Meni

Bulgaria Air

Advertisement

Najpovoljnije ponude avio kompanije Bulgaria Air na eSky

Cena po 1 odrasloj osobi u dva pravca

Advertisement

✔️ Gde leti avio-kompanija Bulgaria Air?

Avio-kompanija Bulgaria Air leti do mnogih popularnih destinacija. Da biste proverili dostupnost letova, molimo koristite eSky pretraživač.

✔️ Kada mogu kupiti najjeftinije karte za let avio-kompanijom Bulgaria Air?

Za letove avio-kompanijom Bulgaria Air, najbolje je da karte kupite što ranije.

✔️ Koje avio-kompanije operiraju slične rute?

Za destinacije koje operira avio-kompanija Bulgaria Air operiraju i druge avio-kompanije, a možete ih pronaći u pretraživaču na eSky stranici.

✔️ Mogu li da rezervišem hotel zajedno sa letom avio-kompanije Bulgaria Air ?

Korišćenjem pretraživača na eSky stranici, možete rezervisati hotel zajedno sa letom, pod pakrzom Let +Hotel. Ne samo da ćete uštedeti vreme, već i novac zahvaljujući popustu koji nudimo na paket.

Saznajte više o Bulgaria Air

Bulgaria Air

Bugarski nacionalni avio-prevoznik kao svoju bazu koristi Aerodrom u Sofiji.

Omogućava kratke i srednje duge letove ka više od dvadeset destinacija u Evropi, Rusiji i na Bliskom istoku, s fokusom na bugarske gradove na crnomorskoj obali Varna i Burgas, s kojim je Sofija povezana redovnom linijom.

Sezonski čarter letovi kompanije Bulgaria Air vode do više od 100 destinacija.

Bulgaria Air je u vlasništvu kompanije Chimimport Inc., a godišnje preveze više od milion putnika na svojim redovnim i čarter linijama.

Prtljag

U skladu s pravilima odabrane tarife avio-karte, svi putnici imaju pravo na besplatni ručni i predati prtljag kada lete preko Bulgaria Aira. Količina i težina prtljaga koji se može uneti besplatno varira u odnosu na putnu klasu (zavisi od toga da li ste odabrali biznis ili ekonomsku) i tarifu po kojoj je kupljena avionska karta. Posedovanje kartica CCB programa, CCB Visa Platinum, kobrend kartice CCB i Bulgaria Aira ili kartice Fly More Gold može uticati na veću količinu prtljaga koju možete besplatno preneti.

I ručni i predati prtljag moraju odgovarati dozvoljenim dimenzijama i težini, koje propisuje Bulgaria Air.

Kolica za decu na rasklapanje mogu se besplatno prevesti.

Prekoračenje u prtljagu se doplaćuje, a ni tada preneti prtljag ne sme da prekorači granice koje je odredila kompanija. 

Putne klase

Bulgaria Air razlikuje biznis klasu i ekonomsku klasu, sa uobičajenim razlikama u pogledu dodatnih usluga – ako putujete u biznis klasi, imate pravo na prioritetno čekiranje i ukrcavanje, više prtljaga, pristup aerodromskim laundževima, kvalitetniji ketering u avionu, kao i veći komfor i udobnost u kabini.

Uz podelu na putne klase, avionske karte se prodaju i po nekoliko različitih cenovnih tarifa, te cene zavise od broja prodatih sedišta u avionu, vremena koje protiče između rezervacije i putovanja, kao i dužine ostanka na destinaciji.

Jedna od prednosti Bulgaria Aira u odnosu na mnoge druge avio-prevoznike jeste to što se karta može rezervisati telefonom ili lično u poslovnicama ove kompanije, bez obaveze da kartu kupite prilikom rezervacije. Ova usluga se ne naplaćuje, ali postoji rok važenja rezervacije. 

Čekiranje onlajn

Bulgaria Air dozvoljava ovaj brz i komforan način da se preko interneta prijavite za let i sami odaberete sedište u avionu za poletanje preko sledećih aerodroma: Sofija, Varna, Burgas, London (aerodromi Heathrow i Gatwick), Cirih, Rim, Milano (aerodromi Malpensa i Linate), Pariz, Berlin, Amsterdam, Beč, Brisel, Tel Aviv, Larnaka i Atina.

Nakon onlajn registrovanja za let potrebno je da odštampate kartu za ukrcavanje koju ćete dobiti na mejl i ponesete je sa sobom na aerodrom.

Onlajn ček-in otvoren je 24 sata pre leta, a zatvara se dva sata pred zakazano poletanje. 

Flota

Moderna i savremena flota Bulgaria Aira sastoji se od dvadesetak aviona tipova Airbus A319-100, Airbus A320-200 i Embraer 190.

Aerodrom u Sofiji

Aerodrom u Sofiji, glavni međunarodni aerodrom u Bugarskoj (na bugarskom poznat i kao Летище София), nalazi se 10 km istočno od glavnog grada Bugarske. U 2017. godini ovaj aerodrom je premašio šest miliona prevezenih putnika.

Uz Bulgaria Air, služi kao baza i sledećih kompanija: Ryanair, Wizz Air, BH Air i Bulgarian Air Charter.

U sklopu aerodroma obezbeđeno je prenoćište u nekoliko hotela, kao i besplatna Wi-Fi konekcija za putnike preko ovog aerodroma.

Restorani i kafići na aerodromu u Sofiji otvoreni su uglavnom u periodu od 6 ujutru do 23.30 uveče, ali postoje aparati sa hranom i pićem u svim holovima, kao i menjačnice i bankomati.

Obroci i osveženje

Bulgaria Air svojim putnicima nudi punu uslugu keteringa tokom leta bez dodatne naplate.

Na letovima se u ekonomskoj klasi služi širok asortiman bezalkoholnih i alkoholnih pića, kafa i čaj. Kao obrok se služe sendvič i čokoladni desert. Vegetarijanci mogu unapred (tokom rezervisanja karte) zatražiti vegetarijanski sendvič.

U biznis klasi se uz piće dobrodošlice služe topli obrok i još širi asortiman bezalkoholnih i alkoholnih pića, kafa i čajeva nego u ekonomskoj klasi. 

Dodatne usluge

Za veće uživanje na putu, Bulgaria Air je obezbedila magazine Bulgaria on air i Go on air, koje možete čitati tokom leta.

Frequent Flyer program Fly More putnicima omogućava sakupljanje bodova kroz kilometre pređenog puta i nudi popuste i dodatne pogodnosti vernim korisnicima na tri nivoa, u zavisnosti od toga da li poseduju Basic, Silver Standard Card ili Gold Privilege Card.

Takođe, bugarska banka Central Cooperative Bank (CCB) u saradnji sa Bulgaria Airom izdaje kobrend kartice Visa Classic i Visa Gold, uz koje putnici takođe imaju dodatne pogodnosti.

Od dodatnih usluga, pratnja za maloletne osobe dostupna je uz različite doplate, u zavisnosti od uzrasta deteta.

Prevoz kućnih ljubimaca dozvoljen je uz doplatu preko ovog avio-prevoznika, s tim što je kabini dozvoljen pristup samo psima i mačkama.

Putnicima sa specijalnim potrebama omogućava se pomoć na aerodromu i tokom leta uz prethodu najavu bar 3 radna dana ranije.