Meni

Lufthansa

Advertisement

Najpovoljnije ponude avio kompanije Lufthansa na eSky

Cena po 1 odrasloj osobi u dva pravca

Advertisement

✔️ Gde leti avio-kompanija Lufthansa?

Avio-kompanija Lufthansa leti do mnogih popularnih destinacija. Da biste proverili dostupnost letova, molimo koristite eSky pretraživač.

✔️ Kada mogu kupiti najjeftinije karte za let avio-kompanijom Lufthansa?

Za letove avio-kompanijom Lufthansa, najbolje je da karte kupite što ranije.

✔️ Koje avio-kompanije operiraju slične rute?

Za destinacije koje operira avio-kompanija Lufthansa operiraju i druge avio-kompanije, a možete ih pronaći u pretraživaču na eSky stranici.

✔️ Mogu li da rezervišem hotel zajedno sa letom avio-kompanije Lufthansa ?

Korišćenjem pretraživača na eSky stranici, možete rezervisati hotel zajedno sa letom, pod pakrzom Let +Hotel. Ne samo da ćete uštedeti vreme, već i novac zahvaljujući popustu koji nudimo na paket.

Saznajte više o Lufthansa

Lufthansa

Lufthansa je nemački nacionalni avio-prevoznik, prvi u Evropi i četvrti na svetu po broju usluženih korisnika. Lufthansa Group obuhvata kompanije Lufthansa Regional, Lufthansa Cargo, Germanwings, Austrian Airlines, Swiss International Airlines, ali i nekoliko drugih kompanija delimično pripada ovom nemačkom gigantu. Lufthansa je jedan od osnivača vazduhoplovnog saveza Star Alliance. Godine 1926. u Berlinu je osnovana kao firma zvana Hans Deutsche Luft. Danas je sedište kompanije u Kelnu, ali njena glavna baza je Frankfurtski aerodrom. Godine 2001. godine aerodrom u Minhenu postao je još jedna baza kompanije. Lufthansa leti za 18 destinacija u Nemačkoj i 202 destinacije širom sveta. Cela grupacija prevozi do više od 400 destinacija na pet kontinenata.

Prtljag

Avio-prevoznik Lufthansa dozvoljava da ručni prtljag unesete u avion. Njegove dimenzije i težinu određuje avio-prevoznik i oni mogu varirati u odnosu na klasu vaše rezervacije i destinaciju. Čekirani prtljag, koji ne nosite sa sobom u kabinu, takođe mora biti u okviru određenih dimenzija i težine. I tu važe različita pravila u odnosu na klasu vaše rezervacije i destinaciju.

Putne klase

Putnici mogu da odaberu jednu od četiri putne klase. U najjeftinijoj, ekonomskoj klasi, koja je dostupna na kratkim i umereno udaljenim destinacijama, putnici imaju dosta mesta zahvaljujući ergonomskom obliku sedišta. Dodatnu udobnost pružaju nasloni za ruke koji se mogu podešavati.
U premijum ekonomskoj klasi na interkontinentalnim letovima putnici imaju pravo na više prtljaga.
Na većini aerodroma putnici prve i biznis klase mogu da koriste specijalni laundž, koji pruža mnoge usluge. Prva klasa kompanije Lufthansa rangirana je u Skytrax sistemu, koji se odnosi na kvalitet usluga avio-prevoznika.

Čekiranje onlajn

Dvadeset tri sata pre poletanja možete se čekirati preko interneta, odabrati sedište u avionu i odštampati kartu za ukrcavanje ili je poslati na svoj mobilni telefon. Čekiranje onlajn moguće je preko sledećih avio-prevoznika i na sledećim destinacijama:
• Lufthansa – za sve letove,
• Austrian – letovi između Nemačke i Austrije,
• SWISS – samo za polaske iz Frankfurta, Minhena, Beograda, Tokija, Beča i Katanije,
• LOT – (osim u Hamburgu i Štutgartu) za letove između Nemačke i Poljske,
• TAP Air Portugal samo za polaske iz Diseldorfa ili sa aerodroma Hitrou u Londonu,
• Adria Airways i Croatia Airlines za polaske iz Nemačke,
• SAS za polaske iz Nemačke (osim iz Diseldorfa, Hamburga, berlinskog aerodroma Tegel), Dubaija i Zagreba.

Flota

Lufthansa Group ima drugu po veličini vazdušnu flotu na svetu. Sastoji se od skoro 300 aviona. Airbus A380-800, A340-600, A340-300, A330-300 i Boeing 747-8, 747-400, BBJ 737-800 IGW koriste se za interkontinentalne letove. Na relacijama srednje udaljenosti koriste se Airbus A321-100 / 200, A320-200, A319-100 i Boeing 737-500, 737-300. Embraer ERJ-195 i ERJ-190 kao i Bombardier CRJ900 i CRJ700 lete na najkraćim relacijama.

Frankfurtski aerodrom

Aerodrom u Frankfurtu poznat je i kao Rhein-Main, prema regionu u kom se nalazi. Najprometniji je aerodrom u Nemačkoj, treći u Evropi (posle aerodroma Hitrou i Šal de Gol) i deveti na svetu. Smešten je 12 km jugozapadno od centra Frankfurta. Glavna je baza avio-prevoznika Lufthansa i German Condor.
Frankfurtski aerodrom osnovan je 1936. Preko njegova dva terminala danas se preveze 58 miliona putnika godišnje. Terminal T1, koji je podeljen u zone A, B, C i Z, služi za Lufthansa i Star Alliance letove. Postoji i poseban deo terminala za putnike prve klase avio-prevoznika Lufthansa.
Terminal T2 podeljen je u dve zone, D i E.

Osveženje

U ekonomskoj klasi na svim destinacijama služe se topli i hladni napici, a u zavisnosti od rute i sendviči ili toplo jelo. U premijum ekonomskoj klasi putnici se dočekuju s pićem odmah po ukrcavanju. Putnici u biznis klasi mogu da biraju jela iz jelovnika u zavisnosti od dužine putovanja i destinacije. Jela za putnike prve klase pripremaju najbolji šefovi.

Dodatne usluge

Na interkontinentalnim letovima putnici svih klasa mogu besplatno da gledaju kanal Sport 24. Ponuda kanala na engleskom jeziku uključuje fudbalske utakmice Bundeslige i engleske Premijer lige, trke Formule 1, teniske mečeve i golfske turnire. Rad samog kanala zavisi od toga da li je u avionu dostupna onlajn usluga FlyNet (što je omogućeno u oko 90% aviona). Zahvaljujući ovoj usluzi putnici mogu da koriste internet na svojim uređajima tokom leta.