Meni

Pretražite letove za Havanu

Prikaži filtere

Havana

Havana – biser starih dobrih vremena

Želite li istovremeno da budete na Karibima i u komunizmu? Da se u tropskom raju vozite američkim automobilima iz 50-ih? Da osetite energiju salse, koktela i tropske vreline? Idete stopama Če Gevare i Fidela Kastra? Da zapalite prave pravcate kubanske cigare? Budite se uz okean i zvuke šarolikog jutra u Havani? To je danas vrlo lako ostvarivo i moguće! Treba samo pametno isplanirati vreme i pronaći jeftin let za Havanu, pošto će vam najveći deo budžeta namenjenog odmoru na Kubi otići upravo na kartu. Zato avio kartu za Havanu treba tražiti unapred i pametno. Da biste našli najpovoljniju cenu i termin, najbolja opcija je traženje avionske karte za Havanu preko tražilica jeftinih letova. Dovoljno je upisati let Beograd – Havana i dobićete preglednu listu svih mogućih načina da odletite na Kubu. Tad vam ostaje samo da odaberete najpovoljniju ponudu avionske karte za Karibe.

Kapija Kube

Kada kupite avio kartu za Havanu, najverovatnije ćete sleteti na međunarodni aerodrom Hose Marti To je glavni aerodrom na ostrvu, sa nekih 4 miliona putnika godišnje. Nazavan je po slavnom filozofu i borcu za oslobođenje Kubanaca, preteči Fidela Kastra i Če Gevare. Aerodrom se nalazi 15 km  jugozapadno od Havane u gradu Boieros. Povezan je sa glavnim gradom Kube javnim prevozom, ali samo teoretski, te taksijima ili možete iskoristiti rentakar agencije. Budući da ima 5 terminala, postoji autobuska šatl veza između njih. Terminal 3 je glavna međunarodna kapija. Terminali 1 i 5 su za domaće letove. Za Terminal 2 su potrebna posebna ovlaštenja. Na njemu se takođe obavlja i kargo promet.

Ako let za Kubu niste kupili preko turističke agencije već ste sami kupili avio kartu za Havanu, treba znati da je taksi praktično jedini prevoz kojim možete doći do centra (vožnja traje oko pola sata i košta oko 30 dolara), najbolje se unapred dogovoriti za cenu, pre polaska vozila. Druga opcija je rentakar agencija. Na autobus zaboravite, najbliža stanica je 15 kilometara od aerodroma.

Još nekoliko praktičnih saveta

Kad je reč o novcu, Kubanci su i po tome specifični jer imaju dualni valutni sistem, tj. valutu za lokalce tzv. moneda nacional MN$ ili prosto kubanski pezos, i konvertibilni pezos CUC$ koji je ekvivalent američkom dolaru, za turiste. Odnos te dve valute je 1:25. Najsigurniji i najpovoljniji način zamene valute je u menjačnicama Cadeca širom Kube, mada su često gužve i nije loše da malo novca razmenite već na aerodromu. Kad je reč o inetrnetu, on je vrlo ograničen na Kubi. Zato sve treba detaljno isplanirati unapred i ako je moguće, sačuvati tako da te informacije možete koristiti oflajn. Ako se negde zagubite ili želite da potražite najbližu prodavnicu preko gugl mapa, zaboravite. Moraćete na stari dobri način doći do onog što vam treba, dakle, uhvatite prvog na ulici i počnite da vežbate svoj španski. Ako želite sami da organizujete let od Beograda za Havanu, te sami nađete smeštaj, imajte na umu da buking i airbnb tamo ne funkcionišu baš najbolje jer je Kubancima dozvoljeno iznajmljivanje smeštaja tek od 2011.

Ljudi koji zaista žive

Ali, ako nemaju internet, Kubanci sasvim sigurno imaju nešto drugo – dušu. Veseo i gostoljubiv narod, na svakom koraku će biti spremni da porazgovaraju sa vama, a možda uspeju nešto i da vam prodaju. Ako zaista želite da vidite kako izgleda iskonska latino energija, dovoljno je zakoračiti na ulice Havane. Možda ćete u početku biti i zbunjenin tom haotičnošću, automobilski sirenama iz prastarih vozila, dece koja trče između njih i muzike koja izbija sa svih strana, ali vrlo brzo ćete se privići i shvatiti da je najveća vrednost Kube upravo u tim ljudima – srećnim u svojoj skromnosti, zaigranim u ritmu salse ispred oronulih kuća i spremnih da sa vama podele svoje vreme i radost. Ukoliko volite avanturu, spremni ste da naučite lekciju o radovanju životu, Havana je pravo mesto za vas i ne razmišljajte previše – jednostavno potražite najpovoljniju avionsku kartu za Havanu.

Osetite ritam Havane

Ako ste doleteli u Havanu, svakako morate obići njen stari deo. Stara Havana, na listi UNESCO-ve svetske baštine, odiše šarmom dana koji su prošli. Elegantne neoklasicističke i barokne građevine nadvijaju se nad kaldrmom i uskim ulicama, a mnogima je pažljivo vraćen stari sjaj. Važni sadržaji uključuju veličanstvenu katedralu San Cristobal kao primer kubanskog baroknog stila. Tu je i tvrđava Castillo de la Real Fuerza, impresivna vojna utvrda, te popularni trgovi Plaza Vieja i Plaza de Armas gde možete zaista osetiti kako se tu živelo u doba pirata, ali i šta je ostalo od večne energije Kariba. Samo ovaj doživljaj vredi novca koliko ćete izdvojiti za avionsku kartu iz Beograda do Havane.

Stazama Hemingveja i koktela

Poznato je da je čuveni američki pisac deo svog života proveo na ovom ostrvu. I Kubanci se staraju da brižljivo čuvaju te tragove. Tu je pre svega kuća gde je Hemingvej živeo, potpuno nepromenjena od piščevih vremena sa predivnim dvorištem. Kad to vidite, odmah će vam biti jasno zbog čega je pisac “Za kim zvona zvone” odlučio da život provede ovde. Ai, naravno, nije sedeo samo u kući, pre bi se moglo reći da je tamo svraćao nakon obilnog ispijanja ruma u obližnjim kafanama. Čak nekoliko restorana u Havani tvrdi da im je Hemingvej bio redovan gost. Pouzdano se zna da je obožavao kafić El Floridita. Tamo ne samo da su mu podigli spomenik (gde je pisac, naravno, naslonjen na šank) već su i napravili posebnu verziju koktela daikiri namenjenu samo Hemingveju. Ta se varijanta zove Papa Doble i specifična je po tome što je količina ruma udvostručena u odnosu na običan koktel. Najbolje je tamo otići kasno noću, pošto je kafić preko dana zakrčen turistima. A dok se tamo ne raščisti prostor, predlažemo vam kafić Mojito Mojito, gde tvrde da su izmislili ovaj slavan koktel. Piće svakako jeste poreklom sa Kube, ali da li je baš izmišljeno u ovom lokalu, najbolje da sami proverite. Potražite avionsku kartu za Havanu i utvrdite pravu istinu.

Da li je skupa karta iz Beograda za Havanu?

To zavisi kako je kupujete. I da li kupujete pametno. Ako budete skakali s veb strane na veb stranu različitih avioprevoznika, pitanje je nećete li prevideti najpovoljniju opciju. Ali ako pretragu obavite preko tražilice jeftinih letova kakva je na primer eSky, stvar je mnogo jednostavnija. Ako želite da imate jednostavan a kompletan pregled svih mogućih opcija za kupovinu najjeftinijih avionskih karti na relaciji Srbija - Kuba, najbolja opcija su upravo internet tražilice letova kao što je eSky. Svakako treba kliknuti na dugme „najjeftiniji letovi +/- 3 dana“ gde će vam se prikazati više letova tokom čitave nedelje i tu se pregledno može vidjeti koliko cene variraju. Takođe ne treba zanemariti i trajanje leta za Havanu. Destinacija do Havane može se preći i za 15 i za 25 sati. Svakako da je najbrža opcija i najskuplja, ali ako na vreme počnete sa pretragom i prijavite se na njuzleter sa najpovoljnijim prilikama i promotivnim letovima za Havanu, može se desiti da imate sreće.

✔️ Postoje li posebne ponude za letove za Havanu na eSky.rs?

Na web stranici eSky.rs redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cenama. Pratite nas i inspirišite se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta za Havanu?

Na eSky.rs dok vrpite rezervaciju avionske karte, takođe možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i prijatno.

✔️ Ako rezervišem let za Havanu, mogu li da rezervišem ujedno i smeštaj?

Na eSky.rs nudimo pretraživač smeštaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smeštaju u mestu, u kojem putujete, čak i pre putovanja. Smeštaj može da se rezerviše nezavisono od karte ili kao deo Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove za Havanu?

Budite sigurni, da na eSky.rs ponuda letova za Havanu uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizovane za visoki standard.

Korisne informacije o aerodromima u Havani

Popularne avio kompanije za Havanu

Tražite smeštaj? Proverite najbolje hotele u Havani

Nađite smeštaj u Havani