Meni

Pretražite letove iz Nemačke

Nemačka

 • Memingen
 • Štutgart
 • Karlsrue
 • Nirnberg
 • Keln
 • Frankfurt na Majni
 • Minhen
 • Opšte informacije

  Službeni jezik: nemački
  Vremenska zona: UTC+2 (leto), UTC+1 (zima)
  Valuta: Evro (EUR)

 • Grad jednoroga

  Svi sa oštrim okom primetiće statuu jednoroga na jednom od trgova, a takođe i apoteku ispod nje. Smatra se da je ovo stvorenje simbol Device Marije. Takođe se veruje i da ima izuzetnu lekovitu moć.

 • Srednjovekovni esnafi

  U Memingenu je sačuvano 11 vekovima starih zdanja koja su bila sedište različitih esnafskih udruženja, među kojima su ona što su osnovali trgovci, tkači, mesari i stolari.

 • Toranj veštica

  Od 1150. godine u gradu se nalazi Toranj veštica (Hexenturm). Najstarija od tri zatvorske kule u Memingenu svedoči o brutalnosti nekadašnjeg pravnog sistema.

Šta videti u Memingenu

Ovo mesto u nemačkoj pokrajini Bavarskoj steklo je status grada sredinom 12. veka. Stari grad je pun šarmantnih ulica sa divnim, renoviranim kućama. Većina posetilaca odluči da poseti Memingen zbog njegovog starog grada. Vlasti su sigurno svesne toga, jer su napravile dve rute za obilazak. Crvena vodi kraj najvažnijih istorijskih znamenitosti u Memingenu, dok zelena povezuje parkove i vrtove koji okružuju stari grad.

Među remek-delima arhitekture je najstarija apoteka u gradu, koja se smatra da je osnovana 1489. godine. Obavezno svratite i do najstarije gostionice – The Golden Lion. Sada je tu u prizemlju pab, dok se u laundžu održavaju degustacije vina. Ako dobro pogledate, na fasadi odmah ispod vrha zgrade uočićete gde je topovsko đule okrznulo zgradu tokom opsade Memingena 1647. godine.

U središtu grada, blizu gradske većnice, vekovima radi tržnica Marktplatz. Danas se tezge postavljaju samo za specijalne prilike, npr. pred Božić. Tamo možete kupiti lokalna alkoholna pića, ručno pravljen nakit ili božićne ukrase.

Svi oni koji vole jela od mesa pronaći će se u bavarskoj kuhinji. Klasično jelo je Weißwurst, bela dimljena kobasica, koja se služi uz senf i perecu. Možete je kupiti u skoro svakom restoranu ili baru. Za dobar Krustebraten, goveđe pečenje s kožurom, posetite Barfuesser die Hausbrauerei u ulici Schweizerberg 17. Uz pivo koje naručite u restoranu Klösterle naručite klasičnu svinjsku kolenicu Haxe. Memingen, kao i cela Bavarska uostalom, pravi je raj za ljubitelje piva. Najbolje vrste – one koje se proizvode u lokalnim pivarama – služe se u kafe-baru Moritz na Weinmarkt br. 6–8.

Vredi otići na neki izlet kada ste u Memingenu. Na dvadeset minuta od grada, u delu Ilerbojren, nalazi se Švapski muzej pokućstva. U njemu ćete videti stara vozila, alatke, opremu za kuću i saznati više o lokalnim običajima. Na jednom mestu renovirana je čitava kuća sa ambarom.

✔️ Postoje li posebne ponude za letove iz Nemačke na eSky.rs?

Na web stranici eSky.rs redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cenama. Pratite nas i inspirišite se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta iz Nemačke?

Na eSky.rs dok vrpite rezervaciju avionske karte, takođe možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i prijatno.

✔️ Ako rezervišem let iz Nemačke, mogu li da rezervišem ujedno i smeštaj?

Na eSky.rs nudimo pretraživač smeštaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smeštaju u mestu, u kojem putujete, čak i pre putovanja. Smeštaj može da se rezerviše nezavisono od karte ili kao deo Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove iz Nemačke?

Budite sigurni, da na eSky.rs ponuda letova iz Nemačke uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizovane za visoki standard.

Popularne avio kompanije iz Nemačke