Meni

Turkish Airlines

Advertisement

Najpovoljnije ponude avio kompanije Turkish Airlines na eSky

Cena po 1 odrasloj osobi u dva pravca

Advertisement

✔️ Gde leti avio-kompanija Turkish Airlines?

Avio-kompanija Turkish Airlines leti do mnogih popularnih destinacija. Da biste proverili dostupnost letova, molimo koristite eSky pretraživač.

✔️ Kada mogu kupiti najjeftinije karte za let avio-kompanijom Turkish Airlines?

Za letove avio-kompanijom Turkish Airlines, najbolje je da karte kupite što ranije.

✔️ Koje avio-kompanije operiraju slične rute?

Za destinacije koje operira avio-kompanija Turkish Airlines operiraju i druge avio-kompanije, a možete ih pronaći u pretraživaču na eSky stranici.

✔️ Mogu li da rezervišem hotel zajedno sa letom avio-kompanije Turkish Airlines ?

Korišćenjem pretraživača na eSky stranici, možete rezervisati hotel zajedno sa letom, pod pakrzom Let +Hotel. Ne samo da ćete uštedeti vreme, već i novac zahvaljujući popustu koji nudimo na paket.

Saznajte više o Turkish Airlines

Turkish Airlines

Turkish Airlines, zapravo „Türk Hava Yolları” je nacionalna avio-kompanija Turske. Svoju bazu ima na području Istanbul Airport. Avio-kompanija osnovana je 1933. a od 2008. postala je deo najveće avio alijanse – Star Alliance. Turski avio-prevoznik dobio je nagradu „Skytrax“ za najbolju Evropsku avio-kompaniju dva puta za redom – u 2011. i u 2012. godini.
Turkish Airlines ima najveću mrežu veza za avione koji polaze sa jednog aerodroma. Druge važne aeodromske baze avio-kompanije, posle Istanbul Airport, jesu aerodromi Istanbul-Sabiha Gokcen i Ankara Esenboğa Airport.
Turska avio-kompanija leti na 260 destinacija ka svim naseljenim kontinentima.

Prtljag

Turkish Airlines sa sobom dozvoljava da ponesete ručni prtljag. Njegova veličina i težina određeni su od strane avio-kompanije i razlikuju se u zavisnosti od rezervisane klase i puta.
Registrovani prtljag u Turkish Airlines takođe mora biti odgovarajućih dimeznija i odgovarajuće težine. Ovde sve takođe zavisi na osnovu rezervisane klase i dužine puta.

Rezervacija karte

Putnici mogu rezervisati kartu u tri klase.
Rastojanje između sedišta u ekonomskoj klasi je 78cm, sedišta se naslanjaju unazad do 15cm. Svako sedište je opremljeno utičnicom za punjenje elektronskih uređaja i USB ulazom. U komfor klasi sedišta imaju širinu od 49cm, a rastojanje između sedišta iznosi 116cm. Sedišta se mogu naslanjati unazad do 22cm. Svako sedište ima dodatan prostor za noge. Sediša u biznis klasi nakon rasklapanja imaju dužinu od 188cm. U sebi imaju ugrađenu funkciju masažera, svetla za čitanje, velikog zastora koji omogućava da se potpuno izolujete od trenutnog okruženja.

Online čekiranje

24 časa do 90 minuta pre zakazanog leta putnici mogu izvršiti online čekiranja da se prijave i izaberu svoja mesta. Predaja prtljaga se mora izvršiti minimum 60 minuta pre poletanja na linijama internacionalnih letova i 45 minuta ako su u pitanju linije domaćeg saobraćaja.

Flota

Turska avio-kompanija poseduje 262 aviona, uključujući i 88 Boinga 737-800, 43 Airbusa A321-200 i 33 Airbusa 320-200.

Aerodorm Istanbul

Glavni aerodrom u Istanbulu nalazi se u njegovom evropskom delu, 35 km severozapadno od centra grada. Izgrađen je u periodu od 2015. do 2018, a od aprila 2019. preuzeo je ulogu glavnog aerodroma u gradu koju je nekad imao jedan od najvećih aerodroma u Evropi - Istanbul-Ataturk.

Aerodrom Istanbul se trenutno sastoji od jednog terminala koji je najveća građevina ovog tipa na svetu smeštena pod jednim krovom. Postojeći terminal je dizajniran da obrađuje 90 miliona putnika godišnje. Plan proširenja aerodroma podrazumeva izgradnju dodatnih terminala koji će do 2030. godine moći da opsluže čak 200 miliona putnika godišnje.

Osveženja

U ekonomskoj klasi serviraju se hladna i topla jela, u zavisnosti od same destinacije i odredišta. Meni je pripremljen na bazi najbolje evropske i turske kuhinje. Na dugim letovima putnici su takođe ponuđeni sendvičima i kolačićima. Specijalna jela se serviraju na svim internacionalnim letovima. U komfort klasi putnici se poslužuju pićem dobrodošlice, a dodatni meni sadrži jela pripremljena od svežih proizvoda, toplih jela, dezerta, voća i raznim vrstama sireva. Pre sletanja, putnici se još jednom ponude toplim ili hladnim jelom. Serviranje jela u biznis klasi zavisi od rute leta. Na dugim letovima putnici dobijaju dva jela i grickalice. Videti početni izbor jela je samo uvod u kulinarsko putovanje sa Turkish Airlines-om u kojem ne nedostaje dovoljno jake turske kafe.

Dodatne usluge

Na nekim letovima možete koristiti video servis na zahtev, koji obuhvata filmove, audio knjige i zabavni sadržaj za decu. Putnici imaju dodatnu mogućnost slanja teksutalnih poruka i mejlova tokom leta. Cena slanja poruke iznosi 1.60$.