Meni

Pretražite letove za Solun

Prikaži filtere

Solun

 • Opšte informacije

  Službeni jezik: grčki
  Vremenska zona: UTC+3 (leto), UTC+2 (zima)
  Valuta: Evro (EUR)

 • Makedonija u Grčkoj

  Region u kojem se nalazi Solun naziva se Makedonija. Grad je osnovao makedonski kralj, a svoje grčko (i englesko) ime dobio je po vladarevoj ženi Tesaloniki.

 • Kvart pun života

  Ako vam i dalje nedostaje osećaj da ste u malom grčkom mestu, prošetajte se do četvrti Ladadika, stare lučke jevrejske četvrti. Tamo ćete naći mnogo odličnih restorana i živopisnih taverni.

 • Koristan savet

  Zalutali ste tokom jedne od dugih šetnji gradom? Bez brige! Sve što treba da uradite je da nastavite istim putem, samo ka dole – svakako ćete doći do morske obale, a odatle ćete se lako snaći. 

Kako najbrže do Grčke? Jeftini letovi do Soluna

Zbog svoje blizine istovremeno i Srbiji i grčkom primorju, Solun je popularan izbor za turiste iz naše zemlje, koji sve više žele da do Grčke putuju avionom. Zato putnike iz Srbije često zanimaju jeftini letovi do Soluna. I budući da postoje onlajn pretraživači avionskih karata, jeftini letovi do Soluna sada se mogu lako naći!

Kada tražite avionske karte Solun, pronađite svoj kutak na internetu na kojem je moguće pronaći siguran prevoz po pristojnoj ceni, a gde se mogu rezervisati i druge usluge koje će vam zatrebati na putovanju: putno osiguranje ili osiguranje od otkaza puta, usluga rentiranja automobila, pa čak i smeštaj.

Sve ovo možete naći na sajtu eSky, a usluga je dosutpna u ponudi i preko mobilne aplikacije, koja se besplatno preuzima s interneta i poseduje sve funkcionalnosti koje pružaju efikasnu i brzu kupovinu, bilo da su u pitanju jeftini letovi do Soluna ili do bilo kog drugog grada u Evropi ili širom sveta.

Dostupnost jeftinih letova za Solun

Pretraga letova na sajtu eSky (ili preko mobilne aplikacije) laka je i jednostavna. Treba da ukucate aerodrom polaska (recimo u Beogradu) i kao aerodrom dolaska onaj u Solunu, a pošto putnike uglavnom zanimaju jeftini letovi za Solun, rezultati pretrage biće poređani od najjeftinijeg ka skupljem. U ponudi ćete u različito doba pronaći različite avionske prevoznike, ali neke od opcija su recimo, letovi srpske kompanije Er Srbija, koji idu direktno za Solun.

Avionska karta Solun može se naći i preko nekog od grčkih prevoznika (npr. Aegean Airlines), tokom cele godine samo sa presedanjem u Atini. U letnjem periodu postoje i direktni letovi (kompanije Ellinair). U ponudi su preko srpskih agencija i čarter letovi za Solun (u sklopu nekog aranžmana na primer), ali kompletan paket aranžman možete organizovati i sami.

Još neke ideje za povoljnu avio kartu do Soluna

Za rezervisanje i kupovinu kompletnog putnog aranžmana na sajtu eSky se koristi posebna opcija, Let + hotel. Korišćenjem ove korisne opcije ćete sami moći da budete svoja turistička agencija!

Sajt eSky vam za opciju smeštaja nudi bazu od više od milion i dve stotine hiljada smeštajnih objekata u svetu, tako da ćete na većini destinacija pronaći veoma različite smeštajne mogućnosti i sigurno ćete moći da pronađete pravi smeštaj za sebe. I tako ćete automatski moći da ga uparite sa npr. avio kartama Solun – Beograd.

Kada avio kartu do Soluna kupujete zajedno sa hotelskom sobom ili drugim vidom smeštaja koji je u ponudi na eSky, možete ostvariiti i do 30% popusta nego da ove usluge kupujete pojedinačno.

U nastavku teksta proverite još neke informacije za kupovinu. Neke od njih vam možda nisu poznate a pomoći će vam da dođete do povoljne avio karte do Soluna.

Kada su jeftini letovi iz Soluna ili za Solun?

U koje god vreme godine da kupujete avionsku kartu iz Soluna ili za Solun, ako kartu kupite neposredno pred polazak, cena će joj porasti (par dana pred put zna čak i naglo da skoči).

Zato, da biste bili sigurni da ćete kupiti jeftine avio karte do Soluna, krenite u potragu za kartama što ranije, poželjno dva meseca unapred. I nemojte gubiti vreme na pretraživanje različitih sajtova i samostalno upoređivanje cena preko različitih avio prevoznika – uz pomoć tehnologije, sada najsvežije informacije možete pronaći na sajtovima za pretragu i kupovinu avionskih karata, kao što je eSky.

Isto tako, kako biste prošli što povoljnije u kupovini, treba da izbegavate periode kada je mnogo putnika zainteresovano za istu destinaciju kao i vi – a to su obično periodi oko Nove godine i praznika u Srbiji ili Grčkoj. Naravno, i tokom udarnog perioda letnje sezone, kada skoči broj poseta Solunu.

A cena avionske karte do Soluna?

Razlikuje se u zavisnosti od perioda kada ste kupili kartu, koliko ste je ranije nabavili, ali i od samog avio prevoznika, toga da li do vaše destinacije postoji direktan ili let s presedanjem (koji uključuje više od jedne konekcije) itd.

Letovi iz Soluna za Beograd ili letovi za Solun iz Beograda mogu se naći po relativno pristupačnim cenama u različitim periodima. I kad postoji let s presedanjem u Atini, čekanje između dva leta nije dugo i karta može biti povoljna.

Pomoć kad je u pitanju cena avionske karte do Soluna može da vam bude i deo sajta Prilike. U njemu se u različitim danima objavljuju najpovoljnije ponude i nekada je tu moguće naći avio karte do Soluna – kada važe specijalni popusti ili akcije konkretnih avio kopanija ili je preostao mali broj sedišta. Da se ne bi rasprodale pošto imaju povoljnije cene od uobičajenih, kupite ih čim naiđete na njih.

Aerodromske informacije

Aerodrom u Solunu nosi naziv „Makedonija“ (Kratikós Aeroliménas Thessaloníkis Makedonía) i oznaku SKG. Relativno je prometan aerodrom, sa više od 6 miliona putnika godišnje. Avio karte Solun mogu se kupiti preko srpsko redovnog prevoznika Er Srbija.

Osim srpskog prevoznika, preko ovog aerodorma saobraćaju i letovi različitih evropskih i svetskih kompanija, a bazu na njemu imaju pored redovnog grčkog prevoznika Aegean Airlines, kao i još neki regionalni – Astra Airlines, Olympic Air i Ellinair (mnogi od njih nude karte do ostrva, npr. avio karte Solun - Krit), uz popularnog niskotarifng irskog prevoznika Ryanair. Čarter let do Soluna (kompanije Ellinair) organizuje se tokom leta sa beogradskog aerodorma.

Solunski aerodrom nalazi se u mestu Termi, 13 kilometara na jugoistok od drugog grada po veličini u Grčkoj. Glavni je aerodrom za severnu Grčku. Ipak, po količini saobraćaja ga prevazilaze atinski aerodrom kao i aerodrom u Iraklionu, na Kritu. Aerodromska zgrada ima tri sprata, a podeljena je prema zonama letova na šengensku i nešengensku zonu.

Najvažniji načini da se prevezete do/od aerodroma

Bilo da su u pitanju letovi Solun – Beograd ili putujete na drugu destinaciju sa aerodroma u Solunu, izbor imate između nekoliko vidova prevoza.

Aerodrom je dobro povezan sa glavnim gradskim saobraćajnim arterijama, E016 i A25, koja vodi ka Halkidikiju, te ukoliko iznajmite automobil na aerodromu (od neke od postojećih rent-a-car agencija) obala vam je dosta blizu. Taksi je takođe lako dostupan, a vozilo možete naći odmah po izlazu iz zgrade terminala. Vožnja do centra grada traje oko pola sata, a cena karte je fiksna i trenutno iznosi 20 evra (za noćne vožnje oko 28 evra).

Budući da je aerodrom dosta blizu grada, javni prevoz je lako dostupna i veoma prihvatljiva opcija. Dvadeset četiri časa dnevno autobus 01X (odnosno 01N tokom noći) vode do Autobuske stanice u Solunu. Putuje se oko 30 minuta, a cena karte je veoma pristupačna. Uskoro će aerodrom biti dostupan i linijom metroa 2 (trenutno direktan autobus prevozi putnike do ove linije metroa uz kraću vožnju od desetak minuta).

✔️ Postoje li posebne ponude za letove za Solun na eSky.rs?

Na web stranici eSky.rs redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cenama. Pratite nas i inspirišite se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta za Solun?

Na eSky.rs dok vrpite rezervaciju avionske karte, takođe možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i prijatno.

✔️ Ako rezervišem let za Solun, mogu li da rezervišem ujedno i smeštaj?

Na eSky.rs nudimo pretraživač smeštaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smeštaju u mestu, u kojem putujete, čak i pre putovanja. Smeštaj može da se rezerviše nezavisono od karte ili kao deo Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove za Solun?

Budite sigurni, da na eSky.rs ponuda letova za Solun uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizovane za visoki standard.

Korisne informacije o aerodromima u Solunu

Popularne avio kompanije za Solun

Tražite smeštaj? Proverite najbolje hotele u Solunu

Nađite smeštaj u Solunu