Meni

Pretražite letove iz Španije

Španija

 • Malaga
 • Palma de Majorka
 • Las Palmas
 • Alikante
 • Saragosa
 • Opšte informacije

  Službeni jezik: španski
  Vremenska zona: UTC+2 (leto), UTC+1 (zima)
  Valuta: Evro (EUR)

 • Pikasov rodni grad

  Upravo je u Malagi rođen Pablo Pikaso, najpoznatiji slikar iz perioda kubizma. Turisti mogu posetiti njegovu porodičnu kuću na trgu Plaza de la Merced ili Pikasov muzej u Malagi, u ulici San Agustin, gde možete videti slike iz svake njegove slikarske faze.

 • Pompidu u Španiji

  Ovaj grad postaje kulturna prestonica južne Španije. Centar Žorž Pompidu (Centre Georges Pompidou) nedavno je otvorio svoj ogranak u Malagi.

 • Banderas glavom i bradom

  Malaga je rodni grad Antonija Banderasa. Mediji navode da se on često može videti u ulici Calle Larios ili tokom božićnih i uskršnjih gradskih parada.

Šta obići u Malagi

Malaga, prestonica regiona Kosta del Sol, dugo se nalazila u senci drugih gradova u Andaluziji, kao što su Sevilja, Kordoba i Granada, što zaista nije fer s obzirom na to koliko ovaj grad ima da ponudi!

Kažu da u Malagi – smeštenoj na južnom delu Iberijskog poluostrva – možete osetiti špansku otvorenost i pravu radost života ovog naroda. Tapas barovi otvoreni su do kasno u noć, arhitektura je raznovrsna, vreme sunčano tokom većeg dela godine, a tu su i uzbudljive borbe bikova. Šta sve treba posetiti?

Malaga će vas očarati svojim slavnim, dobro očuvanim starim zgradama iz skoro svakog perioda istorije, ali isto tako i svojim šarmantnim uskim uličicama koje prosto pozivaju na šetnju njima. U gradu se nalaze savršeno očuvane ruševine rimskog pozorišta (Teatro Romano), mavarska tvrđava Alkazaba u kojoj je smešten Arheološki muzej, a takođe i jedna nedovršena gotička katedrala (Catedral de Malaga). Iznad grada uzdiže se najveća gradska atrakcija, Castillo de Gibralfaro, tvrđava s najlepšim pogledom na more i gradski centar. Najbolje je tamo otići uveče – nezaboravno iskustvo!

Da li ste znali da su plaže u Malagi jedne od najčistijih na španskoj obali? Jedna od najvećih i najpopularnijih je Playa de La Malagueta u istočnom delu grada. Ako tražite plaže sa specijalnim pogledom, odaberite plažu Las Acacias odmah pored promenade Picasso. Ima čak i nudistička plaža, a zove se Guadalmar. U slučaju da želite da neko vreme posvetite šopingu, svratite u čuvenu ulicu Calle Larios ili na Atarazanas, najstariju gradsku pijacu, gde možete kupiti lokalne proizvode kao što su maslinovo ulje, slatko vino, sveža riba i morska hrana, kao i rukotvorine lokalaca. Mesta kao što su ova puna su ljudi non-stop.

Posmatrajući običaje stanovništva mogli biste zaključiti da vikend traje tri dana u Malagi, pošto Španci počinju da uživaju u njemu još u četvrtak uveče. Svi tapas barovi, pabovi, restorani i tradicionalna chupiteria (mesta gde se služi piće) krcati su gostima koji se zabavljaju. Posetite bar jedan pab u gradu i isprobajte ukusnu i svežu ribu i morsku hranu – krabe, škampe, hobotnicu ili lignje, ali i tradicionalne tapase – sir, šunku ili masline.

✔️ Postoje li posebne ponude za letove iz Španije na eSky.rs?

Na web stranici eSky.rs redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cenama. Pratite nas i inspirišite se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta iz Španije?

Na eSky.rs dok vrpite rezervaciju avionske karte, takođe možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i prijatno.

✔️ Ako rezervišem let iz Španije, mogu li da rezervišem ujedno i smeštaj?

Na eSky.rs nudimo pretraživač smeštaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smeštaju u mestu, u kojem putujete, čak i pre putovanja. Smeštaj može da se rezerviše nezavisono od karte ili kao deo Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove iz Španije?

Budite sigurni, da na eSky.rs ponuda letova iz Španije uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizovane za visoki standard.

Popularne avio kompanije iz Španije