Meni

Aeroflot

Advertisement

Najpovoljnije ponude avio kompanije Aeroflot na eSky

Cena po 1 odrasloj osobi u dva pravca

Advertisement

✔️ Gde leti avio-kompanija Aeroflot?

Avio-kompanija Aeroflot leti do mnogih popularnih destinacija. Da biste proverili dostupnost letova, molimo koristite eSky pretraživač.

✔️ Kada mogu kupiti najjeftinije karte za let avio-kompanijom Aeroflot?

Za letove avio-kompanijom Aeroflot, najbolje je da karte kupite što ranije.

✔️ Koje avio-kompanije operiraju slične rute?

Za destinacije koje operira avio-kompanija Aeroflot operiraju i druge avio-kompanije, a možete ih pronaći u pretraživaču na eSky stranici.

✔️ Mogu li da rezervišem hotel zajedno sa letom avio-kompanije Aeroflot ?

Korišćenjem pretraživača na eSky stranici, možete rezervisati hotel zajedno sa letom, pod pakrzom Let +Hotel. Ne samo da ćete uštedeti vreme, već i novac zahvaljujući popustu koji nudimo na paket.

Saznajte više o Aeroflot

Aeroflot

Avio-kompanija Aeroflot je ruski nacionalni avio-prevoznik, najveći u zemlji. Zvanično je počeo da radi u februaru 1923. Tokom sovjetske ere bio je jedini avio-prevoznik u ovoj državi i istovremeno najveći na svetu. Godine 1971. ova avio-kompanija je uključena u IATA sistem i devet godina kasnije postala je zvanični prevoznik učesnika 22. Olimpijskih igara u Moskvi. Tim povodom izgrađen je novi međunarodni aerodrom Šeremetjevo 2.
Kada se Sovjetski Savez raspao, osnovani su mnogi zasebni prevoznici u Rusiji i drugim bivšim republikama i Aeroflotovi avioni leteli su na nekih 300 do 500 regionalnih i lokalnih destinacija. Ubrzo potom ovaj avio-prevoznik je privatizovan. Godine 2006. Aeroflot je postao član SkyTeam saveza. Sada po Skytrax sistemu nosi 4 zvezdice, a u Finansijskom izveštaju brendova naveden je kao najjači brend jednog avio-prevoznika na svetu.
Danas ovaj ruski prevoznik leti za oko 300 destinacija u 60 zemalja, između ostalih na aerodrome u Evropi, Aziji, Africi, na Bliskom istoku i u Južnoj Americi. U Srbiji ga putnici često koriste za putovanja u Kinu i na Tajland, kao i za letove do gradova bivšeg SSSR-a kao što su Sankt Peterburg i Minsk.

Prtljag

Aeroflot dozvoljava unošenje ručnog prtljaga u kabinu. Njegove dimenzije i težina zavise od avio-kompanije i mogu varirati u odnosu na putnu klasu i destinaciju.
Prtljag koji se predaje u avion takođe mora imati određene dimenzije i težinu, što isto zavisi od klase rezervacije i destinacije.

Putne klase

Putnicima ekonomske klase omogućena je raznolika ponuda audio i video programa, radio-programa, televizijskih kanala i filmova. Putnici biznis i premijum klase imaju pristup i audio-knjigama i video-igrama. Putnici svih klasa mogu kupovati u duty free shopu u avionu. Razlika između ekonomske klase i klasa biznis i premijum je u udobnosti putovanja – ekonomska klasa nema veći razmak između sedišta. Uz to, jela u klasama biznis i premijum služe se na porcelanskim tanjirima.

Čekiranje onlajn

Ako putujete kompanijom Aeroflot, čekiranje preko interneta možete obaviti od 24 sata do 90 minuta pre zakazanog poletanja. Čekiranje onlajn možete obaviti i preko mobilne aplikacije. Ako odaberete da se čekirate na internetu, sa sobom morate poneti odštampanu kartu za ukrcavanje (boarding pass). Čekiranje onlajn nije omogućeno ako letite sa aerodroma u SAD i Indiji, a takođe ni ako putujete sa detetom mlađim od 2 godine.

Flota

Flota ruskog avio-prevoznika sastoji se od 190 aviona tipova Airbus 320-200, A321-200, A330-200, A330-300, Boeing 737-800, Boeing 777-300ER i Suchoj SuperJet 100-95B. Njihova prosečna starost je manje od 4 godine.

Aerodrom Šeremetjevo u Moskvi

Ovaj međunarodni aerodrom smešten je blizu prestonice Rusije. Donedavno je, kad je u pitanju broj na njemu čekiranih putnika, bio na prvom mestu, ali je od 2008. na tom mestu moskovski aerodrom Domodedovo. Ipak, Šeremetjevo je i dalje veoma važan aerodrom za Moskvu. Na terminalima ima različitih barova, restorana i prodavnica, uključujući i one u kojima se carina ne naplaćuje, takođe se može iznajmiti automobil, a na svim terminalima (B, C, D, E i F) ima opcija za besplatan bežični internet.

Osveženje

Jela koja se služe zavise od destinacije i doba dana, a za ručak je uključen i izbor između dva topla jela. Uz to, putnici tokom leta dobijaju besplatne sokove i bezalkoholna pića. U avionu se mogu kupiti vino, pivo, votka i druga alkoholna pića. Na zahtev se služe i vegetarijanska i jela za dijabetičare.