Meni

Tarom

Advertisement

Najpovoljnije ponude avio kompanije Tarom na eSky

Cena po 1 odrasloj osobi u dva pravca

Advertisement

✔️ Gde leti avio-kompanija Tarom?

Avio-kompanija Tarom leti do mnogih popularnih destinacija. Da biste proverili dostupnost letova, molimo koristite eSky pretraživač.

✔️ Kada mogu kupiti najjeftinije karte za let avio-kompanijom Tarom?

Za letove avio-kompanijom Tarom, najbolje je da karte kupite što ranije.

✔️ Koje avio-kompanije operiraju slične rute?

Za destinacije koje operira avio-kompanija Tarom operiraju i druge avio-kompanije, a možete ih pronaći u pretraživaču na eSky stranici.

✔️ Mogu li da rezervišem hotel zajedno sa letom avio-kompanije Tarom ?

Korišćenjem pretraživača na eSky stranici, možete rezervisati hotel zajedno sa letom, pod pakrzom Let +Hotel. Ne samo da ćete uštedeti vreme, već i novac zahvaljujući popustu koji nudimo na paket.

Saznajte više o Tarom

Tarom

Avio-prevoznik Tarom je rumunski nacionalni prevoznik, čijih 97,05 odsto vlasništva pripada rumunskom Ministarstvu saobraćaja. Najstarija i najveća avio-kompanija u ovoj zemlji osnovana je 1920. godine, ali je prva redovna linija na destinaciji od Bukurešta do Galaca uspostavljena tek 5 godina kasnije. Do 1989, godine pada komunističke vlade u Rumuniji, avio-prevoznik je koristio samo avione proizvođača Iljušin. 1990. godine zamenili su ih Boeingovi i Airbusovi avioni. 1993. godine rumunski prevoznik je pokrenuo letove za Bangkok i Montreal, ali su nakon beleženja velikih gubitaka 2001. zatvoreni, da bi u sledeće dve godine i preostali letovi na velikim udaljenostima, uključujući one za Čikago, Njujork i Peking takođe bili ugašeni. Trenutno, Tarom saobraća u 22 zemlje na 52 aerodroma u Evropi, Bliskom Istoku i Severnoj Africi. Od 25. juna 2010. godine, član je alijanse SkyTeam. Glavna baza Taroma je međunarodni aerodrom u gradu Otopeni kod Bukurešta.

Prtljag

Možete uneti ručni prtljag u Taromove avione. Njegove dimenzije i težinu određuje avio-kompanija i mogu varirati u zavisnosti od putne klase i destinacije.
Registrovani prtljag takođe mora imati određene dimenzije i težinu, što isto zavisi od klase rezervacije i destinacije.

Putne klase

Sa rumunskim aero-prevoznikom možete da putujete u ekonomskoj i biznis klasi.

Onlajn čekiranje

Moguće je od 30 sati do 60 minuta pre zakazanog poletanja aviona.

Flota

Flota rumunskog avio-prevoznika sastoji se od 23 aviona tipa Airbus A30-300, A318, ATR 42-500, ATR 72-500, Boeing 737-300, B737-700.

Aerodrom Bukurešt Otopeni

Ovaj Međunarodni aerodrom “Henri Koanda” je smešten u gradu Otopeni, 16,5 kilometara severno od rumunske prestonice Bukurešta. U okviru aerodroma nalaze se barovi, restorani, kafići, višenamenske prodavnice i rentakar službe u čekaonici. Takođe se nalazi specijalna pristupna tačka za internet na terminalu, dok je bežični internet dostupan i izvan njega.

Osveženje

Obroci na linijama rumunskog prevoznika su prilagođeni kulinarskim navikama i kulturi putnika. Na domaćim linijama poslužuju se lagani obroci, dok su međunarodna jela kaloričnija. Raznolikost menija zavisi i od trajanja leta. Avio-kompanija takođe poslužuje desert: kolač, čokoladu ili voće. Na destinacijama do dva sata u ekonomskoj klasi, uz sendviče i desert, putnici mogu računati i na pivo, ako avion poleti nakon podneva. U biznis klasi na međunarodnim destinacijama, putnicima se služe najkvalitetnija vina, šampanjac i pivo. Na specijalan zahtev, kompanija će pripremiti poseban obrok, na primer vegetarijanski, za decu, čak i za bebe.

Dodatne usluge

Na Taromovim letilicama putnici dobijaju koloritan magazine SkyLady. Dodatno, avio-prevoznik nudi svojim klijentima program lojalnosti Flying Blue.