Meni

Flydubai

Advertisement

Najpovoljnije ponude avio kompanije Flydubai na eSky

Cena po 1 odrasloj osobi u dva pravca

Advertisement

✔️ Gde leti avio-kompanija Flydubai?

Avio-kompanija Flydubai leti do mnogih popularnih destinacija. Da biste proverili dostupnost letova, molimo koristite eSky pretraživač.

✔️ Kada mogu kupiti najjeftinije karte za let avio-kompanijom Flydubai?

Za letove avio-kompanijom Flydubai, najbolje je da karte kupite što ranije.

✔️ Koje avio-kompanije operiraju slične rute?

Za destinacije koje operira avio-kompanija Flydubai operiraju i druge avio-kompanije, a možete ih pronaći u pretraživaču na eSky stranici.

✔️ Mogu li da rezervišem hotel zajedno sa letom avio-kompanije Flydubai ?

Korišćenjem pretraživača na eSky stranici, možete rezervisati hotel zajedno sa letom, pod pakrzom Let +Hotel. Ne samo da ćete uštedeti vreme, već i novac zahvaljujući popustu koji nudimo na paket.

Saznajte više o Flydubai

Flydubai

Fly Dubai je niskotarifna avio-kompanija u vlasništvu države Ujedinjeni Arapski Emirati. Njeno sedište je na Terminalu 2 Međunarodnog aerodroma u Dubaiju, odakle poleću i mnogi letovi ove kompanije.
Hab kompanije Fly Dubai je i Međunarodni aerodrom Al Maktum, 37 km od centra Dubaija.
Ovaj avio-prevoznik osnovan je 2008. godine pod zvaničnim imenom Dubai Aviation Corporation, a danas leti do više od 100 destinacija širom sveta, uključujući Beograd, Sarajevo, Skoplje, Sofiju, Podgoricu, Dubrovnik, kao i mnoge gradove na Bliskom i Dalekom istoku, u Africi, Rusiji...
Cilj kompanije Fly Dubai je da Dubai i UAE poveže sa lou-kost aerodromima, kao i gradovima iz kojih potiču stanovnici na privremenom radu u Emiratima. Kod-šer aranžmane ima sa kompanijama Emirates i Regent Airways.

Prtljag

Ručni prtljag: Fly Dubai dozvoljava besplatno unošenje samo ako je u okviru propisanih dimenzija i težine (dozvoljena je veća težina za biznis klasu). U kabinu možete uneti i još jedan komad prtljaga, koji se smatra ličnim – žensku torbicu ili torbu za laptop.

Predati prtljag: mora biti u okviru propisanih dimenzija i težine (biznis klasi je dozvoljena veća težina prtljaga) i doplaćuje se u u zavisnosti od planirane težine, putne klase i destinacije. Doplatu prtljaga (do ukupno 3 komada u okviru propisanih dimenzija i težine propisane putnom klasom) možete obaviti ili dopuniti prilikom rezervacije i pre čekiranja za let.
Pre nego što pođete na put, obavezno proverite pravila o pakovanju tečnosti i spisak zabranjenih predmeta i spakujte se u skladu s njima.

Putne klase

Fly Dubai omogućava rezervaciju karte u jednoj od dve klase: ekonomskoj ili biznis klasi, od čega će zavisiti količina i težina besplatnog prtljaga i nivo usluge koja se pruža.
Ekonomska klasa pruža standardnu uslugu (izbor sedišta se doplaćuje), dok biznis klasa pruža uslugu brzog čekiranja na šalterima 2 i 3 Terminala 2 aerodroma u Dubaiju (kao i šalterima za brzi ček-in na odabranim aerodromima sa kojih letite), udobnost na 12 kožnih sedišta (do prozora ili do prolaza), ketering od tri jela, televizore od 12 inča, upotrebu laundža za biznis klasu na aerodromima, ćebad i jastuke tokom puta, slušalice za umanjivanje buke, utičnice za električne uređaje prilagođene za 170 zemalja.

Čekiranje onlajn

Prijavljivanje za let preko interneta (online check-in) moguće je preko sajta kompanije Fly Dubai samo ako letite iz Dubaija ili sa neke od destinacija u Evropskoj uniji, kao i pojedinih gradova u Aziji i Africi.
Onlajn ček-in otvoren je od 24 sata do 90 minuta pred zakazan let. Kartu za ukrcavanje (boarding pass) koju tada dobijete treba da odštampate i ponesete sa sobom.
Ukoliko čekiranje za let nije moguće preko interneta, budite na aerodromu bar 120 minuta pre zakazanog leta da bi osoblje proverilo vašu vizu i da biste stigli da predate prtljag i obavite ček-in.

Flota

Avio-prevoznik Fly Dubai raspolaže sa više od 60 aviona tipova Boeing 737-800 i Boeing 737 MAX 8.
Predviđena je nabavka još oko 50 letelica.
Flota se sastoji od modernih aviona udobnog dizajna.

Aerodrom u Dubaiju

Aerodrom u Dubaiju je glavni međunarodni aerodrom u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i sa oko 90 miliona prevezenih putnika godišnje najprometniji je u svetu po međunarodnom putničkom saobraćaju.
Nalazi se oko 5 km istočno od centra Dubaija, u četvrti Al Garhud. Najvažnije je letelišno čvorište na Bliskom istoku i baza je međunarodnih avio-prevoznika Emirates i Fly Dubai. Kada putujete sa ovog aerodroma, proverite sa kog od tri terminala poleće vaš avion jer su jedan od drugog udaljeni i po 20 minuta.
Na aerodromu ima mnoštvo prodavnica i veliki je duty-free i gastronomski izbor. Wi-Fi konekcija je besplatna svuda na terminalima.

Obroci i osveženje

Ekonomska klasa: obroci sa vodom se služe na letovima dužim od 90 minuta i naplaćuju se. Omogućen je topli obrok, koji se može naručiti i pre leta. Topli i hladni napici i pića se naplaćuju i služe se po završetku serviranja obroka u avionu.
Na letovima kraćim od 90 minuta uz doplatu je omogućen izbor toplih i hladnih napitaka, sendviča, slanih grickalica i slatkiša.

Biznis klasa: obrok je sastavljen od tri jela inspirisana internacionalnim kuhinjama, a bezalkoholna i alkoholna pića neograničeno se služe tokom leta.
Specijalni obrok moguće je naručiti unapred. Samo izaberite jedno od desetak jela u ponudi, prilagođena su različitim dijetetskim zahtevima.

Dodatne usluge

Uz besplatni in-flight magazin koji možete čitati tokom leta, zabava je dostupna i u vidu HD tač-skrin ekrana na svakom sedištu, preko kojeg možete pratiti kretanje aviona, gledati animirani film sa uputstvima o letenju ili, uz doplatu, uživati u oko 2.000 sati holivudskih i bolivudskih filmova, muzici, video-igrama i čitanju vesti onlajn. Uz doplatu su omogućeni Wi-Fi konekcija i Live TV.
Putnici biznis klase mogu uživati u Wi-Fi konekciji i u svim vidovima zabave besplatno na svom 12-inčnom tač-skrinu.
Loyality program OPEN kompanije Fly Dubai donosi korisnicima popust na svaku sledeću rezervaciju i različite druge pogodnosti.