Meni

Wizz Air

Advertisement

Najpovoljnije ponude avio kompanije Wizz Air na eSky

Cena po 1 odrasloj osobi u dva pravca

Advertisement

✔️ Gde leti avio-kompanija Wizz Air?

Avio-kompanija Wizz Air leti do mnogih popularnih destinacija. Da biste proverili dostupnost letova, molimo koristite eSky pretraživač.

✔️ Kada mogu kupiti najjeftinije karte za let avio-kompanijom Wizz Air?

Za letove avio-kompanijom Wizz Air, najbolje je da karte kupite što ranije.

✔️ Koje avio-kompanije operiraju slične rute?

Za destinacije koje operira avio-kompanija Wizz Air operiraju i druge avio-kompanije, a možete ih pronaći u pretraživaču na eSky stranici.

✔️ Mogu li da rezervišem hotel zajedno sa letom avio-kompanije Wizz Air ?

Korišćenjem pretraživača na eSky stranici, možete rezervisati hotel zajedno sa letom, pod pakrzom Let +Hotel. Ne samo da ćete uštedeti vreme, već i novac zahvaljujući popustu koji nudimo na paket.

Saznajte više o Wizz Air

Wizz Air

Wizz Air je  Mađarska niskotarifna avio-kompanija koja leti na području srednje, istočne i zapadne Evrope, Gruzije, Izraela i Turske. Prvi let obavljen je 19. Maja 2004 godine iz Katovica. Jedna od osoba, koja je putovala na svečanom otvaranju, bio je osnivač i generalni direktor Wizz Air-a, Jožef Varadi.
Kao i većina niskotarifnih avio-kompanija, Wizz Air koristi manje aerodrome kako bi omogućili lakše rukovođenje putnicima i jeftinije cene. U avionu postoji jedna kabina iste klase, sa kožnim sedištima, bez podele po klasama. Na zahtev, putnici mogu dobiti ponudu osvežavajućih pića uz doplatu.
Trenutno, avioni kompanije Wizz Air lete na 340 ruta. Avio-kompanija ima oko 2000 zaposlenih.

Prtljag

Dok letite Wizz Air-om u avion možete da ponesete ručni prtljag. Dimenzije i veličina ručnog prtljaga su definisani propisima avio-kompanije, i mogu da variraju u odnosu na rutu i tarifu avionske karte. Registrovani prtljag takođe mora biti određenih dimenzija, propisanih od strane Wizz Air-a, koje zavise od tarife i rute.

Dimenzije i težina prtljaga na WizzAir-ovim letovima su striktno određene od strane ove mađarske aviokompanije. Zbog toga pre rezervisanja avio karte preporučuje se da se proveri koliko komada prtljaga je dozvoljeno za poneti na put. Osim toga pre leta bitno je da se upoznate s carinskim propisima države u koju putujete. Ukoliko se pojave nedoumice, možete da kontaktirate ambasadu dotične države.

U skladu s propisima avio kompanije WizzAir, putnici mogu poneti u avionsku kabinu jedan komad ručnog prtljaga (uračunatog u cenu karte) dimenzija 40x30x20 cm težine do 10 kg. U slučaju kupovine usluge Wizz Priority putnik može da ponese sa sobom u kabinu dodatni prtljag maksimalnih dimenzija 55x40x23 cm.

Koliko je komada registrovanog prtljaga dozvoljeno za prevoz avionima WizzAir-a? Limit iznosi 6 komada, od čega 3 kofera mogu imati maksimalnu težinu od 32 kg i dimenzije 149x119x171 cm, 2 kofera – maksimalno 20 kg, a 1 - 10 kg. Registrovani prtljag na WizzAir-u može se kupiti kako za vreme rezervisanja karte tako i nakon odrađenog čekiranja onlajn.

Prijava na let putem interneta

Nakon što rezervišete avionsku kartu preko Wizz Air-a, klijentima eSKY.pl će biti prosleđen e-mail sa linkom, preko koga se na let mogu prijaviti putem interneta. Prijava za let putem interneta je najjeftiniji način da se prijavite na let pre polaska kada putujete Wizz Air-om. Nekoliko izmena je napravljeno 15. avgusta 2017. godine. Ukoliko putnik odabere sedište prilikom rezervacije, imaće mogućnost da se prijavi na let putem interneta 30 dana pre planiranog polaska. U suprotnom – 48 sati pre leta. Kada su u pitanju povratni letovi, ukoliko putnik nije odabrao sedište prilikom rezervacije, biće u mogućnosti da se prijavi na let nakon što prevoznik dozvoli ovu opciju, najranije 15 dana pre planiranog leta. Šalter za prijavu na let na aerodromu otvara se 2 sata pre poletanja, a prijava je moguća do 40 minuta pred polazak
Prilikom online prijave na let, korisnici eSKY.pl mogu da računaju na profesionalnu podršku našeg Korisničkog servisa, sa kojim se mogu konsultovati putem telefona oko svih pitanja i nedoumica.
Nakon što popunite sve podatke, poslednja faza prijave na let putem interneta je da odštampate kartu za ulazak u avion. Pre ulaska u avion, potrebno je da svoju bording kartu i pasoš pokažete osoblju aerodroma.
Prijava za let na samom aerodromu dodatno se naplaćuje.

Flota

Wizz Air flota sastoji se od 54 aviona tipa Airbus A32. Svaki od njih poseduje motor International Aero engine V-2500 i kapaciteta je 180 sedišta, bez podele po klasama. Prosečna starost aviona je 3.5 godina. Svaki od aviona ofarban je u karakteristične boje za Wizz Air – roze, ljubičastu i belu.

Aerodrom Liszt Ferenc, Budimpešta

Baza aviokompanije Wizz Air je aerodrom Listz Ferenc u Budimpešti, ujedno i najveći aerodrom u Mađarskoj. Nalazi se na 16 kilometara jugozapadno od mađarske prestonice. Napravljen je 1950. godine i drugi je po veličini aerodrom u centralnoj Evropi. Svake godine oko 8 milion ljudi leti sa ovog aerodroma, koristeći 40 različitih aviokompanija
Na aerodromu postoji posebna prostorija za klijente Wizz Air-a,koji su odabrali uslugu korišćenja ekskluzivne čekaonice pre poletanja. U sklopu čekaonice, gosti mogu uživati i u besplatnim osvežavajućim pićima, besplatnom internetu, raznoj štampi, TV kanalima i mogu koristiti poseban toalet.

Osvežavajuća pića i grickalice

Nakon poletanja, putnici  u avionu mogu kupiti grickalice, hladna i topla pića, koristeći uslugu Wizz Cafe-a.