Meni

Pretražite letove za Atinu

Prikaži filtere

Atina

Jeftine avio karte do Atine

Bilo da planiraju putovanje do nekog od grčkih ostrva ili žele da uživaju u lepotama glavnog grada Atine, svi putnici koji traže avio karte za Atinu po povoljnim cenama mogu da iskoriste prednosti onlajn kupovine. Na sajtu eSky – ali i u istoimenoj mobilnoj aplikaciji, koja se može besplatno preuzeti – možete istraživati različite avio prevoznike koji nude prevoz do ovoga (ili bilo kog drugog) grada, ali i upoređivati cene u različitim periodima godine ili meseca, te pronaći jeftine avio karte do Atine po svojoj meri.

Zahvaljujućim jednostavnim i preglednim opcijama koji se u onlajn pretrazi letova eSky nude, direktni letovi za Atinu iz Beograda mogu se istraživati i rezervisati jednako kao i letovi sa presedanjem. Lako ćete naći koji vam najviše odgovara, budući da i za direktne letove iz Beograda za Atinu postoji nekoliko dostupnih opcija... Kada je Niš u pitanju, putnicima su na raspolaganju letovi s presedanjem, recimo preko kompanije Swiss Airlines.

Kada budete pretraživali u onlajn pretrazi na sajtu eSky, avio karta do Atine transparentno je prikazana sa svim uslugama koje avio prevoznik nudi, pa će kupovina karte ići brže i ugodnije. Imajte na umu da svoj let odnedavno možete rezervisati zajedno sa hotelskim smeštajem, tako što ćete kliknuti na ovaj link.

 

Koji letovi za Atinu iz Beograda postoje?

Avio karta za Atinu može se nabaviti za direktan let preko dve avionske kompanije, Air Serbia i Aegean Airlines.

Pored ovih letova, moguće je rezervisati i let preko neke od drugih poznatih evropskih kompanija s presedanjem u nekom od obližnjih gradova, npr. let kompanije Lufthansa s presedanjem u Rimu. Ovako se takođe mogu naći jeftine avio karte do Atine u određenim periodima kada važe popusti ili promocije, s tim što će putovanje trajati duže.

Najjeftiniji let za Atinu uglavnom je preko grčkog prevoznika Aegean Arlines, a povratna karta staje u proseku oko sto evra. Naravno, i druge kompanije nekada imaju popuste i promocije, a i cena karte znatno zavisi od perioda u godini kada su kupljene avionske karte. Recimo, u periodu oko Nove godine cene znaju da skoče skoro pa duplo. Cena avionske karte do Atine zavisi i od drugih faktora.

Air Serbia let za Atinu saobraća četiri dana u nedelji sa šest polazaka, uglavnom u ranim poslepodnevnim časovima. Cena za povratnu kartu je u proseku oko sto pedeset evra, što naravno varira u odnosu na period putovanja, rezervacije, željene usluge itd.

 

Atina, aerodrom

Međunarodni aerodrom u Atini nazvan je Elefterios Venizelos (na grčkom Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών „Ελευθέριος Βενιζέλος“) i nosi IATA oznaku ATH. Ovaj aerodrom otvoren je za putnike 28. marta 2001, glavni je civilni aerodrom u Atini, a koristi se kao primarni aerodrom ne samo za glavni grad Grčke već i za čitavo poluostrvo Atika.

Najprometniji je aerodrom u zemlji - preko njega se godišnje preveze oko 25 miliona putnika, ne samo ka grčkim ostrvima, već i ka brojnim evropskim i svetskim destinacijama sa kojima je glavni grad Grčke povezan. Nalazi se na oko 30 kilometara istočno od Atine.

Atinski aerodrom je baza nekoliko redovnih i niskotarifnih avio prevoznika: grčkih kompanija Aegean Airlines, Ellinair, Olympic Air, Air Mediterranean, Sky Express, ali i lou-kost irskog prevoznika Ryanair.

 

Aerodrom u Atini – dolasci sa Balkana

Na aerodrom u Atini sleću avioni različitih avio prevoznika, bilo redovnih, bilo niskotarifnih. Kada su low cost letovi za Atinu u pitanju, najzastupljeniji prevoznici su Ryanair (iz Budimpešte, Sofije, Soluna) kao i Wizz Air, koji do Atine saobraća iz Budimpešte.

Austrian Airlines do ove destinacije ima let iz Beča, a Bulgaria Air iz Sofije. Air Serbia let za Atinu sleće takođe na ovaj aerodrom, kao i letovi Aegean Airlines iz Beograda, Skoplja, Sofije, Zagreba, a sezonski (tokom leta) još iz Dubrovnika i Podgorice. Od leta 2019. uvodi se i let iz Sarajeva.

U toku letnjeg perioda veoma su popularni čarter letovi za Atinu. Jedna od najnovijih konekcija je Volotea let iz Dubrovnika – koji počinje na leto 2019. Croatia Airlines već ima sezonske letove iz gradova kao što su Dubrovnik, Split i Zagreb u toku letnjeg perioda.

Grčki avio prevoznici iz Atine imaju mnogo letova u okviru zemlje, npr. Ellinair let iz Soluna za Atinu. Kritski prevoznik SkyExpress povezuje grčku prestonicu sa drugim gradovima u zemlji, kao što je Janjina, ali i sa popularnim ostrvima Krf, Santorini, Paros, Naksos, Samos, Zakintos, Kefalonija, Mikonos, kao i gradovima na Kritu. Olympic Air ima slične destinacije, uz još neka ostrva – Karpatos, Milos, Sitija...

 

Atina aerodrom do centra

Kada ste nabavili jeftine avio karte do Atine, do centra grada se sa aerodroma možete prevesti na više načina – taksijem, metroom ili autobusima – javnim ili privatnim koji voze od vrata do vrata.

Kad je taksi prevoz u pitanju, vozila čekaju putnike na izlazu broj 3. Vožnja do grada koštaće vas prosečno oko 20 evra, u zavisnosti od kraja grada u koji idete.

Javni prevoz je dobro organizovan, ali mogu se desiti gužve u saobraćaju. Većini putnika najzgodniji prevoz je zato metro – njegovom linijom 3 (plavom trasom) sa aerodroma stižete do stanice Sintagma u centru grada. Vodite računa ako ovom linijom putujete ka aerodromu - jer ne vodi svaki vagon do njega.

Još jedna opcija je voz do železničke stanice Larisis, glavne gradske železničke stanice, ukoliko imate prevoz vozom dalje za Atiku.

U Atini postoje i vozila koja prevoze od aerodroma do vrata po ceni od desetak evra u jednom pravcu.

Ka luci Pirej: mnoge putnike zanimaju jeftini letovi za Atinu, jer odatle planiraju putovanje trajektom do nekog od grčkih ostrva. Glavna atinska luka Pirej nalazi se na desetak kilometara od grada, a iz nje se može uzeti trajekt do svakog većeg ostrva. Do Pireja se može stići linijom metroa 3 do Manastirakija, potom treba preći na liniju broj 1. Putovanje traje oko sat i po vremena.

Žutim taksijima ćete do luke stići za oko 40 minuta, a fiksna tarifa je nešto više od 50 evra danju, oko 70 evra noću.

✔️ Postoje li posebne ponude za letove za Atinu na eSky.rs?

Na web stranici eSky.rs redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cenama. Pratite nas i inspirišite se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta za Atinu?

Na eSky.rs dok vrpite rezervaciju avionske karte, takođe možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i prijatno.

✔️ Ako rezervišem let za Atinu, mogu li da rezervišem ujedno i smeštaj?

Na eSky.rs nudimo pretraživač smeštaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smeštaju u mestu, u kojem putujete, čak i pre putovanja. Smeštaj može da se rezerviše nezavisono od karte ili kao deo Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove za Atinu?

Budite sigurni, da na eSky.rs ponuda letova za Atinu uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizovane za visoki standard.

Korisne informacije o aerodromima u Atini

Popularne avio kompanije za Atinu

Tražite smeštaj? Proverite najbolje hotele u Atini

Nađite smeštaj u Atini