Meni

Pegasus

Advertisement

Najpovoljnije ponude avio kompanije Pegasus na eSky

Cena po 1 odrasloj osobi u dva pravca

Advertisement

✔️ Gde leti avio-kompanija Pegasus?

Avio-kompanija Pegasus leti do mnogih popularnih destinacija. Da biste proverili dostupnost letova, molimo koristite eSky pretraživač.

✔️ Kada mogu kupiti najjeftinije karte za let avio-kompanijom Pegasus?

Za letove avio-kompanijom Pegasus, najbolje je da karte kupite što ranije.

✔️ Koje avio-kompanije operiraju slične rute?

Za destinacije koje operira avio-kompanija Pegasus operiraju i druge avio-kompanije, a možete ih pronaći u pretraživaču na eSky stranici.

✔️ Mogu li da rezervišem hotel zajedno sa letom avio-kompanije Pegasus ?

Korišćenjem pretraživača na eSky stranici, možete rezervisati hotel zajedno sa letom, pod pakrzom Let +Hotel. Ne samo da ćete uštedeti vreme, već i novac zahvaljujući popustu koji nudimo na paket.

Saznajte više o Pegasus

Pegasus

Turski avio-prevoznik osnovan je prvobitno kao međunarodna čarter avio-kompanija 1989. godine kada su se kompanije Net i Silkar ujedinile sa irskim avio-prevoznikom Aer Lingus. Pegasus Airlines je dobio naziv po krilatom konju iz grčke mitologije. Godine 1994. strane firme su prodale svoj udeo u kompaniji turskoj banci Japi kreditbank, čime je kompanija ostala isključivo u turskom vlasništvu.
Od 2005. godine ovaj avio-prevoznik postaje niskotarifni (lou-kost) i taj model poslovanja zadržao je do danas. Godine 2007. kompanija je prevezla više nego ijedna druga privatna kompanija u Turskoj, a od 2012. stabilno se pozicionirala kao druga po broju prevezenih putnika u Tuskoj.
Sedište Pegasus Airlinesa je u Istanbulu, gde ima svoju bazu na Aerodromu Sabiha Gokčen. Prevozi do više od stotinu destinacija, uglavnom u Turskoj, ali i na Balkanu, širom Evrope i u Aziji.

Prtljag

Pegasus Airlines ne dozvoljava besplatno unošenje ručnog prtljaga u avion za svoje tri tarife ekonomske klase kada su u pitanju letovi u Turskoj, međutim, kupovinom neke od tih tarifa u kabinu možete uneti recimo manji ranac. Ovaj prtljag mora da bude u okviru propisanih dimenzija i težine. Na dužim, međunarodnim letovima važe drugačija pravila za ručni prtljag.
Putnicima koji su odabrali najskuplju tarifu dozvoljeno je unošenje ručnog prtljaga u kabinu bez doplate, ako je u okviru propisanih dimenzija i težine, a one se razlikuju za različite destinacije.
Predati prtljag, koji takođe mora biti u okviru propisanih dimenzija i težine, doplaćuje se u u zavisnosti od odabrane tarife i destinacije. Doplatu možete obaviti ili dopuniti i onlajn, preko sajta kompanije, ali ne kasnije od 2 sata pre zakazanog polaska.
Pre nego što pođete na put, obavezno proverite spisak zabranjenih predmeta i pravila o pakovanju tečnosti i spakujte se u skladu s ovim pravilima.

Putne klase

Avioni kompanije Pegasus Airlines imaju jednu klasu, podeljenu u nekoliko tarifa:
• Basic – uz standardnu uslugu dozvoljen je ručni prtljag na međunarodnim letovima, a kada odaberete ovu tarifu, ne možete naknadno dodavati prtljag;
• Essentials – uz opciju kasnijeg dodavanja prtljaga već imate predviđenu određenu količinu prtljaga koji možete uneti u kabinu;
• Advantage – možete dodati prtljag naknadno, a dozvoljeni su promena rezervacije, kao i odabir sedišta;
• Business Flex – uz sedišta koja putniku ostavljaju više prostora, dostupni su najveći dozvoljeni iznos prtljaga i besplatno otkazivanje ili promena rezervacije.

Čekiranje onlajn

Onlajn ček-in i čekiranje preko mobilnog telefona dostupni su od 72 sata do 180 minuta, u nekim slučajevima čak do 60 minuta pred zakazano poletanje vašeg leta. Samo određeni aerodromi podržavaju ovu uslugu, svaki aerodrom prema svojim pravilima. Proverite na sajtu kompanije Pegasus Airlines spisak aerodroma i pravila za svaki pojedinačni aerodrom.
Kada ste se prijavili za let preko interneta ili mobilnog telefona, dobićete elektronsku kartu odnosno bar-kod, koje treba odštampati i poneti sa sobom na let, odnosno sačuvati na svom mobilnom telefonu.
Uštedite vreme čekirajući se preko interneta, a takođe imajte na umu da se na pojedinim aerodromima prijava za let na šalteru posebno naplaćuje.

Flota

Flota prevoznika Pegasus Airlines sastoji se od više od 70 aviona, tipova Boeing 737-80, Airbus A320-200 i Airbus A320 neo.

Aerodrom Sabiha Gokčen u Istabulu

Aerodrom Sabiha Gokčen je jedan od dva međunarodna aerodroma u Istanbulu (uz Ataturk) i posle njega je po prometu najveći u Turskoj.
Sabiha Gokčen se nalazi u azijskom delu Istanbula, 35 km od centra grada. Od 2009. godine beleži veliki rast prometa i 2017. se preko njega prevezlo više od 30 miliona putnika.
Novi aerodromski terminal opslužuje i međunarodne i nacionalne letove. Opremljen je uobičajenim pogodnostima velikih aerodroma, kao što su široka gastronomska ponuda, duty-free shop, četvorospratni parking, aerodromski hotel, konferencijska sala, VIP prostorije, putnički laundževi... Wi-Fi konekcija je dostupna na prostoru terminala uz doplatu.
Do aerodroma Sabiha Gokčen iz centra Istanbula dolazi se transevropskim auto-putem E-80, taksi prevozom ili šatlom E10 i E11 od trga Taksim odnosno iz Kadikoja.

Obroci i osveženje

Pegasus Cafe putnicima uz doplatu omogućava izbor različitih obroka, toplih i hladnih napitaka, alkoholnih i bezalkoholnih pića. Moguće je naručiti obrok za decu, vegetarijanski obrok, košer jelo, kao i različite obroke prilagođene raznim dijetarnim zahtevima, ali i tortu ako u avionu želite da proslavite.
Obrok možete naručiti preko interneta prilikom rezervacije karte, a svoj zahtev možete rezervaciji dodati i kasnije. Obrok je neophodno rezervisati bar 24 sata pre zakazanog poletanja.

Dodatne usluge

Putnici sa ograničenom pokreljivošću treba da se najave bar 48 sati pre zakazanog leta kol-centru kompanije Pegasus Airlines radi pružanje podrške.
Kompanijski program Pegasus Plus dostupan je svakom putniku besplatno. On omogućava da sakupljate milje preko kupljenih letova i usluga, koje potom možete koristiti za kupovinu karata ili dodatnih usluga.