Meni

Pretražite letove do Italije

Italija

 • Bari
 • Katanija
 • Firenca
 • Napulj
 • Venecija
 • Kaljari
 • Piza
 • Opšte informacije

  Službeni jezik: italijanski
  Vremenska zona: UTC+2 (leto), UTC+1 (zima)
  Valuta: Evro (EUR)

 • Popijte pivo napolju

  U Bariju je dozvoljeno piti u javnosti. Uveče možete kupiti pivo (recimo Peroni za 1 €) ili poneti neku hranu i otići na mol San Nicola, Lungomare ili na trg Piazza Mercantile.

 • Ne samo tokom sezone

  Bari ima divno vreme skoro tokom čitave godine. Ako ne volite velike vrućine, posetite ga u septembru ili oktobru – neće biti pretoplo, ali moći ćete da se sunčate na plaži.

 • Dolazak s aerodoma

  Najjeftiniji način da dođete do Barija je gradski autobus, linija 16 (1–1,5 €) ili podzemna železnica, a najbrže je doći taksijem (od 20 €) ili rentiranim automobilom. Još jedna mogućnost je šatl-bas Tempesta (4 €).

Šta obići u Bariju

U južnom delu Italije, Bari – glavni grad oblasti Apulja (Pulja) – savršena je destinacija za one u potrazi za suncem, ukusnom domaćom hranom, azurnoplavim morem i izuzetno ljubaznim domaćinima. Šta treba videti u tom gradu?

Tipični južnjački haos i neuređenost, bez hordi posetilaca ili načičkanih restorana samo za turiste, kao i prelepa arhitektura, odlična hrana i relativno niske cene neki su od razloga što jednostavni i autentični život u Bariju privlači sve više ljudi koji vole putovanja.

Ne smete propustiti da obiđete Stari grad (Bari Vecchia), koji se nalazi na poluostrvu, a koji odlikuju uske ulice, spomenici i trgovi puni ljudi, kao što je Piazza Mercantile. Treba da vidite i gradske zidine i stare odbrambene kule izgrađene na obali, gde se možete odmoriti i uživati u nekom od restorana s posebnom atmosferom. Ne zaboravite da odete u Castello Svevo, dobro očuvanu odbrambenu tvrđavu, i prošetate se dugom promenadom Lungomare uz samu obalu. Treba videti i baziliku koja je ime dobila u čast Svetog Nikole, zaštitnika Barija, kao i čuvenu riblju pijacu na molu San Nicola. A ako volite šoping, istražite Borgo Murattiano – novi deo grada.

U Bariju mnogo restorana služi italijansku kuhinju. Tipične za jug Italije su focaccia i calzone di cipolla i mogu se naći u svakoj pekari (panificio) ili prodavnici fokače po ceni od 1 €. Treba takođe probati domaće orecchiette baresi (pasta oblika uveta) ili lokalne specijalitete – sgagliozze i popizze (pržene s palentom), kao i panzerotti (pržene valjuške).

Ako vam ostane još vremena, zađite malo van grada – nećete zažaliti! Gradići na obali Apulje privlače turiste svojim prelepim čistim plažama, tipičnom južnjačkom arhitekturom i predelima koji oduzimaju dah. Iz Barija do njih brzo možete stići vozom ili autobusom, a možete i iznajmiti kola. Među najinteresantnijim mestima u blizini je Alberobello, poznat po svojim kućama jedinstvenog izgleda, Polignano a Mare u kojem su fenomenalne litice, kao i spektakularna plaža u Materi – skrivena između visokih stena – na kojoj su snimane neke scene Mel Gibsonovog filma „Stradanje Hristovo“, kao i Monopoli a Mare, gradić sa kućama od mermera i krečnjaka.

✔️ Postoje li posebne ponude za letove do Italije na eSky.rs?

Na web stranici eSky.rs redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cenama. Pratite nas i inspirišite se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta do Italije?

Na eSky.rs dok vrpite rezervaciju avionske karte, takođe možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i prijatno.

✔️ Ako rezervišem let do Italije, mogu li da rezervišem ujedno i smeštaj?

Na eSky.rs nudimo pretraživač smeštaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smeštaju u mestu, u kojem putujete, čak i pre putovanja. Smeštaj može da se rezerviše nezavisono od karte ili kao deo Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove do Italije?

Budite sigurni, da na eSky.rs ponuda letova do Italije uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizovane za visoki standard.

Popularne avio kompanije do Italije