Meni

Pretražite letove za Istanbul

Prikaži filtere

Istanbul

Prodaja avio karata za Istanbul

U odnosu na turističke agencije, jeftine avionske karte za Istanbul lakše je pronaći preko neke onlajn turističke kompanije koja se bavi prodajom karata, kakva je eSky. Ova sofisticirana internet platforma nudi odličan pregled različitih avionskih prevoznika do svih aerodroma u svetu, a na njoj se može kupiti i jeftina avio karta za Istanbul.

Još jedna mogućnost za one koji nemaju puno vremena za kupovinu karte jeste besplatna mobilna aplikacija eSky, preko koje su dostupne sve opcije pretraživanja – recimo jeftine avio karte iz Beograda za Istanbul – ali i mogućnost kupovine karte i pratećih usluga. Možete, na primer, uz avionsku kartu rezervisati i hotelski smeštaj.

Koji jeftini letovi do Istanbula postoje?

Putnicima iz Srbije na raspolaganju su jeftini letovi Beograd – Istanbul preko više avionskih prevoznika, među kojima najviše letova iz Srbije i regiona imaju Pegasus Airlines, Turkish Airlines i Air Serbia.

Naravno, putnicima iz Republike Srpske ili zapadne Srbije može više odgovarati da kupe jeftine avionske karte za Istanbul iz Sarajeva, a budući da je najveći grad Turske povezan s Balkanom mnoštvom letova, do njega možete rezervisati i let iz Podgorice, Prištine, Skoplja, Budimpešte... Mogućnosti su brojne, a detaljan pregled avionskih karata prema datumu i vremenu putovanja, avio prevozniku i ceni naći ćete u tražilici letova eSky.

Direktan let Beograd – Istanbul

Direktan let do najvećeg turskog grada najbolja je opcija za putnike koji ne žele da provedu dugo u putu. Najviše putnika iz Srbije do Istanbula bira da leti iz Beograda, jer se odatle često mogu naći jeftini avio letovi za Istanbul. Let traje oko sat i po vremena, a polasci su u različitim periodima dana i nedelje, u zavisnosti od toga koju kompaniju odaberete.

Turkish Airlines ima mnogo polazaka tokom nedelje – sredom, četvrtkom, petkom i subotom, nekad čak i dvaput dnevno (jedan let u jutarnjim, jedan u večernjim satima). Na to dodajte redovne polaske kompanije Air Serbia sredom i petkom, kao i takođe redovnu konekciju Pegasusa četvrtkom i petkom.

Koji su najjeftiniji letovi za Istanbul?

Najjeftiniji letovi za Istanbul mogu biti preko niskobudžetnog prevoznika Pegasus Airlines, ali i preko zvaničnih avionskih kompanija Turkish Airlines ili Air Serbia.

To sve zavisi od perioda putovanja, vremena rezervacije, količine prtljaga koju nosite i dodatnih usluga koje želite. Ukoliko vas zanimaju jeftini letovi iz Beograda za Istanbul, cena karte kreće se od pedesetak evra.

Jeftine avio karte za Istanbul iz Sarajeva možete naći po ceni od oko sto evra za povratnu kartu. Imajte na umu takođe i to da većina redovnih avio kompanija, ne samo iz ovog grada nego i iz drugih, često organizuje promocije i ima različite popuste i pratite ih među promocijama na sajtu eSky.

Sletanje u Istanbul

U Istanbulu su trenutno u funkciji tri aerodroma, te obavezno proverite IATA šifru aerodroma sa kojeg polećete ili na koji slećete kako biste izbegli komplikacije kad je u pitanju prevoz sa aerodroma Istanbul, budući da su aerodromi u ovom gradu veoma udaljeni jedni od drugih.

Iako je zvanično počeo sa radom aerodrom u Istanbulu novi (İstanbul Yeni Havalimanı), letovi sa Balkana za Tursku još uvek sleću na stare aerodrome Ataturk i Sabiha Gokčen. Novi aerodrom nalazi se 35 km od centra grada, ali trenutno sa njega saobraćaju samo letovi velikih svetskih avio prevoznika, uključujući i letove velike frekvencije Turkish Airlinesa.

Aerodrom Ataturk (još uvek nosi IATA šifru IST) nalazi se na 24 km od grada i na ovaj aerodrom sleću letovi Turkish Airlinesa iz Beograda, Sarajeva, Podgorice, Skoplja, kao i let Air Srbije iz Beograda. Ovaj aerodrom je bio najveći u Turskoj pre nego pto je izgrađen novi istanbulski aerodrom.

Aerodrom Sabiha Gokčen (IATA šifra SAW) služi za pojedine letove kompanije Turkish Airlines, ali je takođe sedište niskotarifnog prevoznika Pegasus, koji do njega ima let Beograd - Istanbul.

Svi istanbulski aerodromi su veoma veliki i opremljeni svim pogodostima za udoban prevoz putnika.

Aerodrom u Istanbulu - red letenja          

Ataturk: Na ovaj aerodrom sleću avio prevoznici Turkish Airlines i Air Serbia. Preko obe ove kompanije postoji let iz Beograda, i to sredom, četvrtkom, petkom i subutom, koji nekad saobraća i dvaput dnevno (ujutru i uveče).

Do Sarajeva letovi saobraćaju sredom, četvrtkom, petkom i subotom, sa različitim vremenima poslaska. Letovi Podgorica - Istanbul obavljaju se sredom, četvrtkom, petkom i subotom. Polasci su u večernjim satima. Skoplje sa Istanbulom povezuju letovi sredom i petkom ujutru, četvrtkom uveče, subotom ujutru i uveče. Letovi iz Prištine obavljaju se sredom, petkom i subotom ujutru, kao i četvrtkom ujutru i uveče.

Sabiha Gokčen: Pegasusov direktan let Beograd - Istanbul obavlja se četvrtkom i petkom u ranim poslepodnevnim satima. Do Prištine letovi saobraćaju sredom, četvrtkom, petkom i subotom tokom noću, a na raspolaganju su i jeftini letovi za Istanbul iz Sarajeva koji se odvijaju četvrtkom, petkom i subotom poslepodne.        

Kako doći do aerodroma polaska?

Redovne autobuske linije, privatni prevoznici, taksi prevoz i metro mogu se kombinovati za prevoz do sva tri aerodroma u Istanbulu.

Ataturk: Vaš jeftin let za Istanbul verovatno vodi na ovaj aerodrom na evropskoj strani grada. Do njega možete doći Havabus autobusima, koji polaze sa trga Taksim na svakih pola sata (od 4 h do 1 h izjutra).

Sabiha Gokčen: Ako imate avio karte za Istanbul preko kompanije Pegasus, treba da se prevezete do ili sa ovog aerodroma. Havabus autobusi vode do Karakoja, odakle je za 20 minuta moguće trajektom preći na evropsku stanu. Imajte na umu da putovanje može veoma dugo da potraje.

Novi istanbulski aerodrom je, kao i Ataturk, na evropskoj strani Istanbula. Dostupan je automobilom i povezan putem D020 koji prolazi blizu aerodroma. Taksi je još jedna opcija. Javni prevoz takođe dobro povezuje krajeve grada sa aerodromom – postoji čitavih 19 linija ka gradu, a putovanje traje 15-90 minuta, zavisno od tačke polaska.

✔️ Postoje li posebne ponude za letove za Istanbul na eSky.rs?

Na web stranici eSky.rs redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cenama. Pratite nas i inspirišite se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta za Istanbul?

Na eSky.rs dok vrpite rezervaciju avionske karte, takođe možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i prijatno.

✔️ Ako rezervišem let za Istanbul, mogu li da rezervišem ujedno i smeštaj?

Na eSky.rs nudimo pretraživač smeštaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smeštaju u mestu, u kojem putujete, čak i pre putovanja. Smeštaj može da se rezerviše nezavisono od karte ili kao deo Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove za Istanbul?

Budite sigurni, da na eSky.rs ponuda letova za Istanbul uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizovane za visoki standard.

Korisne informacije o aerodromima u Istanbulu

Popularne avio kompanije za Istanbul

Tražite smeštaj? Proverite najbolje hotele u Istanbulu

Nađite smeštaj u Istanbulu