Meni

Pretražite letove iz Beograda za Atinu

Prikaži filtere

Atina

Ugrabite priliku za popust na avio karte Beograd - Atina

Brojnim putnicima za Grčku često je potrebna avionska karta Beograd – Atina po povoljnoj ceni. Kako bi je pronašli, na raspolaganju su im različite strategije kupovine. Jeftini letovi Beograd – Atina, primera radi, mogu se naći preko različitih avio kompanija tokom popusta i promocija, ali oni ne važe tokom cele godine i teško ih je i zamorno pratiti pregledajući sajtove avio prevoznika jedan po jedan.

Tu na scenu stupaju internet pretraživači, kao što je eSky. Na njima se mogu naći jeftine avio karte Beograd – Atina ne samo tokom leta, već i u drugim periodima godine. Oni pretražuju kompletno nebo na vašoj odabranoj liniji Beograd – Atina (ili bilo kojoj drugoj relaciji) i u roku od nekoliko milisekundi automatski pregledaju ponude preko više od stotinu različitih kompanija koje imaju letove na vašoj liniji. Ponudiće vam avio prevoz Beograd – Atina koji je u tom trenutku najpristupačniji, a dalje možete podesiti kriterijume kako biste kartu dodatno prilagodili svojim željama i potrebama.

Sve ovo možete raditi ne samo sa svog računara i laptopa (preko interneta), nego i sa svog mobilnog telefona. Potrebno je samo da prethodno sa odgovarajuće internet prodavnice preuzmete besplatnu aplikaciju eSky, uz koju je rezervacija i kupovina avionske karte (i mnogih drugih usluga za putnike!) veoma laka i jednostavno se odvija uz par klikova.

Najbolji direktan let Beograd - Atina

Beograd-Atina avionska karta može se naći sa presedanjem, ali je direktan let Beograd – Atina najbrži i često i najjeftiniji način da stignete do grčke prestonice iz Srbije.

Povratna avio karta Beograd – Atina može se naći za direktan let preko srpskog prevoznika Air Serbia ili redovnog grčkog prevoznika Aegean. Još neke opcije za avio karte Beograd – Atina mogu se naći sa presedanjem. Recimo, let Beograd – Atina avio prevoznikom Alitalia s presedanjem u Rimu ili Lufthansin let sa presedanjem u Minhenu. Direktan let Beograd – Atina ima polaske svakoga dana.

Ukoliko letite Er Srbijom, polasci iz Beograda za Atinu su svakim danom u nedelji (čak i sa više polazaka), dok Aegean Airlines organizuje poletanja ponedeljkom, sredom i petkom.

Kako kupiti povoljne avio karte Beograd – Atina?

Pomenuli smo da pretraživanje opcija u internet pretraživačima može da pomogne da biste brže uporedili cene različitih prevoznika, ali postoji još opcija ukoliko vam je važno da kupite povoljne avionske karte iz Beograda za Atinu.

Recimo, avio karte Beograd – Atina mogu se kupiti zajedno sa hotelskim smeštajem na vašoj destinaciji. Za to možete koristiti opciju Let + hotel, bilo sa računara, bilo sa svog mobilnog telefona. Ova opcija omogućava da na kompletnom paket aranžmanu uštedite čak do 30 posto. A ponuda smeštaja je zaista ogromna – brojni hoteli od jedne do pet zvezdica, pansioni, vile. Lako se mogu pretaživati prema različitim kriterijumima – uključujući pogodnosti poput bazena, opcije all inclusive i tako dalje.

Još jedna mogućnost je da pratite sezonske i druge popuste, akcije i druge posebne ponude svih avio prevoznika koji nude prevoz na vašoj odabranoj liniji. Da biste sebi znatno uštedeli vreme u tome, pretplatite se na eSky newsletter, u kojem ćete preko imejla redovno dobijati potrebne informacije.

Poletanje iz Beograda

Vaša kupljena najjeftinija avio karta Beograd – Atina vodi vas sa beogradskog aerodroma. Njegov moderan terminal renoviran je pre nekoliko godina i od 2006. godine zove se po čuvenom naučniku Nikola Tesla.

Beogradski međunarodni aerodrom inače nosi oznaku BEG, pa je to šifra koju će sadržati i vaša avio karta Beograd – Atina. Nalazi se na nešto manje od dvadeset kilometara od grada i pristup mu je lako omogućen preko auto-puta Beograd – Zagreb E71, s posebnim izlazom za aerodrom.

Do njega možete stići i javnim prevozom. Autobus na liniji 72 saobraća sa Zelenog venca, iz centra grada. Za razliku od njega, ređe polaske tokom dana, ali uz nekoliko polazaka tokom noći, ima privatni minibus A1, koji kreće s centralnog gradskog trga Slavija.

Aerodrom u Beogradu opremljen je svim neophodnim stvarima koje su potrebne putnicima: kafići, restorani, trafike, prodavnice, apoteke, menjačnice, bankomati... Preko njega se tokom godine preveze više od šest miliona putnika.

Koliko traje let Beograd – Atina?

Let Beograd - Atina trajanje je teško odrediti ukoliko je vaš let s presedanjem, ali ukoliko ste odabrali direktan let, on iz Beograda za Atinu traje oko sat i po vremena.

Uz kupljene avionske karte Beograd – Atina sletećete na atinski međunarodni aerodrom Eleftherios Venizelos (grčki: Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών „Ελευθέριος Βενιζέλος“), koji je u međunarodnom saobraćaju prepoznatljiv po oznaci ATH. Najveći je aerodrom u Grčkoj, preko kojeg se godišnje preveze više od 25 miliona putnika. Čvorište je Aegean Airlinesa i baza nekoliko prevoznika: Ellinair, Olympic Air, Ryanair i Sky Express.

Od njega se do grada može stići taksijem, automobilom iznajmljenim na aerodromu ili javnim prevozom. Metro linija 3 ima stanicu kraj samog terminala. Autobus vas takođe može odvesti do šireg područja Atine, recimo X95 do trga Sintagma, X93 do regionalne autobuske stanice, X96 do atinske glavne luke Pireja, a X97 vodi do metro stanice Elliniko na liniji 2. Odatle se možete dalje prevesti do brojnih drugih tačaka u gradu koristeći razgranatu mrežu atinskog metroa.

Kada su najjeftinije avio karte Beograd – Atina?

Jeftine avionske karte Beograd – Atina mogu se naći češće u zimskom periodu, jer je tokom leta Atina još popularnija destinacija.

i obično, u periodu kada za vašu destinaciju vlada veće interesovanje putnika, cene letova rastu. Tako da, ako tražite Beograd - Atina jeftine avio karte, izbegavajte da putujete u vreme velikih praznika – kao što je recimo Nova godina.

Cena avio karte Beograd – Atina varaira i u odnosu na vreme koje je preostalo do vašeg polaska, pa tako je najbolje da karte kupite neko vreme ranije, optimalno bar mesec i po dana ranije, poželjno i do dva meseca pred polazak.

Veliki trik iz rukava pretraživača eSky je sekcija na sajtu ili u mobilnoj aplikaciji po imenu Prilike. Tu se objavljuju karte koje su specijalno sniženim cenama. Čim vam se u ovoj sekciji pojave avionske karte Beograd – Atina po povoljnim cenama, preporučujemo da ih kupite što pre, jer se brzo rasprodaju.

✔️ Postoje li posebne ponude za letove iz Beograda za Atinu na eSky.rs?

Na web stranici eSky.rs redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cenama. Pratite nas i inspirišite se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta iz Beograda za Atinu?

Na eSky.rs dok vrpite rezervaciju avionske karte, takođe možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i prijatno.

✔️ Ako rezervišem let iz Beograda za Atinu, mogu li da rezervišem ujedno i smeštaj?

Na eSky.rs nudimo pretraživač smeštaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smeštaju u mestu, u kojem putujete, čak i pre putovanja. Smeštaj može da se rezerviše nezavisono od karte ili kao deo Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove iz Beograda za Atinu?

Budite sigurni, da na eSky.rs ponuda letova iz Beograda za Atinu uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizovane za visoki standard.

Korisne informacije o aerodromima

Beograd Atina

Popularne avio kompanije na ruti Beograd - Atina

Tražite smeštaj? Proverite najbolje hotele u Atini

Nađite smeštaj u Atini