Meni

Avio karte easyJet na eSky

Advertisement

Najpovoljnije ponude avio kompanije easyJet na eSky

Cena po 1 odrasloj osobi u dva pravca

Advertisement

✔️ Gde leti avio-kompanija easyJet?

Avio-kompanija easyJet leti do mnogih popularnih destinacija. Da biste proverili dostupnost letova, molimo koristite eSky pretraživač.

✔️ Kada mogu kupiti najjeftinije karte za let avio-kompanijom easyJet?

Za letove avio-kompanijom easyJet, najbolje je da karte kupite što ranije.

✔️ Koje avio-kompanije operiraju slične rute?

Za destinacije koje operira avio-kompanija easyJet operiraju i druge avio-kompanije, a možete ih pronaći u pretraživaču na eSky stranici.

✔️ Mogu li da rezervišem hotel zajedno sa letom avio-kompanije easyJet ?

Korišćenjem pretraživača na eSky stranici, možete rezervisati hotel zajedno sa letom, pod pakrzom Let +Hotel. Ne samo da ćete uštedeti vreme, već i novac zahvaljujući popustu koji nudimo na paket.

Saznajte više o easyJet

easyJet

easyJet je britanski niskobudžetni avio prevoznik kojeg je glavna baza smeštena na aerodromu London Luton. Trenutno je jeden od najvećih evropskih avio prevoznika, a svoju delatnost je započeo 1995. godine. Međutim, svoj prvi međunarodni let iz Londona za Amsterdam je obavio dve godine kasnije. Putnici koji se odluče leteti sa avio kompanijom easyJet mogu birati između dve putničke klase, a glavni cilj prevoznika je obezbediti klijentima komforno putovanje po što nižoj ceni. easyJet-ova ponuda obuhvata više od 800 destinacija u više od 30 država, uglavnom u Evropi. Letovi su realizovani modernom i mladom flotom koja obuhvata Erbas letelice. Prevoznik ulaže u stalni razvoj brenda, širi mrežu svojih konekcija i povećava svoju flotu.

IATA kod avio kompanije easyJet je U2.

Prtljag

Svaki putnik avio kompanije easyJet može poneti u avionsku kabinu jedan komad ručnog prtljaga određenih dimenzija. Prevoznik zadržava pravo da određeni broj prtljaga smesti u prtljažniku aviona, ukoliko u kabini nestane mesta. U ručnom prtljagu nije dozvoljeno prevoziti nikakve opasne i nedozvoljene stvari a tečnost mora se nalaziti u plastičnom pakovanju koje nije veće od 100 ml. Avio kompanija ne dozvoljava prevoz životinja, izuzetak su npr. psi vodiči. Osobe koje su nabavile svoju kartu u Flexi tarifi, odabrale su opciju Upfront/Extra Legroom ili su vlasnici kartice easyJet Plus mogu dodatno da ponesu u avionsku kabinu jednu malu torbu kojoj dimenzije su određene uslovima aviokompanije. Registrovani prtljag na letovima sa easyJet-om plaća se naknadno, a njegove dimenzije i težina su isto određene od strane aviokompanije. Prekoračenje ovih ograničenja uzrokovaće plaćanje dodatne naknade.

Klase

Avio kompanija obezbeđuje putnicima putovanje ekonomskom klasom. Prevoznik nudi jednu, standardnu tarifu ali putnici imaju isto mogućnost da nabave kartu u Flexi tarifi koja omogućava da u avionsku kabinu ponesu još jedan lični predmet osim ručnog prtljaga. Sledeća prednost ove tarife je registrovani prtljag uračunat u cenu karte. Putnici koji imaju Flexi tarifu mogu takođe praviti promene u svojoj rezervaciji, odabrati sedište (standardno ili u prednjem delu aviona) ili iskoristiti popust na kupovinu mesta sa dodatnim prostorom za noge. Putnici standardne klase imaju automatski dodeljeno mesto u avionu za vreme čekiranja, ali prevoznik omogućava isto odabir mesta (standardno, u prednjem delu aviona ili sa većim prostorom za noge) uz dodatnu naknadu.

Čekiranje onlajn

Prevoznik omogućava putnicima uslugu čekina na više načina: na aerodromu, onlajn na zvaničnom sajtu avio kompanije ili preko mobilne aplikacije. Čekiranje onlajn je dostupno 30 dana pre planiranog putovanja i završava 2 sata pred let. Putnici moraju odštampati bording karte. Treba obratiti pažnju da svaka promena u rezervaciji povezana je sa obavezom ponovnog čekiranja i štampanja nove bording karte. Osobe koje koriste mobilnu aplikaciju mogu odabrati uslugu mobilne bording karte, ukoliko dozvoljava to određeni aerodrom.

Čekiranje na aerodromu je moguće 2 sata pre leta, međutim putnici moraju da se prijave na let najkasnije 40 minuta pre poletanja.

Flota

Prvi avioni koji su ušli u flotu easyJeta bile su letelice Boing 737-200. Trenutno prevoznik ima na raspolaganju par stotina modernih i komfornih aviona tipa Erbas A319, A320 i A320n. U svakom od njih namešteni su redovi sedišta sa foteljama koje imaju veći prostor za noge. Budući da avio kompanija leti uglavnom na bliže destinacije, u svojoj ponudi nema zabavni program (filmove, muziku) za vreme leta.

Jedan od najvećih evropskih prevoznika ima u planu povećanje svoje flote za sledeće avione izrađene koristeći moderne tehnologije. Svaki put ciljevi su isti: mlade, efikasne letelice koje obezbeđuju putnicima komforno i bezbedno putovanje.

Aerodrom London Luton

Glavno sedište easyJet-a je međunarodni aerodrom London Luton koji se nalazi oko 4 km od mesta Luton i oko 55 km od centra Londona. Aerodrom opslužuje kako regularne tako i sezonske letove a takođe kargo prevoz. 2017. godine aerodrom je opslužio 15,8 miliona putnika. Od 2018 godine putnici mogu koristiti razgrađen terminal i moderan sistem informacije. Na području aerodroma nalaze se prodavnice, kafići, restorani, usluge, iznajmljivanje automobila, soba za molitve, dostupni su takođe bankomati. Toaleti su prilagođeni osobama sa invaliditetom i majkama sa decom. Putnici mogu koristiti besplatnu WiFi mrežu u roku od 4 sata. Na putnike koji dolaze na aerodrom automobilom čeka nekoliko parkinga. Prevoz u centar Londona je mogući taksijem, busevima i železnicom.

IATA kod aerodroma London Luton je LTN.

Obroci

Obroci na letovima sa easyJet nisu uključeni u cenu karte. Putnici mogu koristiti bogatu ketering ponudu koja obuhvata hladna i topla pića, alkohol, sendviče, slane i slatke grickalice, a takođe tople obroke ili salate. U meniju može se naći takođe i obroke za decu.

Osobe koje se odluče nabaviti kartu u Flexi tarifi dobiće specijalni vaučer na određenu svotu koji mogu iskoristiti za vreme leta. Ostali putnici mogu takođe pre putovanja nabaviti poseban vaučer na prevoznikovom sajtu i tako ostvariti čak i 20% popusta na kupovinu hrane ili drugih predmeta iz kabinske prodavnice.

Dodatne usluge

Za vreme leta putnici mogu uživati u čitanju časopisa Traveller u kojem osim zanimljivih članaka nalaze se informacije o destinacijama za koje leti easyJet. Ponuda kabinske prodavnice obuhvata između ostalog kozmetiku i parfeme. Iako za vreme leta putnicima ne nudi se nikakav zabavni program, deci obezbeđene su različite igre i slagalice koje se mogu dobiti na zahtev od posluge aviona.

Klijenti avio kompanije easyJet mogu se takođe pridružiti programu lojalnosti i dobiti karticu easyJet Plus. Članstvo se plaća, ali zauzvrat dobijamo široku ponudu pogodnosti i bonusa kao što su: mogućnost odabira mesta u avionu, promene u rezervaciji ili prednost prilikom ukrcavanja. Takođe, zahvaljujući partnerima avio kompanije easyJet putnici mogu koristiti uslugu With Worldwide koja nudi mogućnost rezervacije onlajn kombinovanih letova (easyJet zajedno sa partnerskom avio kompanijom) npr. za Nju Jork ili Singapur.