Meni

Pretražite letove za Larnaku

Prikaži filtere

Larnaka

Onlajn prodaja avio karata za Kipar

Avio karte za Kipar, ali i avionske karte za mnoge druge gradove u Evropi i svetu, danas se najlakše kupuju na internet pretraživačima letova, a među onima koji su pouzdani i nude povoljne cene ističe se eSky pretraga letova. Radi lakše rezervacije sa mobilnog telefona, dostupna je i istoimena aplikacija, koju je moguće besplatno preuzeti sa odgovarajuće internet prodavnice.

Iako je čarter let za Kipar uvek moguće rezervisati preko neke od turističkih agencija tokom leta, ako više volite da sami osmislite svoj letnji provod, pronađite let iz Beograda za Kipar u online pretrazi eSky tako što ćete ukucati aerodrom polaska i kao odredište odabrati Larnaku. Ovaj kiparski grad preporučujemo zbog toga što do njega postoje direktni letovi i redovne i niskotarifne avio kompanije, pa se mogu naći jeftini letovi za Kipar. Na sajtu su dostupni, naravno, i letovi s presedanjem.

Kada budete proveravali datume polaska i cene karata, proverite i cene koje eSky nudi za smeštaj, te rezervišite uz samo nekoliko klikova sve ove usluge i tako sačuvajte sebi vreme, ali i novac – ovom objedinjenom uslugom možete ostvariti finansijsku uštedu od čak 30%.

Koji direktan let za Kipar iz Srbije postoji?

Iz Beograda, preko dve avio kompanije možete organizovati direktan let za Kipar: Air Serbia i Wizz Air.

Tokom cele godine avio karta Beograd - Kipar može se kupiti preko srpskog nacionalnog prevoznika Air Serbia. A tokom letnje sezone direktan let Beograd - Larnaka pojačano funkcioniše preko još jednog prevoznika. Wizz Air let za Kipar osim Beograda polazi i iz obližnjih gradova kao što su Beč, Skoplje, Kluž, što sve treba imati na umu ako ste u potrazi za jeftinom kartom ili vam više odgovara da putujete sa nekog od ovih aerodroma.

Kada je u pitanju cena, međutim, low cost letovi za Kipar mogu da variraju u različitim periodima sezone, te su karte mnogo jeftinije bliže samom početku i kraju sezone. Uzmite u obzir i to da se prtljag doplaćuje. Najjeftiniji letovi za Kipar tako mogu biti i preko redovnog prevoznika. Da ne biste stalno morali da proveravate kada su aktuelne promocije i popusti kod pomenutih avio prevoznika, eSky motri ove posebne ponude za vas. Objavljuju se u sekciji Prilike na sajtu i tu se, osim Larnake, mogu naći i drugi zanimljivi i evropski i svetski gradovi u različitim periodima godine.

Koliko traje let Beograd - Larnaka?

Trajanje leta na relaciji Beograd – Larnaka je dva sata i četrdeset pet minuta.

Bilo da je vaša avionska karta za Kipar preko Er Srbije ili Viz era, za nešto manje od tri sata naći ćete se na samom jugoistočnom kraju Evrope i Mediterana.

Cene avio karata za Kipar

Za let Beograd - Larnaca, kao što smo pomenuli, cene karata variraju u zavisnosti od toga da li ih kupujete u jeku sezone ili pak bliže samom njenom početku i kraju. Čak i kada ih kupujete u zimskom periodu, imajte na umu da su uvek skuplje ako putujete npr. za Novu godinu ili neki veliki praznik.

Beograd - Larnaka avio karte takođe su skuplje što vam se više približi datum putovanja, pa ako želite da prođete jeftinije, karte kupite bar dva meseca ranije. Cena prosečnog leta Beograd - Larnaka Air Serbia kreće se oko 100 evra u oba pravca, ali ne zaboravite da se preko ove domaće kompanije prtljag doplaćuje.

Kad kupujete avio karte za Kipar Wizz Air situacija s prtljagom je ista – on se doplaćuje po svakom smeru putovanja. Cene se kreću od oko 45 evra u jednom smeru.

Kipar, aerodrom

Iako nije jedini kiparski aerodrom, međunarodni aerodrom u Larnaki se najviše koristi tokom letnje sezone. Ime je dobio 2016. godine u čast bivšeg predsednika države Glafkosa Kleridesa. Aerodrom u Larnaki se nalazi samo nekoliko kilometra na jugozapad od ovog grada na istočnoj obali Kipra. Glavni je međunarodni aerodrom na ostrvu (drugi komercijalni je u gradu Pafos, a postoji još jedan u blizini glavnog grada Nikozije, koji nije putnički aerodrom). Letovi za Larnaku, Limasol i jugoistočnu Nikoziju sleću na ovaj aerodrom.

Kiparski aerodrom u Larnaki je baza kiparskih avio kompanija Cyprus Airways i Tus Airways, kao i grčkog nacionalnog avio prevoznika Aegean Airlines.

Aerodrom u Larnaki ima samo jedan putnički terminal, s polascima na gornjem nivou, a dolascima na donjem. Do njega vode letovi za Kipar iz Beograda avio prevoznika Air Serbia i Wizz Air (tokom letnje sezone), kao i čarter letovi za Kipar.

Koji je prevoz sa aerodroma do mesta na Kipru?

Kipar je relativno malo ostrvo, pa je lako prevesti se gradskim ili direktnim autobusom, kao i automobilom ili taksijem do obližnjih gradova.

Vaš let Larnaka - Beograd Wizz Air ili Air Serbia vodi do aerodroma u Larnaki, odakle je lako pristupačno više varijanti prevoza do mesta na Kipru. Do centra Larnake automobilom se stiže za oko 15 minuta, dok je Limasol udaljen oko 70 kilometara (50 minuta vožnje), a glavni grad Nikozija oko 50 kilometara i stiže se za oko 40 minuta.

Nekoliko autobusa prevozi do centra Larnake sa aerodroma, konkretno gradske linije 417, 419, 425 i 429, a putovanje traje 15–30 minuta. Vodite računa o tome da posle 21 h uveče ne postoje noćni autobusi koji vode do centra grada, ali vam preostaju druge mogućnosti, kao što je prevoz taksijem.

Limassol Airport Express je direktan autobus koji vodi do grada Limasol, drugog po veličini na ostrvu. Putovanje traje od 45 minuta ako putujete do stanice Amathountos/Grand Resort, pa sve do 60 minuta, ako idete do crkve Agios Georgios Havouzas. Polasci su na svakih sat vremena, svakoga dana u godini.

Do kiparske prestonice Nikozije vodi privatni transfer Kapnos, koji ima polaske na oko sat vremena sa aerodroma. Brzo se stiže, za samo četrdesetak minuta, zbog toga što nema stanica. Ako putujete iz Nikozije, stanica je na uglu avenija Lemesou i Kyrenias Avenue, što je oko dva i po kilometra južno od centra grada. Odavde se možete prebaciti na autobuse 158 ili 160 da biste stigli do centra (do trga Solomos ili glavne železničke stanice).

✔️ Postoje li posebne ponude za letove za Larnaku na eSky.rs?

Na web stranici eSky.rs redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cenama. Pratite nas i inspirišite se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta za Larnaku?

Na eSky.rs dok vrpite rezervaciju avionske karte, takođe možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i prijatno.

✔️ Ako rezervišem let za Larnaku, mogu li da rezervišem ujedno i smeštaj?

Na eSky.rs nudimo pretraživač smeštaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smeštaju u mestu, u kojem putujete, čak i pre putovanja. Smeštaj može da se rezerviše nezavisono od karte ili kao deo Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove za Larnaku?

Budite sigurni, da na eSky.rs ponuda letova za Larnaku uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizovane za visoki standard.

Korisne informacije o aerodromima u Larnaki

Popularne avio kompanije za Larnaku

Tražite smeštaj? Proverite najbolje hotele u Larnaki

Nađite smeštaj u Larnaki