Meni

Air Europa

Najpovoljnije ponude avio kompanije Air Europa na eSky

Cena po 1 odrasloj osobi u dva pravca

✔️ Gde leti avio-kompanija Air Europa?

Avio-kompanija Air Europa leti do mnogih popularnih destinacija. Da biste proverili dostupnost letova, molimo koristite eSky pretraživač.

✔️ Kada mogu kupiti najjeftinije karte za let avio-kompanijom Air Europa?

Za letove avio-kompanijom Air Europa, najbolje je da karte kupite što ranije.

✔️ Koje avio-kompanije operiraju slične rute?

Za destinacije koje operira avio-kompanija Air Europa operiraju i druge avio-kompanije, a možete ih pronaći u pretraživaču na eSky stranici.

✔️ Mogu li da rezervišem hotel zajedno sa letom avio-kompanije Air Europa ?

Korišćenjem pretraživača na eSky stranici, možete rezervisati hotel zajedno sa letom, pod pakrzom Let +Hotel. Ne samo da ćete uštedeti vreme, već i novac zahvaljujući popustu koji nudimo na paket.

Saznajte više o Air Europa

Air Europa

Air Europa je jedan od vodećih španskih avio-prevoznika. Osnovana je 1986. pod imenom Air Espana SA. Kompanija je u početku pripadala engleskom tur-operateru ILG u čijem je posedu bio British airlines Air Europa koji je organizovao čarter letove na trasi Velika Britanija - Španija. Međutim, nakon što su ILG i Air Europa bankrotirali, kompaniju je 1991. preuzeo Huan Hoze Idalgo. Time je prevoznik postao prva privatna avio-kompanija u Španiji i od 1993, nakon deregulacije nacionalnog avio-tržišta, počeo redovno da saobraća po Španiji. Nakon ekonomskog kraha, deo prevoznikove avio-flote je 1997. rentiran kompaniji Iberia. Tada je osnovana ćerka kompanija pod imenom Air Europa Express koja je održavala čarter letove do Kanarskih Ostrva ali je prestala sa radom 2001.

Air Europa svakodnevno obavlja 200 letova i opslužuje preko 40 aerodroma u Evropi, Severnoj Africi, Južnoj i Severnoj Americi kao i Karibima. Kompanija je najprisutnija u Venecueli. Linija Karakas – Madrid – Brisel čini 20% kompanijinog prihoda. Air Europa je deo SkyTeam alijanse.

 

Prtljag

Air Europa dozvoljava unos ručnog prtljaga. Dimenzije i težina zavise od avio-prevoznika i mogu varirati shodno klasi i trasi. Prtljag koji je čekiran od strane Air Europe takođe ima određene dimenzije i težinu. I u ovom slučaju to zavisi od klase i trase.

Klase

Ekonomska, Premijum Ekomomska i Biznis klasa su vam dostupne kada putujete ovom španskom kompanijom. Ekonomska kalsa je najjeftinija i nudi vam osnovni potrepštine. Putnicima u Premijum Ekononskoj je omogućen brži check-in. Sa SkyPriority programom, kao i sa Biznis klasom, dobijate Business Club check-in, priority boarding, više prostora za noge,. Putnici u Biznis klasi mogu da koriste VIP lounge na aerodromu, imaju prioritet pri ukrcavanju, pri bezbednosnoj I imigracionoj kontroli, i po pitanju prevoza prtljaga. Od hotela do aerodroma Barahas prevozi ih luksuzno vozilo sa vozačem. Ova usluga je dostupna samo tu I mora se rezervisati 48 sata unapred. Vozač prati putnika na dan dolaska i na dan odlaska. Putnici biznis klase takođe će uživati u udobonosti leta u svojim ergonomskim sedištima.

Online check-in

Dostupan je od 48 sati do 60 minuta pre planiranog vremena poletanja.

Flota

Španski avio-prevoznik poseduje 52 aviona među koima su Airbus A330 (200/300), Boeing 737-800, B787-8, ATR 72, Embraer 195 i E145.

Madrid-Barahas aerodrom

Međunarodni aerodrom Adolfo Suarez Madrid-Barahas je nalazi 13 kilometara severnoisočno od centra Madrida i predstavlja najveći aerodrom u Španiji. Ima brojne barove, restorane, kafiće, i radnje. U sali za dolaske možete naći 5 rent a cara.

Obroci

Avio-kompanija Air Europa nudi veliki izbor ukusih, svežih obroka i sendviča. Slatkiši i grickalice za decu su dostupni u svako doba i – ako naručite 48 sati unapred – prevoznik će omogućiti specijalne porudžbine. Putnici u ekonomskoj klasi imaju pristup besplatnom keteringu i veoma kvalitetnom meniju sa dva obroka za dnevne letove i jednim obrokom za noćne letove.

Dodatne usluge

Air Europin skyshop ima ekskluzivan izbor proizvoda koje možete videti u in-flight katalogu. Air Europa nudi putnicima različite španske i strane magazine i novine. Tokom leta, dostuna vam je audiovizuelna zabava koja ubraja dokemntarne filmove, filmove, serije i muziku. Flying Blue loyalty program je takođe dostupan.