Meni

Iberia

Advertisement

Najpovoljnije ponude avio kompanije Iberia na eSky

Cena po 1 odrasloj osobi u dva pravca

Advertisement

✔️ Gde leti avio-kompanija Iberia?

Avio-kompanija Iberia leti do mnogih popularnih destinacija. Da biste proverili dostupnost letova, molimo koristite eSky pretraživač.

✔️ Kada mogu kupiti najjeftinije karte za let avio-kompanijom Iberia?

Za letove avio-kompanijom Iberia, najbolje je da karte kupite što ranije.

✔️ Koje avio-kompanije operiraju slične rute?

Za destinacije koje operira avio-kompanija Iberia operiraju i druge avio-kompanije, a možete ih pronaći u pretraživaču na eSky stranici.

✔️ Mogu li da rezervišem hotel zajedno sa letom avio-kompanije Iberia ?

Korišćenjem pretraživača na eSky stranici, možete rezervisati hotel zajedno sa letom, pod pakrzom Let +Hotel. Ne samo da ćete uštedeti vreme, već i novac zahvaljujući popustu koji nudimo na paket.

Saznajte više o Iberia

Iberia

Iberia je španski nacionalni avio-prevoznik. Osnovana je 28. juna 1927. na inicijativu biznismena Horasija Ečeberijeta, koji je u kompaniju uložio zajedno sa poverenicima nemačkog prevoznika Lufthanza. Tokom prvih godina rada bila je poznata pod imenom Compania Aerea de Transportes, a njeni avioni prevozili su uglavnom poštanske pošiljke između Madrida i Barselone. Potom je počela sa nacionalnim komercijalnim letovima, a 1946. godine uvedeni su i međunarodni letovi. Potom je ovaj španski prevoznik organizovao svoj prvi međunarodni let iz Madrida u Buenos Ajres letelicom Douglas DC-4, čime su zapamćeni kao prvi avio-prevoznik koji je ponudio redovne linije iz Evrope za Južnu Ameriku. Delimično privatizovana 2001. godine, Iberia sada saobraća na ubedljivo najviše letova s našeg kontinenta ka Južnoj Americi. Najveća avio-kompanija u Španiji četvrta je po veličini u Evropi, a na aerodromu Madrid-Barahas ima i svoj terminal.

Iberia je član vazduhoplovnog saveza OneWorld od 1999. i bila je jedna od prvih kompanija koja je uvela elektronsku kartu. Godine 2001, zajedno sa prevoznicima Lufthansa, SAS i Air France, španski avio-prevoznik Iberia uspostavio je Amadeus – sistem za kompjutersku prodaju karata, a godine 2011. sjedinili su se sa kompanijom British Airways, te je tako nastao holding International Airlines Group.

Iberijina mapa linija je veoma gusta jer ovaj prevoznik saobraća do više od 100 aerodroma u 39 zemalja širom sveta i do svih kontinenata sem Australije. Na još 90 aerodroma sleće zahvaljujući kod-šer aranžmanima sa 20 drugih prevoznika.

Prtljag

U avionima kompanije Iberia, svoj ručni prtljag možete uneti u avion. Njegove dimenzije i težinu određuje sama kompanija, a oni variraju u zavisnosti od vaše putne klase i destinacije. Prtljag koji predajete u avion kada letite Iberijom takođe ima propisane dimenzije i težinu, koji opet zavise od klase koju ste rezervisali, kao i od destinacije na koju putujete.

Putne klase

Avio-prevoznik Iberia svojim putnicima nudi izbor jedne od sledećih putnih klasa: Business (poslovna), Business Club, Business Plus, Premium Economy i Economy (ekonomska klasa).

Osnovna poslovna (Business klasa) dostupna je na nacionalnim i letovima u okviru Evrope. Uz kartu kupljenu u ovoj klasi imate zagarantovan prioritet na aerodromu i u kabini aviona, prioritet prilikom transporta prtljaga, kao i pristup laundževima.
Business Club se može odabrati za letove ka Egiptu, Ekvatorijalnoj Gvineji, Izraelu, Nigeriji i Rusiji. Na tim letovima sedišta ove klase su smeštena u posebni deo kabine, šira su, između njih ima više prostora i uz svako sedište postoji naslon da odmorite noge.

Business Plus je najluksuznija klasa, a dostupna je samo za duge letove, do Amerike i Južne Afrike. Sedišta se mogu podesiti kao ravan krevet za spavanje, a putnici dobijaju i sve druge prednosti poslovne klase. 

Čekiranje onlajn

Obezbeđeno je do maksimum sat vremena pre vremena poletanja.

Flota

Flota Iberije sastoji se od 81 Airbus letelice, uključujući avione tipova A319-100, A320-200, A321-200, A330-300, A340-600, A350-900.

Aerodrom Madrid-Barahas

Međunarodni aerodrom Madrid-Barahas nalazi se 13 kilometara severoistočno od centra španske prestonice. Ovo je najveći aerodrom u zemlji, a njegov Terminal 4 takođe je i jedan od najvećih terminala na svetu. Na aerodromu postoje brojne kafeterije, restorani, barovi, prodavnice. Svoje usluge na njemu pruža pet rentakar kompanija. Wi-Fi internet je dostupan svuda, a prvih 30 minuta njegovog korišćenja se ne naplaćuje.

Obroci

Obroci, užine, alkoholna i bezalkoholna pića služe se besplatno putnicima poslovnih klasa. U ekonomskoj klasi hrana i piće se naplaćuju. 

Dodatne usluge

Putnici Iberije mogu se učlaniti u program Iberia Plus za nagrađivanje korisnika. Sakupljeni poeni mogu se iskoristiti za besplatne letove, popust na karte, odsedanje u hotelu ili iznajmljivanje automobila. Zabavi putnika u avionu doprineće igrani filmovi na španskom, engleskom, italijanskom, nemačkom i portugalskom, kao i TV serije, sportski program, muzika i video-igre. U novim avionima koji saobraćaju na dugim destinacijama sa elektronskih uređaja je obezbeđen satelitski pristup, te Wi-Fi i GSM roming usluge možete koristiti besplatno.