Meni

Pretražite letove za Antaliju

Prikaži filtere

Antalija

Avionske karte do popularne turske destinacije: Antalija

Mnoštvo turista iz Srbije i regiona, posebno tokom leta, žudi za odmorom na toploj turskoj obali, a jedna od najpopularnijih destinacija je Antalija. Kada tražite let za Antaliju, imajte na umu da čarteri preko turističkih agencija nisu jedina opcija koja vam je na raspolaganju.

Na sajtovima za onlajn pretraživanje avionskih karata može se naći let za Antaliju iz različitih gradova u Srbiji i regionu koji imaju veoma kratko (ili duže) presedanje, najčešće u Istanbulu, nekad i Ankari. Tako sami možete organizovati svoje putovanje, nezavisno od bilo koje turističke agencije.

Da bi vam u ovome pomogao, sajt eSky nudi pretraživanje avionskih karata (letovi za Antaliju iz Beograda ili nekog drugog grada u bližoj okolini) – ali ne samo to! Na njemu takođe možete rezervisati i smeštaj na željenoj destinaciji, kao i druge usluge koje su neophodne turistima. Ali kako? Čitajte dalje!

Kakvi sve letovi za Antaliju postoje?

Osim sezonskih čarter letova za Antaliju iz Beograda, Tuzle i drugih gradova na Balkanu, do Antalije možete stići i nekim od redovnih avio prevoznika, s presedanjem najčešće u Istanbulu.

Tako da znate, čarter letovi za Antaliju nisu jedina opcija ukoliko putujete za ovaj biser turske obale. Avionske karte za Antaliju mogu se kupiti na veb-sajtu eSky ili preko istoimene mobilne aplikacije (koja se može besplatno preuzeti). U pregledu karata, kada kucate kao polazni aerodrom onaj u Beogradu (ili neki drugi obližnji, u vašem regionu) i kao dolazni aerodrom u Antaliji, možete videti sve dostupne opcije prevoza između dva odabrana grada. Omogućen je i pregled prema mesecima, ali i pregled ako putovanje pomerite za nekoliko dana ranije ili kasnije. Videćete da let za Antaliju iz Beograda organizuju različite kompanije, uglavnom s presedanjem u Istanbulu (nekada i u Ankari ili nekom evropskom gradu), a koje vam može poslaužiti kao dobar izgovor da usput obiđete taj grad.

Još jedna opcija kada vas zanima avio karta za Antaliju jeste rezervisanje smeštaja na vašoj destinaciji. U tome će vam pomoći opcija Let+hotel. Korisna je, praktčna i pomoći će vam da lako sami napravite svoj aranžman bez klasične turističke agencije. I uštedeće vam novac, jer rezervacija avionske karte za Antaliju i smeštaja može koštati i do 30% manje nego što bi inače preko agencije. Istražite veliki izbor smeštaja uz avionsku kartu na ovom linku.A potom na istom sajtu kupite i putno osiguranje, iznajmite automobil... Kompletan aranžman možete urediti sami!

Low cost letovi za Antaliju i gde ih naći

Ukoliko vas zanimaju jeftine avio karte za Antaliju, znajte da i to postoji! Nekoliko turskih avio kompanija ima letove širom zemlje, a one se na sajtu ili preko mobilne aplikacije eSky mogu iskobinovati tako da zaista dobijete povoljne karte.

Kada su low cost letovi za Antaliju u pitanju, najistaknutiji prevoznik - preko kojeg ćete naći avio karte na eSky – jeste Pegasus Airlines, a njegove se karte mogu kombinovati s kartama nekog od redovnih prevoznika, npr. Atlas Global, kako bi vaše avio karte Antalija - Beograd bile u skladu s planiranim budžetom. Imajte na umu da niskotarifni avio prevoznici posebno naplaćuju sve dodatne usluge, kao što su prtljag, obroci i piće u avionu, prvenstvo prolaza na aerodromu i slično. Ovo važi i kada su u pitanju letovi Antalija – Beograd, ali i za sve druge destinacije.

U koje su vreme jeftini letovi za Antaliju?

U različitim periodima godine mogu se naći jeftini letovi za Antaliju. Cena avio karata za Antaliju zavisi prvenstveno od avio prevoznika.

Najjeftinije avio karte za Antaliju obično ćete naći van letnje sezone, kada je i posećenost manja u ovom gradu. Tako se na proleće na relaciji Beograd - Antalija avio karte mogu naći po povoljnoj ceni.

Isto tako, što se više približi datum kada ste planirali da krenete na put, to će cene avionskih karata do vaše destinacije sve više poskupljivati. Zato je najbolje da avio karte za Antaliju kupite bar mesec-dva unapred.

Na koji se aerodrom sleće kada putujem u Antaliju?

Antalya Havalimanı je turski naziv međunarodnog aerodroma u Antaliji, koji se nalazi na oko 13 kilometara severoistočno od centra Antalije.

Na ovaj moderni međunarodni aerodrom Antalija letovi sleću sa različitih destinacija u Turskoj ili inostranstvu. Ovaj je aerodrom veoma prometan tokom letnje sezone, zbog čartera iz veoma mnogo evropskih gradova. Preko njega pređe više od 25 miliona putnika (ovo su podaci od 2018. godine).

Pomenute brojke čine ga trećim po broju putnika aerodromom u Turskoj, a 30. po prometu u Evropi. Uz Bodrum i Dalaman najveći je na turskoj mediteranskoj obali. Ovaj aerodrom čine dva terminala za međunarodne letove kao i jedan poseban terminal za letove iz zemlje. Na oba se mogu naći banke (menjačnice) i duty free radnje koje rade non-stop, uz solidan izbor opcija za jelo i piće, koje su takođe dostupne 24 h dnevno.

Aerodrom u Antaliji služi kao baza različitih kompanija: pored turskih redovnog avio prevoznika Turkish Airlines, Corendon Airlines, Freebird Airlines, SunExpress i Anadolujet (koji saobraća uglavnom ka Ankari), baza je i popularne tuske niskotarifne kompanije Pegasus Airlines. Na ovaj aerodrom sleću i sezonski čarter lezovi Avioleta iz Banjaluke i Beograda.

Kako do Antalije s aerodroma?

Sa aerodroma u Antaliji do centra grada (ili u obrnutom smeru) moguće je doći na više različitih načina: taksijem, iznajmljenim vozilom, a dostupni su i autobusi ka centru grada.

Za one koji će zaboraviti uputstva koja ovde nudimo - a to su uglavnom putnici koje zanimaju Antalija čarter letovi - dostupan je šalter s informacijama u holovima za Dolaske i Odlaske na svakom od tri aerodromska terminala. Osim turskog, usluga se pruža i na engleskom, ruskom i nemačkom.

Za saobraćanje između terminala na samom aerodormu treba znati da su terminal za domaće letove i terminal 1 povezani stazom, dok su terminali 1 i 2 malo više udaljeni, čak oko 2 kilometara. Da biste se prevezli s jednog terminala na drugi možete koristiti automobil, taksi, ali i javni prevoz na liniji 600, koji prolazi pored oba međunarodna terminala na svakih pola sata.

Taksi vozilo naći ćete na svakom terminalu po izlasku iz hola Dolasci. Za iznajmljivanje vozila postoji više opcija kod različitih svetskih agencija kao što su Hertz, Avis, Budget ili Europcar, uz nekoliko turskih rent-a-car agencija. Praktična opcija je i iznajmljivanje automobla preko sajta eSky, i to na ovom linku.

Autobuski prevoz takođe je dostupan sa aerodroma: linija 600 vodi do autobuske stanice u Antaliji (otogar) i saobraća na svakih pola sata, dok linija 800 povezuje aerodrom sa četvrti Lara u Antaliji, ali s polascima na svakih dva sata. Još jedna opcija je i tramvaj, koji je nedavno proširen te pruža još jednu konekciju ka gradu.

✔️ Postoje li posebne ponude za letove za Antaliju na eSky.rs?

Na web stranici eSky.rs redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cenama. Pratite nas i inspirišite se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta za Antaliju?

Na eSky.rs dok vrpite rezervaciju avionske karte, takođe možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i prijatno.

✔️ Ako rezervišem let za Antaliju, mogu li da rezervišem ujedno i smeštaj?

Na eSky.rs nudimo pretraživač smeštaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smeštaju u mestu, u kojem putujete, čak i pre putovanja. Smeštaj može da se rezerviše nezavisono od karte ili kao deo Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove za Antaliju?

Budite sigurni, da na eSky.rs ponuda letova za Antaliju uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizovane za visoki standard.

Korisne informacije o aerodromima u Antaliji

Popularne avio kompanije za Antaliju

Tražite smeštaj? Proverite najbolje hotele u Antaliji

Nađite smeštaj u Antaliji