Meni

Pretražite letove za Lisabon

Prikaži filtere

Lisabon

Saveti: kako naći najpovoljnije avionske karte za Lisabon

U moru ponuda avionskih kompanija teško je pretraživati sajtove svake od njih pojedinačno. Tu na scenu stupaju automatski online pretraživači letova, koji potragu za najpovoljnijom avionskom kartom obavljaju za vas. Bilo da je u pitanju avio karta za Lisabon ili avio karta za neki drugi grad u Evropi ili svetu, eSky online pretraživač avio karata u roku od par sekundi pokazaće vam koje sve opcije za putovanje stoje vama na raspolaganju. Tako možete pronaći i za vas najpovoljnije avionske karte za Lisabon.

U moru opcija iz vašeg grada, Beograda, Niša, ali i obližnje Budimpešte, moguće je pronaći letove redovnih, ali isto tako i niskotarifnih avionskih prevoznika (low cost). Nekada se mogu naći direktni letovi, a nekada i letovi s kraćim ili dužim presedanjem (ukoliko želite da usput obiđete i neki drugi grad).

Svim zainteresovanim putnicima pretraživanje – i veoma jednostavna kupovina avio karata za Lisabon – omogućeni su ne samo sa računara (preko eSky online pretraživača), već i preko istoimene mobilne aplikacije, koja se može besplatno preuzeti.

Sve mogućnosti pretraživanja

Kada želite da otputujete u glavni grad Portugala i tražite jeftine avio karte za Lisabon, obratite pažnju na to da iskoristite sve funkcionalnosti eSky pretraživača koje se nude. Nakon što ukucate aerodrome polaska i dolaska (obavezno isprobajte i obližnje, ne samo onaj koji je vama najbliži), prvo će se prikazati najjeftiniji letovi za Lisabon, pa potom oni skuplji.

Za niže cene, pregledajte i letove tri dana ranije ili kasnije – možda su upravo oni jeftini letovi Lisabon koje tražite. A na raspolaganju vam je i opcija pretraživanja cena karata za Lisabon ili iz ovoga grada prema mesecima. Ovo je opcija koju često koriste putnici koji vole da putuju a nemaju unapred određen datum polaska i odlaska.

Mnogim putnicima je izazov da pronađu najpovoljnije avionske karte za Lisabon. Ali to sa ovim funkcionalnostima ne mora biti teško. Još jedna od opcija je rezervisanje smeštaja uz vaš jeftini let za Lisabon. Na sajtu ili preko aplikacije eSky i to je moguće, a može vam doneti uštedu i do 30%.

Kakvi jeftini letovi iz Beograda za Lisabon postoje?

Direktni letovi za Lisabon trenutno ne postoje sa aerodroma u Srbiji (trenutno Er Srbija let za Lisabon nije direktan, već se pravi presedanje u nekom od obližnjih evropskih gradova).

U regionu, jedna od retkih redovnih kompanija koja ima direktni let za Lisabon je Croatia Airlines (let iz Zagreba). No, mnoštvo opcija za direktan let za Lisabon moguće je i iz Budimpešte, do koje se lako stiže kombijem ili vozom iz Beograda i mnogih drugih gradova u Srbiji. Iz Budimpešte postoje brojni i česti letovi više niskotarifnih prevoznika, pa je i pored cene kombija, ipak moguće da vaš prevoz bude jeftin. Kada kupujete avio karte Lisabon, zato prvo proverite koji se sve letovi nude sa budipeštanskog aerodroma, možda baš sa nekog od njih saobraćaju najjeftiniji letovi za Lisabon.

Još jedan faktor kada birate prevoznika je i tip usluge koje pružaju. Niskotarifni prevoznici dodatno naplaćuju prtljag koji ne može stati u kabinu, i to prema svakom smeru leta i u zavisnosti od daljine vaše destinacije. Na sajtu i u aplikaciji eSky ovo je posebno naznačeno, kako biste stalno imali na umu ukupne troškove i izbegli one skrivene.

Koju cenu avio karte da očekujem?

Cene avionskih karata variraju u zavisnosti od različitih faktora. Među njima su najvažniji: tip avio prevoznika (i sama kompanija, koja određuje cenu karte), vreme putovanja, blizina datuma putovanja.

Niža cena avio karte do Lisabona obično se može naći kod niskobudžetnih prevoznika (low cost letovi za Lisabon ili iz njega), ali imajte na umu dodatne troškove – kako je gore pomenuto – kao što su kombi ili prtljag.

Najveći faktor verovatno je vreme putovanja – ukoliko vas zanimaju jeftini letovi za Lisabon, gledajte da izbegnete putovanje tokom perioda velikih praznika, bilo državnih ili nacionalnih, i to na bilo kojoj od vaših destinacija. Isto tako, što se više bliži datum putovanja, to će cena avio karte za Lisabon biti veća. Zato kartu kupite najbolje odmah čim se odlučite da ćete putovati.

Jeftini letovi do Lisabona u određenim periodima godine mogu se naći u posebnom odeljku sajta ili aplikacije eSky – zvanom prilike. Tu se objavljuju destinacije za koje se prodaju karte o akcijskim cenama. Ukoliko se tamo pojave jeftini letovi Lisabon, reagujte brzo, jer se ove karte brzo rasprodaju.

Podaci o lisabonskom aerodromu

Humberto Delgado je naziv lisabonskog aerodroma, a njegova šifra u IATA sistemu obeležavanja svetskih aerodroma je LIS. Gde god da ste ih kupili, vaše najjeftinije avio karte za Lisabon vode upravo do njega.

Ovaj aerodrom, poznat i pod imenom Portela, udaljen je 7 kilometara na severoistok od gradskog jezgra. Najveći je u Portugalu i 18. po veličini u Evropi. Važan je kako za letove ka Južnoj Americi (posebno Brazilu), tako i za letove ka Africi. Preko njega se godišnje preveze skoro 30 miliona ljudi. Nalazi se u predgrađu Olivaiš i ima dva terminala: jedan za redovne, drugi za niskotarifne avio prevoznike (ako ste kupili karte za najjeftiniji let za Lisabon, verovatno slećete upravo na njega).

Aerodrom Humberto Delgado služi kao baza portugalskog redovnog prevoznika TAP Air Portugal, a još za nekoliko kompanija ovo je važan aerodrom: Azores Airlines, Easy Jet i Ryanair.

Na ovaj aerodrom sleću letovi niskotarifnih prevoznika Wizz Air i Ryanair sa aerodroma u bližem okruženju.

Opcije transporta do i sa lisabonskog aerodroma

Po kupovini jeftine avio karte za Lisabon, procenite sledeće opcije za prevoz kako biste udesili da putovanje prođe u potpunosti u skladu s vašim budžetom.

Vozovi do aerodroma vode iz svih krajeva Portugala do stanice Gare do Oriente, glavne lisabonske železničke stanice. Metroom sa nje možete stići za samo desetak minuta, a nešto duže će vam trebati ako putujete autobusom. Stanica metroa nalazi se na Terminalu 1, u delu za dolaske. Sa ove stranice treba vam ne mnogo više od dvadeset minuta (crvenom linijom) do centra Lisabona, a da biste mogli da koristite metro, potrebna vam je kartica 7 Colinas/Viva Viagem.

Autobuski prevoz vozi sa aerodroma do trgova Marquis de Pombal i Amoreiras. Noću linije vode ka predgrađu Baiša, kao i železničkim stanicama Cais do Sodré i Gare do Oriente. Obratite pažnju da postoji ograničenje u vožnji autobusom: prtljag ne sme da vam bude veći od 50×40×20 centimetara.

Ukoliko vam je prtljag veći, možete koristiti takozvani aerobus, koji vodi do brojnih mesta u gradu. Polasci su sa terminala 1 ili 2 od 7.30 ujutru do 11 uveče.

Taksi je moguće naći tokom celog dana i noći, kako na delu Dolasci tako i na Odlascima i do grada prevoz traje oko 15 minuta. U ovom gradu popularne su i aplikacije za deljenje vožnje s drugim putnicima, među kojima je DriveNow Car Sharing.

✔️ Postoje li posebne ponude za letove za Lisabon na eSky.rs?

Na web stranici eSky.rs redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cenama. Pratite nas i inspirišite se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta za Lisabon?

Na eSky.rs dok vrpite rezervaciju avionske karte, takođe možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i prijatno.

✔️ Ako rezervišem let za Lisabon, mogu li da rezervišem ujedno i smeštaj?

Na eSky.rs nudimo pretraživač smeštaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smeštaju u mestu, u kojem putujete, čak i pre putovanja. Smeštaj može da se rezerviše nezavisono od karte ili kao deo Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove za Lisabon?

Budite sigurni, da na eSky.rs ponuda letova za Lisabon uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizovane za visoki standard.

Korisne informacije o aerodromima u Lisabonu

Popularne avio kompanije za Lisabon

Tražite smeštaj? Proverite najbolje hotele u Lisabonu

Nađite smeštaj u Lisabonu