Meni

Pretražite letove iz Sjedinjenih Američkih Država

Sjedinjene Američke Države

 • Čikago
 • Atlanta
 • Vašington
 • Mineapolis
 • Orlando
 • Klivlend
 • Opšte informacije

  Službeni jezik: engleski
  Vremenska zona: UTC-5 (leto), UTC-6 (zima)
  Valuta: Američki dolar (USD)

 • Jasan pogled

  U zabavnom parku Navy Pier vredi posetiti, između ostalog i Panormaski točak, vrteška koja je visoka 60 metara, sa koje možete videti ceo grad. Redovi su tokom vikenda!

 • Šetnja oblacima

  Najbolji pogled u centru grada možete naći gledajući sa Skydesk-a u Willis Tower-u i 360°Čikago u John Hancock Building. Vredi uzeti karte ranije preko Interneta.

 • Lincoln Park

  Zeleno srce grada nalazi se između obale jezera Mičigen i Loop-a. Tamo možete ležati na travi, baviti se sportom i besplatno posetiti zoo vrt.

Šta vredi videti u Čikagu?

Prestonica države Ilinois nije tipično turističko mesto. Vredi provesti bar nekoliko trenutaka u Čikagu, jer tamo možete naći ne samo nebodere koji oduzimaju dah u poslovom delu grada, već i prelepo jezero, interesantne muzeje kao i najbolji hot dog u celoj zemlji.

U Čikagu je često vetrovito, zbog njegove lokacije pored obale ogromnog jezera Mičigen. To nije tipično za vreme u centru grada – sam centar je okružen visokim neboderima. Tamo možete videti zgrade s kraja XIX veka i sa početka XX veka (na primer Reliance Building, Wrigley Building), kao i moderne zgrade koji su simbol grada (npr. Trump’s Tower, Willis Tower). Okrug se takođe naziva i petljom, pošto oko njega prolazi železnica. Njegov glavni deo Mag Mile – Veličanstvena Milja – je ekskluzivan deo Mičigen Avenije sa zgradama koje sjaje na suncu, najboljim restoranima i prodavnicama.

Grad je poznat po svojoj bogatoj kulturnoj ponudi – vredi posetiti Institut Umetnosti Čikaga  sa ogromnom kolekcijom dela impresionista. Field Muzej, u kojem možete videti između ostalog i skelet T-reksa, pa sve do poznatog Čikaškog pozorišta (starog Balbana i Katz Čikago teatra) čiji početak datira još od vremena američke zabrane. Svakako morate videti Milenijumski park, gde je lociran simbol grada Cloud Gate (poznatiju kao pasulj). Ova staklena statua u obliku pasulja je najfotografisana tačka u samom gradu. U blizni se nalazi multimedijalna instalacija Crown fontana – na velikim kolonama prikazene su fotografije lica građana grada, a iz njihovih usti teče voda.

Šta vredi jesti tamo? Zasigurno čikaški hot dog u maloj lepinji sa dosta priloga. Najbolji je u Portillo’s-u i u barovima Gene & Jude’s i Jim’s Original (pitati za Maxwell Street Polish – hot dog sa kobasicom). Američka klasika je takođe i pica na debelom testu (čikaška pica) sa dosta kačkavalja i paradajz sosa (na primer u Lou Malnati’s), kao i čizburger (na primer u Small Cheval). Za dezert probajte čizkejk u Eli’s Cheesecake kafe poslastičarnici.

✔️ Postoje li posebne ponude za letove iz Sjedinjenih Američkih Država na eSky.rs?

Na web stranici eSky.rs redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cenama. Pratite nas i inspirišite se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta iz Sjedinjenih Američkih Država?

Na eSky.rs dok vrpite rezervaciju avionske karte, takođe možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i prijatno.

✔️ Ako rezervišem let iz Sjedinjenih Američkih Država, mogu li da rezervišem ujedno i smeštaj?

Na eSky.rs nudimo pretraživač smeštaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smeštaju u mestu, u kojem putujete, čak i pre putovanja. Smeštaj može da se rezerviše nezavisono od karte ili kao deo Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove iz Sjedinjenih Američkih Država?

Budite sigurni, da na eSky.rs ponuda letova iz Sjedinjenih Američkih Država uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizovane za visoki standard.

Popularne avio kompanije iz Sjedinjenih Američkih Država