Meni

Pretražite letove za Toronto

Prikaži filtere

Toronto

Toronto – raznolikost, gostoljubivost, modernost

Dobro došli u grad brojnih nacija, kultura i jezika, savršeno stopljenog u kanadsku funkcionalnost. Da li ste znali da se u Torontu govori preko 140 jezika? I da je izabran među deset najboljih destinacija na svetu za porodičan odmor? Da tamo živi skoro 13.000 Srba? I da se sami možete uveriti je li njima zaista tako dobro u Kanadi? Bilo da u Toronto želite leteti sami, s porodicom, obići stare prijatelje, komšije ili rodbinu, put za Toronto više nije nemoguća misija. Povoljne avio karte za Kanadu se mogu naći brzo i jednostavno preko tražilica letova kakva je na primer eSky. Dovoljno je da prilikom traženja leta za Toronto upišete datume koji vam odgovaraju i tražilica će vam ponuditi sve opcije i veze koje postoje iz Beograda za Toronto. Ništa lakše J

Svaki drugi nije odatle

Toronto je glavni grad kanadske provincije Ontario i smešten je na severozapadnoj obali istoimenog jezera. Ovde ćete naći moderne oblakodere, najviši televizijski toranj na svetu i veliku sportsku halu poznatu kao Rogers Centre. Toronto je etnički vrlo raznolik grad; evropske i nacije Latinske Amerike, Azije i Kariba žive skladno i pripomažu koloritnosti ovog grada. Čak je svaki drugi građanin Toronta rođen negde drugde. Toronto je književni, umetnički i muzički grad u kome mešavina raznih kultura ostavlja osebujan pečat i daje neverovatan šarm koji morate osetiti. Treba samo potražiti povoljnu avio kartu za Toronto i moći ćete da uživate u ogromnim neoboderima, raznolikosti i toplini tolikih nacija.

Koliko aerodroma ima Toronto?

U bližoj okolini Toronta nalaze se čak 4 aerodroma. Koji do njih ćete odabrati, zavisi od avio linije za Toronto koju ste izabrali, koliko daleko od samog centra grada želite biti i koju sumu novca ste spremni za izdvojite za prevoz do grada... Međunarodni aerodrom Toronto Pearson (IATA kod: YYZ) je najpoznatiji i služi uglavnom za letove iz inostranstva (osim SAD). Godišnje opsluži oko 50 miliona putnika. Ako nije gužva, za 25 minuta možete biti u centru Toronta i platiti taksi oko 65 kanadskih dolara. Ali zbog čestih zastoja, mnogo pouzdanija i jeftinija opcija je voz UP Express kom treba isto vreme za dolazak do Si En Tauera, ali sasvim sigurno neće kasniti i košta oko 12 kanadskih dolara. Uz to imate i besplatan Wi Fi u njemu. Drugi aerodrom za koji možete kupiti avio kartu je John C. Munro Hamilton International Airport (IATA kod: YHM). To je takođe međunarodni aerodrom i nalazi se nešto dalje od centra (oko 60-ak kilometara) i naročito je dobar za one koji žele da posete region uz Nijagaru. A do Toronta možete stići ili taksijem koji nije baš jeftin, ili mnogo povoljnijim autobusom firme Megabus gde karta košta oko 10 kanadskih dolara u jednom smeru.  Ovaj aerodrom je dobar jer se u njegovoj okolini nalazi jeftiniji smeštaj i odličan je za one koji su let za Toronto kupili zarad razgledanja okoline. Mana mu je što ima svega nekoliko direktnih linija koje ovde sleću.

Koji još aerodromi postoje u okolini Toronta?

Treći, gradski aerodrom Billy Bishop Toronto (YTZ) nije odgovarajući za putnike iz inostranstva jer praktično do njega leti samo jedna avio linija za Toronto, dok je Međunarodni aerodrom Niagara Fals (IAG) predaleko od samog grada i dobar je za one koji hoće prvenstveno da posete čuvene vodopade.

Praktično pitanje koje se postavlja je za koji aerodrom u Torontu kupiti avio kartu? Najbolje je pratiti IATA kodove, tad ćete biti sigurni na koji tačno aerodrom u Ontariu slećete. Ako vam je svejedno, najbolje je umesto naziva grada upisati IATA kod YTO. To je kod za sve aerodrome u okolini Toronta. Zbog toga su tražilice poput eSky vrlo praktične jer vam one mogu pojednostaviti potragu za najpovoljnijom avio kartom za Toronto. Ako u pretraživaču unesete samo YTO, dobićete pregledan raspored letova za Toronto i okolinu, s cenom, brojem presedanja i nazivom aerodroma, te je onda lako odabrati kako najpovoljniji let za Toronto, tako i mesto sletanja koje vam najviše odgovara.

Pošto je avionska karta za Toronto?

Kad je u pitanju cena leta za Toronto, avio karta zavisi od brojnih faktora, kao, uostalom i za bilo koju drugu destinaciju. Na cenu leta za Toronto najviše utiče termin putovanja za Kanadu i vreme kupovine. Ako kupujete let u vreme godišnjih odmora ili praznika (naročito božićnih) cene su najviše. Slično je i ako uzimate kartu svega par dana pred put. Zbog toga je vrlo važno pravovremeno planiranje leta iz Beograda u Toronto. Najbolje je karte tražiti dva meseca pre leta i proveravati više avio kompanija jer svakako i to utiče na cenu. Zbog toga su, kad su u pitanju letovi za Kanadu, vrlo zahvalne tražilice letove kakva je na primer eSky. Ne morate ići sa jedne stranice na drugu, zapisivati vreme presedanja i sami tražiti raznorazne kombinacije, već sve možete imati pred sobom pregledno, jasno i jednostavno. I tako recimo možete videti da je za povratnu avionsku kartu potrebno nešto više od 400 evra. I ova cena se može sniziti. Naime, avionske kompanije organizuju ponekad promotivne cene letova za Toronto i može biti izuzetno korisno iskoristiti ovakvu priliku. Ali s obzirom da je broj kompanija koje lete za Ontario velik, previše će vam vremena oduzeti svakodnevna provera desetaka različitih avionskih prevoznika za Toronto. Zato je opet koristan eSky koji na svom sajtu ima dugme Prilike gde možete na jednom mestu proveriti ima li leta po promotivnoj ceni za Toronto. Tamo se takođe možete prijaviti na njihov njuzleter gde ćete redovno biti obaveštavani ako se pojavi u prodaju avio karta za Toronto sa popustom.

Šta je još potrebno za odlazak u Kanadu?

Osim avio karte, za Toronto se moramo postarati i o administrativnim stvarima. Naime, našim državljanima je za Kanadu potrebna viza. Ukoliko za Toronto letite iz zadovoljstva, svakako vam je dovoljna turistička viza. Zahtev za vizu se podnosi u Centru za predavanje zahteva za vize u Beogradu, ul. Skenderbegova 3, lično, ili se može aplicirati preko njihove veb stranice. Turistička viza vam omogućava da putujete i privremeno boravite u Kanadi, zbog turističke, poslovne ili porodične posete. Sa ovom vizom nemate mogućnost da radite ili studirate u Kanadi, ali imate pravo da pohađate kurs engleskog ili francuskog jezika koji traje do šest meseci. Za poslovnu i porodičnu posetu potrebno je priložiti i pozivno pismo od potencijalnog poslovnog partnera u Kanadi, odnosno od vaših rođaka koje želite da posetite u Kanadi. Za porodičnu posetu postoji još i dodatni uslov, a to je dokaz o minimalnim novčanim prihodima članova porodice kod kojih putujete, kao i dokaz o njihovom zdravstvenom osiguranju na godinu dana.

Taksa za obradu aplikacije za turističku vizu iznosi 185 kanadskih dolara (100CAD taksa za obradu aplikacije + 85CAD za davanje biometrijskih podataka), a prosečno vreme za obradu je 10 dana. Dakle, kao što vidite, ni administrativne prepreke za let iz Beograda za Toronto nisu nepremostive. Treba samo potražiti jeftinu kartu za Kanadu i što povoljniji let za Toronto.

✔️ Postoje li posebne ponude za letove za Toronto na eSky.rs?

Na web stranici eSky.rs redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cenama. Pratite nas i inspirišite se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta za Toronto?

Na eSky.rs dok vrpite rezervaciju avionske karte, takođe možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i prijatno.

✔️ Ako rezervišem let za Toronto, mogu li da rezervišem ujedno i smeštaj?

Na eSky.rs nudimo pretraživač smeštaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smeštaju u mestu, u kojem putujete, čak i pre putovanja. Smeštaj može da se rezerviše nezavisono od karte ili kao deo Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove za Toronto?

Budite sigurni, da na eSky.rs ponuda letova za Toronto uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizovane za visoki standard.

Korisne informacije o aerodromima u Torontu

Idi do aerodroma

Popularne avio kompanije za Toronto

Tražite smeštaj? Proverite najbolje hotele u Torontu

Nađite smeštaj u Torontu