Meni

Air Europa

Advertisement

Najpovoljnije ponude avio kompanije Air Europa na eSky

Cena po 1 odrasloj osobi u dva pravca

Advertisement

✔️ Gde leti avio-kompanija Air Europa?

Avio-kompanija Air Europa leti do mnogih popularnih destinacija. Da biste proverili dostupnost letova, molimo koristite eSky pretraživač.

✔️ Kada mogu kupiti najjeftinije karte za let avio-kompanijom Air Europa?

Za letove avio-kompanijom Air Europa, najbolje je da karte kupite što ranije.

✔️ Koje avio-kompanije operiraju slične rute?

Za destinacije koje operira avio-kompanija Air Europa operiraju i druge avio-kompanije, a možete ih pronaći u pretraživaču na eSky stranici.

✔️ Mogu li da rezervišem hotel zajedno sa letom avio-kompanije Air Europa ?

Korišćenjem pretraživača na eSky stranici, možete rezervisati hotel zajedno sa letom, pod pakrzom Let +Hotel. Ne samo da ćete uštedeti vreme, već i novac zahvaljujući popustu koji nudimo na paket.

Saznajte više o Air Europa

Air Europa

Air Europa je jedan od vodećih španskih avio-prevoznika. Osnovana je 1986. pod imenom Air Espana SA. Kompanija je u početku pripadala engleskom tur-operateru ILG u čijem je posedu bio British airlines Air Europa koji je organizovao čarter letove na trasi Velika Britanija - Španija. Međutim, nakon što su ILG i Air Europa bankrotirali, kompaniju je 1991. preuzeo Huan Hoze Idalgo. Time je prevoznik postao prva privatna avio-kompanija u Španiji i od 1993, nakon deregulacije nacionalnog avio-tržišta, počeo redovno da saobraća po Španiji.

Air Europa svakodnevno obavlja 200 letova i opslužuje preko 40 aerodroma u Evropi, Severnoj Africi, Južnoj i Severnoj Americi kao i Karibima. Kompanija je najprisutnija u Venecueli. Linija Karakas – Madrid – Brisel čini 20% kompanijinog prihoda. Air Europa je deo SkyTeam alijanse.

 

Prtljag

Air Europa dozvoljava unos ručnog prtljaga. Dimenzije i težina zavise od avio-prevoznika i mogu varirati shodno klasi i trasi. Prtljag koji je čekiran od strane Air Europe takođe ima određene dimenzije i težinu. I u ovom slučaju to zavisi od klase i trase.

Klase

Ekonomska, Premijum Ekomomska i Biznis klasa su vam dostupne kada putujete ovom španskom kompanijom. Ekonomska kalsa je najjeftinija i nudi vam osnovni potrepštine. Putnicima u Premijum Ekononskoj je omogućen brži check-in. Sa SkyPriority programom, kao i sa Biznis klasom, dobijate Business Club check-in, priority boarding, više prostora za noge,. Putnici u Biznis klasi mogu da koriste VIP lounge na aerodromu, imaju prioritet pri ukrcavanju, pri bezbednosnoj I imigracionoj kontroli, i po pitanju prevoza prtljaga. Od hotela do aerodroma Barahas prevozi ih luksuzno vozilo sa vozačem. Ova usluga je dostupna samo tu I mora se rezervisati 48 sata unapred. Vozač prati putnika na dan dolaska i na dan odlaska. Putnici biznis klase takođe će uživati u udobonosti leta u svojim ergonomskim sedištima.

Online check-in

Dostupan je od 48 sati do 60 minuta pre planiranog vremena poletanja.

Flota

Flota španske aviokompanije sastoji se od 40 aviona uključujući avione Boeing 737-800, Boeing 787-800, ATR 72 i Embraer 195. Moderni, udobni i učinkoviti avioni osiguravaju nižu emisiju CO2, što je deo politike održivog razvoja. Air Europa takođe čeka isporuku još 23 moderna aviona Boeing 737-800, Boeing 737 MAX 8, Boeing 787-8 Dreamliner i Boeing 787-9 Dreamliner.

Madrid-Barahas aerodrom

Međunarodni aerodrom Adolfo Suarez Madrid-Barahas je nalazi 13 kilometara severnoisočno od centra Madrida i predstavlja najveći aerodrom u Španiji. Ima brojne barove, restorane, kafiće, i radnje. U sali za dolaske možete naći 5 rent a cara.

Obroci

Avio-kompanija Air Europa nudi veliki izbor ukusih, svežih obroka i sendviča. Slatkiši i grickalice za decu su dostupni u svako doba i – ako naručite 48 sati unapred – prevoznik će omogućiti specijalne porudžbine. Putnici u ekonomskoj klasi imaju pristup besplatnom keteringu i veoma kvalitetnom meniju sa dva obroka za dnevne letove i jednim obrokom za noćne letove.

Dodatne usluge

Air Europa nudi skyshop s izborom ekskluzivnih proizvoda, dostupnih u katalogu za kupovinu tokom leta. Air Europa svojim putnicima nudi niz španskih i međunarodnih časopisa i novina. Tokom leta osigurana Vam je audio-vizualna zabava, uključujući dokumentarne filmove, filmove, TV serije, muziku, Wi-Fi i neograničeni internet. Osim toga, aviokompanija svojim klijentima nudi program lojalnosti Flying Blue.