Meni

Pretražite letove za Barselonu

Prikaži filtere

Barselona

Avio karte za Barselonu

Kao najveći katalonski grad u Španiji, koji pritom ima izlaz na more, Barselona je oduvek bila privlačna turistima, a groznica kada su u pitanju jeftine avio karte za Barselonu već godinama samo raste. Direktnim letom iz Srbije se u Gaudijevom gradu prijatne klime možete naći za samo dva i po sata, a poznat je i po dobrim konekcijama sa Ibicom i Majorkom, ali i drugim gradovima na zapadu Mediterana.

Dok surfujete internetom tražeći jeftine avionske karte Barselona – Beograd, potreban vam je dobar pretraživač. Baza letova koju nudi eSky stalno se dopunjava novim ponudama povoljnih letova za Barselonu iz Srbije i regiona. Ukoliko vam je uz let potreban i hotel, najbolje je da pretragu započnete sa ovog linka.

Najbolja ponuda jeftinih avionskih karata za Barselonu

Mogućnosti putovanja za ovaj grad su ogromne, ali odakle leteti? Donedavno su najjeftinije ponude imali niskotarifni prevoznici Wizzair ili Ryanair iz Budimpešte ili Sofije, ili pak EasyJet (sa konekcijom u Milanu). Ali ovaj poslednji let je ukinut, a uz pomenute lou-kost avio kompanije pojavile su se i neke druge...

Ne očajavajte, već se informišite na vreme. Na našem sajtu pronaći ćete let za Barselonu iz Beograda po ceni koja će biti po vašoj meri. Srećom, Beograd - Barselona red letenja je veoma gust, za šta se pobrinula koneckija Vueling Beograd - Barselona. Predlažemo da, ukoliko imate vremena da organizujete putovanje u bilo kom periodu godine, obavezno proverite i naše redovne popuste na avionske karte Beograd – Barselona na sledećem linku.

Razlike u cenama avio karata za Barselonu

Nemojte se iznenaditi ako primetite da cene avio karata za Barselonu sa presedanjem budu jeftinije od cene karte za direktan let Beograd – Barselona. Pokazalo se da letovi sa presedanjem mogu da budu i do šezdeset posto povoljniji. To naravno zavisi od perioda putovanja, toga koliko ste vremena unapred rezervisali avionsku kartu, izbora avio prevoznika i dodatnih usluga koje ste bukirali.

Najjeftinije letove Beograd – Barselona nude avio prevoznici Vueling, Aegean i KLM, od kojih samo prvi ima direktan let. Cena povratne karte za taj let kreće se oko 140 evra sa ručnim prtljagom. Dodatni prtljag se naplaćuje i do 35 evra po pravcu (oko 20 evra ukoliko rezervišete unapred i preko interneta).

Lufthanzin povratni let Beograd – Barselona sa presedanjem u Minhenu ili Frankfurtu u određenim periodima godine može da bude i 150 evra. Alitalia i Austrian takođe imaju karte na promocijama po veoma sličnim cenama. Preko prvog prevoznika možete kupiti jeftine avionske karte za Barselonu sa presedanjem u Rimu, a preko drugog sa kraćim zadržavanjem u Beču.

Aerodromi u Barseloni

Za putovanja u Barselonu i okolinu koriste se tri aerodroma. El Prat (obležen kodom BCN) je glavni aerodrom u Barseloni. Izgrađen je 1918. godine i udaljen je desetak kilometara od centra grada. Na njemu saobraćaju kako redovni avio prevoznici, tako i oni lou-kost. Letovi iz Srbije i regiona vode upravo na ovaj aerodrom. Redovan let Beograd – Barselona organizuje avio prevoznik Vueling u toku proširene letnje sezone, od marta do kraja oktobra. Do ovog aerodroma u Barseloni prevoze i drugi niskobudžetni prevoznici sa aerodroma u regionu. I Ryanair i Wizzair, primera radi, imaju direktne letove iz Budimpešte i Sofije i skoro svakodnevne polaske.

Drugi važan aerodrom u Barseloni je Girona – Kosta Brava (ako letite do njega, na karti će biti upisan aerodromski kod GRO). Na njega sleću avioni sledećih kompanija: srpski prevoznik Aviolet nudi sezonski čarter let Barselona – Beograd, a Adria Airways ima sezonski let Barselona – Ljubljana.

Treći i najmanji aerodrom u Barseloni zove se Barselona Reus (sa kodom REU) i nalazi se nekih 90 kilometara od grada. Koristi se kao pomoćni aerodrom tokom letnje sezone, kada vlada velika turistička navala na katalonski grad. Do njega pak ne saobraća nijedan avio prevoznik iz Srbije ili regiona, iako na njemu sleću Ryanair i Easy Jet.

Kako doći sa aerodroma do centra Barselone?

Barselona El Prat se nalazi u neposrednoj blizini centra, na samo desetak kilometara udaljenosti. U zavisnosti od saobraćaja, vožnja traje nešto više od 20 minuta, a sa centrom je aerodrom povezan putem C-31.

Do Barselone se takođe može doći i nekim vidom javnog prevoza. Putnici koji sleću na Terminal 1 treba da uzmu autobus koji vodi do Terminala 2B. Na njemu se nalazi železnička stanica, koja će biti vaše glavno čvorište ukoliko želite da stignete od aerodroma u Barseloni do centra grada. Tramvajska linija broj 2 vozi na svakih pola sata i njome možete doći do metro stanice, odakle je prevoz jednostavan do skoro bilo koje tačke u gradu.

Sa ovog katalonskog aerodroma saobraćaju i brojne autobuske linije, na svakih 10-15 minuta, ali i privatni taksi prevoznici voze do centra grada.

Let za Barselonu iz Srbije

Različiti avio prevoznici nude jeftine avionske karte za Barselonu iz Beograda, kako za direktan let tokom letnje sezone, tako i za redovne letove sa presedanjem u nekom od gradova Evrope.

Do 2011. godine jedini koji je iz Srbije direktno leteo za katalonsku prestonicu bio je Spanair. Nakon gašenja ove kompanije, 2014. godine direktan let za Barselonu preuzeo je španski niskotarifni prevoznik Vueling. Sezonski letovi sa beogradskog aerodroma Nikola Tesla saobraćali su tri puta nedeljno tokom letnje sezone (sa najviše polazaka u avgustu).

Od 2018. godine pomenuti prevoznik uveo je još jednu izmenu, te se direktan let iz Beograda za Barselonu obavlja od marta do kraja oktobra nekoliko puta nedeljno. Tokom Uskršnjih praznika, posebno ako se datumi katoličkog i pravoslavnog poklope, polasci su češći. Svi letovi su u kasnijim večernjim časovima. Mnogi putnici iz Srbije za Barselonu interesuju se za letove dalje – po Španiji i zapadnom Mediteranu. Vueling je katalonska kompanija sa sedištem u Barseloni, te je lako iz ovog grada leteti do brojnih destinacija širom Španije. Najaktuelniji su letovi za Baleare i Kanarska ostrva.

Na relaciji Beograd – Barselona mnoge druge avio kompanije nude svoje usluge za letove sa presedanjem do Barselone, a među povoljnijima su, uz pomenutog prevoznika, i Aegean, KLM, ali i Air France, Lufthansa, Swiss Air, Alitalia.

Kada je najbolje kupiti avio karte za Barselonu?

Cene karata za Barselonu, kao i druge turističke gradove, zavise od brojnih faktora i često nepredviđeno znaju da porastu čak i za jedan dan, pa se moraju rezervisati unapred.

Direktan let iz Beograda za Barselonu skoro svaki je popunjen čak i po 95%, te kartu obavezno rezervišite što ranije. Za direktne letove sa ovakvim kapacitetom popunjenosti najbolja opcija je da to učinite nekoliko meseci unapred. Kao najpovoljniji dan po pitanju cene karte pokazao se ponedeljak. Avio kompanije kao što je Vueling nude više tarifa za svaku avionsku kartu za Barselonu s obzirom na različite usluge koje prilikom putovanja želite. Odaberite stoga najjeftiniju uslugu ili razmislite o tome da ponesete samo ručni prtljag ako zaista želite da nabavite jeftinu kartu iz Beograda za Barselonu. Prtljag ionako možete naknadno doplatiti.

Još jedan period kada su avio karte za Barselonu po nižim cenama jesu jesen i rano proleće, kada je ova morska destinacija malo manje popularna. Najjeftiniji mesec za putovanje je novembar. Izbegavajte da karte rezervišete tokom Nove godine ili drugih praznika – cene karata za Barselonu mogu biti znatno skuplje nego inače.

✔️ Postoje li posebne ponude za letove za Barselonu na eSky.rs?

Na web stranici eSky.rs redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cenama. Pratite nas i inspirišite se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta za Barselonu?

Na eSky.rs dok vrpite rezervaciju avionske karte, takođe možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i prijatno.

✔️ Ako rezervišem let za Barselonu, mogu li da rezervišem ujedno i smeštaj?

Na eSky.rs nudimo pretraživač smeštaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smeštaju u mestu, u kojem putujete, čak i pre putovanja. Smeštaj može da se rezerviše nezavisono od karte ili kao deo Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove za Barselonu?

Budite sigurni, da na eSky.rs ponuda letova za Barselonu uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizovane za visoki standard.

Korisne informacije o aerodromima u Barseloni

Popularne avio kompanije za Barselonu

Tražite smeštaj? Proverite najbolje hotele u Barseloni

Nađite smeštaj u Barseloni