Meni

Pretražite letove za Pafos

Prikaži filtere

Pafos

 • Opšte informacije

  Službeni jezik: grčki; turski
  Vremenska zona: UTC+3 (leto), UTC+2 (zima)
  Valuta: Evro (EUR)

 • Najlepši mozaici

  U arheološkom parku videćete savršeno očuvane starinske mozaike. Neke od građevina tek su nedavno otkrivene. Ne zaboravite da ponesete vodu sa sobom, obilazak može da potraje.

 • Ljubav vam nije uzvraćena?

  Kad volite nekog a taj neko vam ne uzvraća istom merom, posetite crkvu Agios Agapitikos. Uzmite malo zemlje iz njenog dvorišta, a zauzvrat ostavite novčić. Tom zemljom pospite piće osobe koju volite. Kažu da pomaže...

 • Mini-banane

  Male banane možete probati samo na Kipru. Iako se ovde naveliko gaje, skoro čitava proizvodnja daje se na prodaju na obližnjim pijacama, jer su za evropske standarde – one prekratke.

Šta videti u Pafosu

Boginja ljubavi Afrodita rođena je iz morske pene na obalama Pafosa. Ili bar tako kaže grčka mitologija. Ostaci davno prohujalih dana mogu se videti ovde na svakom koraku. Pafos je osnovan verovatno početkom 14. veka pre nove ere. Dva veka kasnije svetilište Afrodite izgrađeno je tu i njen kult je, prirodno, bio veoma jak na Kipru. 

Veliki broj istorijskih zdanja zaslužan je za to što je ovaj grad UNESCO uvrstio na svoju listu svetske kulturne baštine. Jedno od mesta na kojima ćete osetiti najbolju atmosferu iz prošlosti su Kraljevske grobnice – antički kompleks od oko stotinu podzemnih grobnica koje su uklesane u čvrste stene. Na zidovima su očuvani fragmenti fresaka koji prikazuju žvot tadašnjih stqanovnika Pafosa. Ime će vas možda navesti na pogrešan put – ono nije bilo počivalište kraljeva, već lokalnog plemstva i ljudi koji su upravljali ostrvom. 

U slučaju da ste za odmor odabrali septembar, pripremite se za vinske festivale. Kako u Pafosu, tako i u njegovoj okolini organizuju se višednevne proslave tokom kojih možete probati vina sa obližnjih plantaža. Ovo je, naravno, dobra prilika i da kupite neki originalan poklon. 

Kada ogladnite, odaberite neku tavernu u kojoj služe meze. Dobićete priliku da isprobate nekoliko jela, mada u manjoj količini. Tako ćete dobiti priliku da od svih jela koja ste probali odaberete omiljena. Služe se različite vrste mesa, plodovi mora, salate, voće. Zamolite da vam posluže meze u mestu Sidayes u ulici Tasou Markou Avenu. A ako uđete u Ristorante Bacco u ulici Queen Verenikis, naručite ovčetinu – ona je vrlo popularna i lokalni kuvari dostigli su savršenstvo u njenoj pripremi. 

Šta da jedete dok budete obilazili grad? Potražite vinograde na privatnim plantažama. Za malu naknadu, ponekad nekad i samo za iskren osmeh, dobićete sveže ubran grozd ili dva. Kada grožđe raste na kiparskom suncu, ukus mu je kao nigde drugde.

✔️ Postoje li posebne ponude za letove za Pafos na eSky.rs?

Na web stranici eSky.rs redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cenama. Pratite nas i inspirišite se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta za Pafos?

Na eSky.rs dok vrpite rezervaciju avionske karte, takođe možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i prijatno.

✔️ Ako rezervišem let za Pafos, mogu li da rezervišem ujedno i smeštaj?

Na eSky.rs nudimo pretraživač smeštaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smeštaju u mestu, u kojem putujete, čak i pre putovanja. Smeštaj može da se rezerviše nezavisono od karte ili kao deo Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove za Pafos?

Budite sigurni, da na eSky.rs ponuda letova za Pafos uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizovane za visoki standard.

Korisne informacije o aerodromima na Pafosu

Popularne avio kompanije za Pafos

Tražite smeštaj? Proverite najbolje hotele na Pafosu

Nađite smeštaj na Pafosu