Meni

Swiss

Advertisement

Najpovoljnije ponude avio kompanije Swiss na eSky

Cena po 1 odrasloj osobi u dva pravca

Advertisement

✔️ Gde leti avio-kompanija Swiss?

Avio-kompanija Swiss leti do mnogih popularnih destinacija. Da biste proverili dostupnost letova, molimo koristite eSky pretraživač.

✔️ Kada mogu kupiti najjeftinije karte za let avio-kompanijom Swiss?

Za letove avio-kompanijom Swiss, najbolje je da karte kupite što ranije.

✔️ Koje avio-kompanije operiraju slične rute?

Za destinacije koje operira avio-kompanija Swiss operiraju i druge avio-kompanije, a možete ih pronaći u pretraživaču na eSky stranici.

✔️ Mogu li da rezervišem hotel zajedno sa letom avio-kompanije Swiss ?

Korišćenjem pretraživača na eSky stranici, možete rezervisati hotel zajedno sa letom, pod pakrzom Let +Hotel. Ne samo da ćete uštedeti vreme, već i novac zahvaljujući popustu koji nudimo na paket.

Saznajte više o Swiss

Swiss

Švajcarska međunarodna avio-kompanija Swiss prisutna je na tržištu od 2002. godine. Nastala je nakon što je regionalni avio-prevoznik Crossair preuzeo deo sredstava od kompanije Swissair nakon što je ona bankrotirala. Potom je nemačka Lufthansa najavila spajanje u martu 2005. U julu iste godine Evropska komisija je odobrila merdžer ova dva avio-prevoznika. Godinu dana kasnije troškovi novog prevoznika smanjeni su za više od 200 miliona evra. I pored objedinjenja dva prevoznika, SWISS je zadržao svoj imidž, svoju upravu, sedište na aerodromu u Bazelu u Švajcarskoj, svoje osoblje i vodeću poziciju u svojoj zemlji. SWISS je član saveza Star Alliance i Miles & More.
Glavno čvorište avio-prevoznika Swiss je aerodrom u Cirihu, odakle postoje redovni direktni letovi za Beograd i Niš. Mreža ove avio-kompanije pokriva oko 40 destinacija širom sveta. Na nekima prevoze samostalno, a na nekim destinacijama u saradnji s kompanijama iz svoje avio-mreže.

Prtljag

Swiss dozvoljava unošenje ručnog prtljaga u kabinu. Njegove dimenzije i težina zavise od avio-kompanije i variraju u odnosu na putnu klasu i destinaciju. SWISS takođe propisuje dimenzije i težinu prtljaga koji se predaje u avion. I to zavisi od putne klase i destinacije.

Putne klase

U ekonomskoj klasi na interkontinentalnim letovima putnicima je dostupan izbor filmova, serija i video-igara. U biznis klasi na interkontinentalnim rutama putnici dobijaju torbicu sa kozmetikom, a sedišta se rasklapaju u krevete duge dva metra. Putnici ove klase na bilo kojoj destinaciji imaju pristup aerodromskim laundževima sa oznakom Star Alliance. Prtljag ima prioritet, te putnike ove klase na aerodromu u Cirihu čeka poseban autobus po izlasku iz aviona. Za putnike prve klase obezbeđeni su posebni terminali kako bi se maksimalno skratilo vreme čekanja na aerodromu. Sedišta na interkontinentalnim destinacijama imaju posebne naslone za glavu, dizajnirane tako da putnici imaju najveću moguću privatnost.

Čekiranje onlajn

Kada putujete SWISS-om, možete se čekirati preko interneta ili preko mobilne aplikacije 23 sata pre zakazanog polaska. Elektronska karta za ukrcavanje (boarding pass) može biti odštampana ili sačuvana na mobilnom telefonu.

Flota

Flota švajcarskog avio-prevoznika sastoji se od 65 aviona tipova Airbus A319-100, A320-200, A321-100, A321-200, A330-300 i A340-300. Prosečno su stari oko 10 godina.

Aerodrom Cirih–Kloten

Međunarodni aerodrom Cirih–Kloten nalazi se desetak kilometara od centra Ciriha. Na njemu se nalaze kafići, restorani, barovi, prodavnice (uključujući i duty-free), a moguće je i rentirati automobil. Aerodrom omogućava pristup bežičnom internetu.

Osveženje

Na svim evropskim letovima ovaj avio-prevoznik obezbeđuje jelo, koje zavisi od doba dana. Na kraćim letovima SWISS služi hladna, a na dužim topla jela. Sendviči koji se služe u avionu prave se u jednoj švajcarskoj pekari. Na većini letova, pred sletanje putnici dobijaju švajcarsku čokoladicu.
Na interkontinentalnim destinacijama putnici u svim putnim klasama imaju bar jedan topli obrok.

Dodatne usluge

Deca uzrasta od 5 do 11 godina mogu da putuju sama. O detetu se brinu članovi posade od trenutka dolaska na aerodrom do susreta sa odraslom osobom ovlašćenom za preuzimanje. U zavisnosti od destinacije, cena usluge varira od 40 do 80 evra.