Meni

Pretražite letove do aerodroma Craiova Airport

Krajova

 • Opšte informacije

  Službeni jezik: rumunski
  Vremenska zona: UTC+3 (leto), UTC+2 (zima)
  Valuta: Lej (RON)

 • Muzička fontana

  U parku, u blizini upravne zgrade, možete uživati u spektaklu Fântâna Muzicală (muzička fontana). Tokom toplih letnjih noći na stotine ljudi okupi se da ga vidi. To stvarno ne treba propustiti.

 • Grad pasa

  Na ulicama Krajove možete videti neuobičajen broj pasa lutalica, čak i u centru. Budite obazrivi i nemojte ih bespotrebno uznemiravati.

 • Znak ljubavi

  Ako želite da svako u gradu zna za vašu ljubav, ostavite onda u njemu katanac ljubavi sa svojim i imenom voljene osobe. Možete ga zaključati na mostu u Botaničkoj bašti u ulici Constantin Lecca.

Šta videti u Krajovi

Grad Krajova u zapadnom delu Vlaške može se pohvaliti istorijom starom mnogo vekova. Osnovali su ga Dačani, a onda zauzeli stari Rimljani. Vrhunac razvoja doživeo je u 19. veku, ali je onda nekadašnja slava počela da bledi, između ostalog zbog brojnih epidemija. Sada je, zahvaljujući tome što ima dva univerziteta, Krajova ponovo ožviela, kao akademski centar, ali i kao kulturna prestonica regiona. Grad je poznat po srdačnim i gostoljubivim stanovnicima, koje ćete sigurno upoznati dok budete boravili u Krajovi.

Među arhitektonskim atrakcijama u gradu nalaze se srednjovekovne pravoslavne crkve, npr. Crkva Madona Dudu, Katedrala Svetog Dimitrija i, nešto dalje, manastir Košuna (Coşuna). Krajova je takođe mesto u kojem se nalaze neke od najlepših rimskih prefektura (Prefectura județului Dolj) sa parkom i modernom zonom za opuštanje u neposrednoj blizini. Ako želite da saznate nešto više o rumunskom folkloru, posetite Muzej okruga Oltenija, smešten u Casa Băniei, najstarijoj necrkvenoj građevini u Krajovi. Još jedna znamenitost je neobarokna palata Jean Mihail. U njoj je smešten muzej umetnosti i izložene su skulpture Konstantina Brankušija, čuvenog rumunskog umetnika.

Za sve koji su prvi put u Krajovi svakako je dobro mesto park Nicolaja Romaneskua, koji se nalazi uz bulevar 1 Mai. Neki kažu da je to najlepši prirodni park u istočnoj Evropi. U njegovoj zoološkoj i botaničkoj bašti možete se opustiti, ali i iznajmiti bicikl, čamac, baviti se nekim od sportova i nešto pojesti ako ogladnite. U istorijskom delu grada naći ćete odlične restorane koji nude tradicionalnu rumunsku hranu. Jedno od oprobanih mesta je Casa Ghnicea u ulici Madona Dudu, gde će vas na zemlju koju posećujete podsetiti ne samo hrana već i muzika i dekor. I turisti i lokalci preporučuju Carul din Stele u ulici Beharca. Probajte jelo tochitură ardelenească – tradicionalnu čorbu koja se služi sa pire-krompirom i prženim jajima.

✔️ Postoje li posebne ponude za letove Craiova Airport na eSky.rs?

Na web stranici eSky.rs redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cenama. Pratite nas i inspirišite se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta Craiova Airport?

Na eSky.rs dok vrpite rezervaciju avionske karte, takođe možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i prijatno.

✔️ Ako rezervišem let Craiova Airport, mogu li da rezervišem ujedno i smeštaj?

Na eSky.rs nudimo pretraživač smeštaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smeštaju u mestu, u kojem putujete, čak i pre putovanja. Smeštaj može da se rezerviše nezavisono od karte ili kao deo Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove Craiova Airport?

Budite sigurni, da na eSky.rs ponuda letova Craiova Airport uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizovane za visoki standard.

Popularne avio kompanije Craiova Airport

Red letenja: Krajova

Tražite smeštaj? Proverite najbolje hotele u Krajovi

Nađite smeštaj u Krajovi