

✔️ Kada mogu kupiti najjeftinije karte za let avio-kompanijom Ellinair?

Za letove avio-kompanijom Ellinair, najbolje je da karte kupite što ranije.

✔️ Koje avio-kompanije operiraju slične rute?

Za destinacije koje operira avio-kompanija Ellinair operiraju i druge avio-kompanije, a možete ih pronaći u pretraživaču na eSky stranici.

✔️ Mogu li da rezervišem hotel zajedno sa letom avio-kompanije Ellinair ?

Korišćenjem pretraživača na eSky stranici, možete rezervisati hotel zajedno sa letom, pod pakrzom Let +Hotel. Ne samo da ćete uštedeti vreme, već i novac zahvaljujući popustu koji nudimo na paket.

Saznajte više o Ellinair

Ellinair

Ellinair je grčka avio-kompanija sa bazom na Međunarodnom aerodromu „Makedonija“ u Solunu.

Osnovana je 2013. godine, iz sve veće potrebe grčke turističke agencije Mouzenidis Travel za avio-kartama, a deo grupacije Mouzenidis Group ostala je do danas.

Ovaj avio-prevoznik organizuje letnje direktne čarter letove iz Beograda ka Kritu (Heraklion), kao i svakodnevne letove od Soluna za Atinu, kao i iz ovih gradova ka raznim grčkim ostrvima.

Kartu za letove moguće je kupiti i preko agencije Mouzenidis Travel, ali i samostalno, preko veb-sajta Ellinaira, ukoliko samo želite avio-prevoz.

Godine 2015. dodate su još neke destinacije, te sada ova avio-kompanija ima pet aerodroma kao svoje baze i saobraća do 42 destinacije.

Godine 2017. avio-prevoznik Ellinair dobio je nagradu aerodroma Šeremetjevo za najbolju evropsku avio-kompaniju. 

Prtljag

Ellinair ima ista pravila za prtljag za sve letove i tarife avionskih karata.

Unošenje ručnog prtljaga u avion je uračunato u cenu karte ako je on u okviru propisanih dimenzija i težine. Preko ovog avio-prevoznika imate pravo i na dodatni besplatni, manji ručni prtljag – žensku torbu ili torbu s laptopom ili tabletom.

U cenu karte uračunat je i prtljag koji se predaje na prevoz ako je u okviru propisanih dimenzija i težine.

Za bebe koje nemaju rezervisano mesto u avionu može se poneti jedan manji komad prtljaga, takođe u okviru propisanih dimenzija i težine. Kolica na rasklapanje za bebu ili auto-sedište za dete računaju se kao poseban prtljag i ne naplaćuju se posebno.

Studentima i vojnim regrutima, uz identifikaciju kao dokaz, dozvoljen je prtljag veće težine u odnosu na uobičajenu, na domaćim letovima i letovima za Nemačku. 

Putne klase

U avionskoj kabini postoji jedna putna klasa, a avionske karte naplaćuju se po tri različite tarife: Super, Classic i Comfort, od kojih je poslednja najskuplja i donosi najviše benefita.

Broj karata u svakoj od tarifa je ograničen, te kada se sve karte po jednoj tarifi rasprodaju, na raspolaganju ostaje samo izbor druge dve. 

Čekiranje onlajn

Čekiranje preko interneta za let preko kompanije Ellinair moguće je isključivo ako letite preko sledećih aerodroma: Solun (SKG), Atina (ATH), Heraklion (HER), Rodos (RHO), Santorini (JTR), Mikonos (JMK), Krf (CFU), Kavala (KVA), Moskva-Šeremetjevo (SVO), Moskva-Vnukovo (VKO), Kijev (KBP), Frankfurt (FRA), Minhen (MUC) i Berlin (TXL).

Preko interneta se možete prijaviti na svoj let najranije 48 sati, a najkasnije 3 sata pre zakazanog poletanja. Prilikom onlajn ček-ina dobićete elektronsku kartu, koju treba odštampati i poneti sa sobom na aerodorm.

Za ostale aerodrome preko kojih saobraća ovaj avio-prevoznik, uključujući i onaj u Beogradu, važe uobičajena pravila prijavljivanja na let dva sata pre zakazanog poletanja (najkasnije 40 minuta pre vremena polaska aviona). Čekiranje na aerodromu se ne doplaćuje.

Flota

Flota avio-prevoznika Ellinair sastoji se od četiri aviona tipa Airbus 319 i Airbus 320. Tokom letnje sezone, kada je u opticaju i više čarter letova, flota se utrostručuje letelicama tipa Airbus 320 i Boeing 737/300. 

Međunarodni aerodrom „Makedonija“ u Solunu

Ovaj aerodrom (na grčkom: Kratikós Aeroliménas Thessaloníkis „Makedonía“) nekada je bio poznat i kao aerodrom u Mikri, a nalazi se u istoimenom mestu 13 kilometara južno od Soluna. Otvoren je 1930. i služi kao vojni i putnički aerodrom, treći po veličini u Grčkoj, posle onih u Atini i Heraklionu.

Glavna je vazdušna luka u Severnoj Grčkoj i služi kao baza ne samo kompanije Ellinair već i kompanija Aegean Airlines, Astra Airlines, Olympic Air i Ryanair. Sa njega je lako dostupna oblast Halkidikija.

Terminal se sastoji od tri sprata. U prizemlju su dolasci (odvojeno za međunarodne i letove u zemlji). Drugi sprat rezervisan je za polaske, a na njemu se nalaze i tržni centar, kao i šalteri, čekaonice, prodavnice, sedišta avio-prevoznika. Na trećem spratu nalaze se dva restorana i nekoliko barova s pogledom na pistu.

Wi-Fi je besplatan u putničkim laundževima, čije se korišćenje dodatno naplaćuje.

Obroci

Tokom letova, kompanija Ellinair nudi besplatne obroke ili užine, besplatne tople i hladne napitke, kao i asortiman bezalkoholnih i alkoholnih pića.

Obezbeđeni su i posebni zdravi obroci za decu.

Specijalni obroci, kao što su oni za dijabetičare, vegetarijanski obroci, kao i jela prilagođena putnicima sa alergijama ili pripadnicima različitih religija, dostupni su na zahtev. Radi najave, potrebno je kontaktirati kontakt centar kompanije bar 48 sati pre poletanja.

Na međunarodnim letovima služi se obrok koji se sastoji od namaza, salate, hladnog jela i deserta, koji se može upariti uz crno ili belo vino.

Dodatne usluge

Na letovima avio-prevoznika Ellinair dostupan je besplatan magazin Anemos za čitanje tokom leta.

Putnicima ove kompanije uz doplatu su dostupni i CIP laundž Anemos na aerodromu u Heraklionu (postoje tri cenovno različita paketa usluga) i VIP laundž na aerodromu Elefterios Venizelos u Atini.

Specijalne usluge uključuju i Meet & Assist servis – doček predstavnika i transfer zasebnim vozilom na željenu lokaciju.

Kompanija pruža i usluge praćenja maloletnih lica tokom leta (važi za decu od 5 do 12 godina).

Osoblje Ellinaira pruža pomoć na aerodromu i tokom leta osobama sa posebnim potrebama. Prevoz invalidskih kolica je besplatan, a putnici sa otežanim kretanjem, kada kontaktiraju kontakt centar unapred, mogu dobiti asistenciju.