Meni

Pretražite letove Kuba - do Kube

Prikaži filtere

Kuba

 • Santjago de Kuba
 • Opšte informacije

  Službeni jezik: španski
  Vremenska zona: UTC-4 (leto), UTC-5 (zima)
  Valuta: Konvertibilni kubanski pezos (CUC)

 • Pivo u luci

  U lučkoj četvrti, u prvom redu zgrada uz zaliv nalazi se stari lučki restoran. Uveče su u njemu glasne plesne žurke na kojima se služe gomile točenog piva.

 • Osetite karnevalsku atmosferu

  U ulici Calle Heredia uđite u Muzej Karnevala. Museo el Carnaval izlaže šarene karnivalske kostime Kariba, a ako budete imali sreće, videćete i demonstracije modernih i tradicionalnih plesova.

 • Promenada do luke

  Od ulice Plaza de Marte skroz do same luke pruža se promenada – duž ulice Jose Antonio Saco videćete čitavu Kubu u malom: staru gospodu kako igraju domine, parove kako plešu, ulične prodavce...

Šta videti u Santjagu de Kuba

Ovaj grad na istočnom delu ostrva naselili su uglavnom potomci afričkih robova. Kao i u kompletnom istočnom delu Kube, dominiraju afrički običaji – plesovi i verovanja gusto su isprepletani sa latinoameričkom kulturom, ali možete osetiti njihovu specifičnost. Grad je poznat i kao prva prestonica zemlje. U njemu ima mnogo očuvanih baroknih zdanja iz vremena španske vladavine. Zbog njegovog planinskog pejzaža i brojnih strmih ulica, Santjago de Kuba se često poredi s Los Anđelesom.

Ako biste voleli da se provozate starim bjuikom, Santjago de Kuba je pravo mesto za to. Za razliku od Havane, stara vozila ovde se ne koriste samo u turističke svrhe već služe i kao prevozno sredstvo. U centru grada naići ćete i tramvajske pruge iako su tramvaji davno iščezli sa njegovih ulica. 
 
Da biste razumeli kubanski kult predaka, idite na groblje Santa Ifigenija, gde nije sahranjen samo Fidel Kastro već i mnogi pesnici i književnici, sportisti i muzičari koji su odigrali važnu ulogu u istoriji ovog ostrva. Svaka grobnica je malo umetničko delo, a sve su skladno izrađene od istog materijala – belog mermera. 

Uđite u kuću Dijega Velaskeza u ulici Felix Pena. To je najstarija očuvana kuća na ostrvu, a poznati konkistador živeo je u njoj odmah nakon što je osnovao grad Santjago 1515. godine. Unutrašnjost izgleda kao da je Velaskez upravo izašao iz kuće. Posebno je zanimljiva kuhinja sa tanjirima sačuvanim još iz tog doba. 

Ako ogladnite dok se budete šetali, potražite prodavnice u kojima se prodaju sendviči ili pica na parče, ima ih u svakoj ulici. Za večeru svratite u St. Paula u ulici Plaza de Marte. Tamo ćete imati prilike da se gostite na pravi kubanski način. Probajte tupična jela Kube – ropa vieja je na uobičajeni način služena, dugo kuvana govedina. Uz nju naručite pirinač sa pasuljem, a uz to naravno ide cerveza, pivo, koje se dobro slaže uz skoro svako jelo iz ovog kraja. Ovde takođe služe i fantastičnu morsku hranu.

✔️ Postoje li posebne ponude za letove do Kube na eSky.rs?

Na web stranici eSky.rs redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cenama. Pratite nas i inspirišite se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta do Kube?

Na eSky.rs dok vrpite rezervaciju avionske karte, takođe možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i prijatno.

✔️ Ako rezervišem let do Kube, mogu li da rezervišem ujedno i smeštaj?

Na eSky.rs nudimo pretraživač smeštaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smeštaju u mestu, u kojem putujete, čak i pre putovanja. Smeštaj može da se rezerviše nezavisono od karte ili kao deo Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove do Kube?

Budite sigurni, da na eSky.rs ponuda letova do Kube uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizovane za visoki standard.

Popularne avio kompanije do Kube