Meni

Air Serbia

Advertisement

Najpovoljnije ponude avio kompanije Air Serbia na eSky

Cena po 1 odrasloj osobi u dva pravca

Advertisement

✔️ Gde leti avio-kompanija Air Serbia?

Avio-kompanija Air Serbia leti do mnogih popularnih destinacija. Da biste proverili dostupnost letova, molimo koristite eSky pretraživač.

✔️ Kada mogu kupiti najjeftinije karte za let avio-kompanijom Air Serbia?

Za letove avio-kompanijom Air Serbia, najbolje je da karte kupite što ranije.

✔️ Koje avio-kompanije operiraju slične rute?

Za destinacije koje operira avio-kompanija Air Serbia operiraju i druge avio-kompanije, a možete ih pronaći u pretraživaču na eSky stranici.

✔️ Mogu li da rezervišem hotel zajedno sa letom avio-kompanije Air Serbia ?

Korišćenjem pretraživača na eSky stranici, možete rezervisati hotel zajedno sa letom, pod pakrzom Let +Hotel. Ne samo da ćete uštedeti vreme, već i novac zahvaljujući popustu koji nudimo na paket.

Saznajte više o Air Serbia

Air Serbia

Er Srbija (Air Serbia) nacionalna je avio-kompanija Srbije i jedna je od najstarijih na svetu. Postoji od 1927. godine, ali je tokom decenija više puta menjala identitet.

U početku se zvala Aeroput, a naziv je promenjen 1947. u Jugoslovenski aerotransport. Osamdesetih godina JAT-ovi avioni leteli su na sve kontinente i to je vreme njegovog procvata. Po raspadu Jugoslavije, postao je avio-prevoznik Srbije i Crne Gore, potom Srbije (pod imenom JAT Airways).

Strateški partner kompanije od 2013. godine postaje Etihad, koji je kupio 49% udela i učestvuje u upravljanju. Nova era započela je najpre promenom imena u Er Srbija, kada je kompanija postala i deo saveza Etihad Airways Partners.

Danas ovaj avio-prevoznik direktno saobraća do više od 30 destinacija u Evropi, na Bliskom istoku i Severnoj Americi (direktan let za Njujork), a povezan je i sa brojnim drugim gradovima. Najnovije restrukturiranje kompanije približilo je Er Srbiju lou-kost modelu poslovanja.

Prtljag

Er Srbija dozvoljava nošenje više komada prtljaga, u zavisnosti od dužine leta i u skladu s podelom rezervacija na tarife.

Unošenje kabinskog prtljaga u avion je dozvoljeno i besplatno za sve tarife ako je u okviru odgovarajućih dimenzija i težine. Ukoliko letite preko više prevoznika, svaki od njih ima svoje posebne uslove za prtljag, a oni se razlikuju u zavisnosti od putne klase i destinacije.

Prtljag možete i predati prilikom čekiranja na aerodromu. Broj komada, dimenzije i težina prtljaga zavise od tarife vaše karte (putne klase), dužine leta i avio-prevoznika.

Pre polaska na put obavezno proverite pravila o pakovanju tečnosti i zabranjenim predmetima i spakujte se u skladu sa njima. 

Putne klase

Od marta 2018. godine avio-kompanija Er Srbija koristi tarifni sistem prema kojem se razlikuju četiri tarife:

  • Economy White – ekonomska klasa prilagođena putnicima koji putuju samo sa ručnim prtljagom,
  • Economy Blue – ekonomska klasa za putnike koji putuju sa više prtljaga,
  • Economy Red – ekonomska klasa za putnike koji putuju sa više prtljaga i žele da sami odaberu sedište,
  • Business Silver – biznis klasa, koja nudi najveću udobnost: uz pristup biznis-salonu, bez doplate su omogućene i usluge prioritetnog ukrcavanja, korišćenje brze trake na aerodromu, izmene i refundacije karte, kao i povećan broj komada prtljaga u odnosu na ostale tarife.

Svaka od pomenutih tarifa ima različite pogodnosti, te gosti Er Srbije mogu da prilagode svoje putovanje sopstvenim potrebama kupovinom različitih dodatnih usluga.

Čekiranje onlajn

Prijavljivanje na let preko interneta – sa računara, pametnog telefona ili tableta – kompanija Er Srbija omogućava za poletanja sa aerodroma u Beogradu i nekoliko dodatnih destinacija.

Ček-in preko interneta omogućen je bez doplate, dok se na aerodromu naplaćuje u zavisnosti od tarife rezervacije.

Čekiranje onlajn na raspolaganju je 36 sati pre odlazećeg leta, a završava se sat vremena pre odlazećeg leta. Tokom ček-ina ćete u samo nekoliko koraka odabrati usluge koje eventualno želite da dodate postojećoj rezervaciji i dobiti kartu za ukrcavanje (boarding pass). Ovaj dokument treba da odštampate ili ga možete sačuvati na svom mobilnom telefonu.

Karta za ukrcavanje je, uz vašu putnu ispravu, neophodan dokument za putovanje. 

Flota

Flota avio-prevoznika Er Srbija sastoji se od oko 20 savremenih i ekonomičnih aviona i prilagođena je udaljenosti destinacija do kojih kompanija saobraća kao i transportnim potrebama putnika.

Među njima su uskotrupni avioni Airbus A-319-100, Airbus A320-200 i Boeing 737-300 (koji prevozi i na letovima potkompanije Aviolet za čarter usluge), širokotrupni Airbus A-330-200 (saobraća na direktnom letu za Njujork), kao i tipovi ATR 72-500 i ATR 72-200 za kraće destinacije.

Avioni nabavljeni od 2013. godine imenovani su po nekima od najpoznatijih Srba. 

Aerodrom u Beogradu

Sedište kompanije Er Srbija je u Beogradu, a njena glavna baza je Aerodrom Nikola Tesla.

Modernizovan je 2012. godine i na njemu možete naći solidan izbor kioska, restorana, prodavnica i menjačnica. Sa njegova dva terminala saobraća mnoštvo nacionalnih avio-prevoznika, kao i nekoliko lou-kost kompanija, među kojima su Wizz Air, easyJet, flydubai i Pegasus.

Nalazi se 18 kilometara zapadno od centra Beograda. Do njega se dolazi automobilom (auto-putem A3 dobro je povezan je sa centrom grada) ili autobusima gradskog prevoza 72 i privatnim A1 (koji ima nekoliko polazaka i tokom noći), kao i gradskom linijom 607 sa Novog Beograda. Polasci su na 20 do 40 minuta u rasponu 4–24 h.

Air Serbia Premium Lounge je poseban laundž za putnike biznis klase Er Srbije ili Etihada, kao i članove Air Serbia/Etihad Guest frequent flyer programa. Business Club je naziv za izdvojeni aerodromski prostor za srebrnu tarifu i biznis klasu svih avio-kompanija, a postoji i VIP laundž. 

Obroci i osveženje u avionu

Obroci koje Er Srbija poslužuje prilagođeni su trajanju leta i dobu dana, a besplatni su u zavisnosti od tarife vaše rezervacije, kao i za sve putnike na letu do Njujorka. Za putnike tarifa Economy Blue i Economy White omogućeni su obroci za ekonomsku klasu i sva pića uz doplatu.

Na meniju za letove trajanja do jednog sata su slatke i slane grickalice, sendviči, topli i hladni napici i alkoholna pića. Tokom letova dužine do tri sata služe se i sendviči i tortilje sa piletinom ili povrćem, kao i dve tradicionalne srpske poslastice – orasnice i vanilice. Za duže letove dostupan je izbor jednog od dva menija.

Putnicima sa rezervacijom Business Silver na letovima kratke i srednje dužine služi se niz posebno spakovanih hladnih obroka (za duže letove i topli), uz poseban izbor napitaka.

Specijalan obrok iz menija (za decu ili prema posebnim dijetetskim ili religijskim zahtevima) može se naručiti do 24 h pre poletanja (48 h pre poletanja za košer obrok). 

Dodatne usluge

Bežični internet dostupan je na svim letovima uz doplatu.

Na interkontinentalnom letu za Njujork putnici mogu da uživaju u izboru holivudskih i srpskih filmova i televizijskih programa.

Za najmlađe putnike dostupna je usluga dadilje tokom putovanja. Tokom interkontinentalnog leta mališani dobijaju paketiće kojima se deca mogu zabaviti, a možete ih zadržati i koristiti posle putovanja.

Slabije pokretnim putnicima omogućena je pomoć (uz prethodnu najavu bar 2 dana pred let), a dostupna je i usluga pratioca tokom leta.

Etihad Guest program omogućava da sakupljate milje putovanja i pretvorite ih u pogodnosti kod svih partnera kompanije Etihad.