Meni

Montenegro Airlines

Advertisement

Najpovoljnije ponude avio kompanije Montenegro Airlines na eSky

Cena po 1 odrasloj osobi u dva pravca

Advertisement

Saznajte više o Montenegro Airlines

Montenegro Airlines

Nacionalni avio-prevoznik Crne Gore Montenegro Airlines osnovan je 1994. godine, a od 2000. je član asocijacije IATA. Sedište kompanije je u Podgorici, a baza je Aerodrom u Podgorici, dok se kao sekundarna koristi Tivatski aerodrom. U državnom je vlasništvu.
Montenegro Airlines je obavljao redovan saobraćaj iz Podgorice, Beograda i Niša dok je Crna Gora bila deo bivše Jugoslavije, a posle odvajanja od Srbije jedina destinacija bila je Beograd – Crna Gora. Odnedavno Montenegro Airlines tesno sarađuje sa Er Srbijom, pa je i frekvencija letova između Crne Gore i Beograda učestala. Od 2010. kompanija je uspostavila i redovan saobraćaj iz Niša ka Podgorici, a sa niškog aerodroma, kao i iz Tivta i Podgorice, ima konekcije sa dvadesetak gradova širom Evrope.
Pored redovnih, Montenegro Airlines obavlja i brojne čarter letove do gradova na Mediteranu i desetak drugih evropskih gradova.

Prtljag

Montenegro Airlines dozvoljava unošenje ručnog prtljaga u avion tokom leta, ukoliko je u okviru propisanih dimenzija i težine.
Predati prtljag ne doplaćuje se u okviru propisanih dimenzija i težine, koji zavise od destinacije, ali i putne klase.
Pravila za unošenje prtljaga zavise od svih avio-prevoznika preko kojih je organizovan let i primenjuju se pravila restriktivnijeg prevoznika.
Pre nego što pođete na put, obavezno proverite pravila o pakovanju tečnosti i spisak zabranjenih predmeta i prtljag spakujte u skladu s tim pravilima.

Putne klase

Rezervacijom karte možete odabrati jednu od dve opcije, ekonomsku ili biznis klasu.
Biznis klasa pruža veći komfor, razmak među sedištima i raznovrsniji ketering.
Montenegro Airlines nudi i brojne pogodnosti za stalne putnike, bilo kroz frequent flyer program Vision Team ili kroz posebne popuste za studente, seniore, porodična putovanja iz Crne Gore za Beograd i slično.

Čekiranje

Da biste se čekirali, preporučuje se da na aerodromu budete bar dva sata pre zakazanog polaska aviona da bi se na vreme obavio prijem prtljaga, kontrola dokumenata i blagovremeno ukrcavanje u avion.
Ček-in šalteri se zatvaraju trideset minuta pred let i posle toga nije moguće ući u avion.

Flota

Kompanija Montenegro Airlines raspolaže sa nekoliko aviona modela Embraer 195 i Fokker 100.
Avioni su opremljeni savremenim navigacionim sistemima i sofisticiranim rešenjima za detekciju grešaka. Motori Rolls-Royse i General Electric Aviation su u skladu sa najstrožim kriterijumima i omogućavaju avionima ovog prevoznika sletanje na velike međunarodne aerodrome.

Aerodrom u Podgorici

Baza Montenegro Airlines je Aerodrom u Podgorici. Nalazi se 11 km južno od centra Podgorice, na putu za Bar E65/68.
Od centra Podgorice ovaj aerodrom je udaljen oko 15 minuta vožnje automobilom ili taksijem.
Popularan je izbor i za boravak u Sutomoru ili nešto dalje, u Baru, od kojeg je putem kroz novoizgrađeni tunel Sozina udaljen samo 40 kilometara.
Iako nije velik po površini, aerodrom u Podgorici ima info-pult, ambulantu, nekoliko prodavnica i duty free shop, a njegovo radno vreme i usluge usklađeni su sa odlazećim letovima.

Obroci i osveženje

U ekonomskoj klasi hrana i piće zavise od trajanja leta. Na veoma kratkim letovima, naprimer iz Podgorice za Beograd, služe se samo sok i voda. Na letovima srednje dužine obrok je prilagođen dužini leta, a uz besplatne bezalkoholne napitke, mogu se dokupiti i alkoholna pića.
Putnici biznis klase na dužim letovima dobijaju kompleksniji obrok i mogu koristiti alkoholne napitke bez doplate.

Usluge

Putnicima je na raspolaganju magazin Montenegro Inflight za čitanje tokom leta.
Takođe, kupovinom prve karte postajete član frequent flyer programa Vision Team i otvara vam se VisionPass račun. Posle svakog leta sakupljate određeni broj milja, koje sistem beleži na tom računu. Sakupljene milje mogu se koristiti za pogodnosti na narednim letovima ili kupovinu odabranih suvenira.
Montenegro Airlines nema svoj zasebni salon za biznis klasu na aerodromima u Crnoj Gori, a na Aerodromu Nikola Tesla u Beogradu putnici biznis klase mogu da koriste biznis salon.