Meni

Pretražite letove za Valensiju

Prikaži filtere

Valensija

Kako najjeftinije do Valensije?

Pošto ne postoji direktan let iz Srbije za Valensiju, najjeftinije opcije pružaju avio prevoznici sa nekog od susednih aerodroma, kao što su Temišvar ili Budimpešta. Oni kojima cena nije važna verovatno će više voleti da uživaju u letu redovne kompanije koja preseda u nekoj evropskoj metropoli.

Mogućnosti su i dalje brojne za stanovnike Srbije, a ako vas zanimaju avio karte Valensija lako ćete pronaći sve dostupne opcije sa susednog aerodroma na sajtu eSky. Ovde ne samo da su prikazane sve opcije letova s presedanjem već su izlistani i direktni letovi za Valensiju iz susedstva, tako da ćete uspeti da nađete jeftine avio karte za Valensiju, bilo preko nekog od low cost prevoznika, bilo preko redovnih avio kompanija tokom nekog od godišnjih ili sezonskih popusta.

U traženju najjeftinije avio karte za Valensiju može vam pomoći i aplikacija eSky za mobilni telefon, koju možete besplatno preuzeti sa prodavnice s koje se snabdevate za svoj mobilni telefon.

Beograd - Valensija letovi         

Na relaciji između glavnog grada Srbije i trećeg po veličini španskog grada postoje različite konekcije. Neke od njih omogućavaju velike redovne evropske kompanije, primera radi, Alitalia, koja ima let za Valensiju iz Beograda s presedanjem u Rimu.

Popularni su i letovi nemačke Lufthanze, sa presedanjem na aerodromima u Minhenu ili Frankfurtu.

No, ako biste voleli da skratite putovanje, pa makar putovali i sa nekog drugog aerodroma, na sajtu eSky može se nabaviti i avio karta Beograd – Valensija preko nekog od jeftinih prevoznika, kakvi su Wizz Air i Ryanair. Ryanair, primera radi, ima letove za Valensiju direktno iz Budimpešte, a Wizz Air iz Temišvara. Za putnike iz Niša još jedna opcija je Ryanair let do Berlina, odakle se leti do Valensije.

Da biste pronašli optimalnu kombinaciju letova, ili let sa vama najbližeg aerodroma – kako u slučaju Valensije, tako i za druge gradove – korsitite pretragu sajta eSky. Ukoliko uz pretraživanje avionskih karata rezervišete i smeštaj na istom mestu, ne samo što ćete uštedeti vreme već ćete postići i finansijsku uštedu, i to do čak 30%!

Cena avio karte za Valensiju    

Iako svaki avio prevoznik pojedinačno određuje cenu svojih usluga, poznato je da ona zavisi od brojnih faktora, među kojima je blizina putovanja. Kupite svoje avionske karte za Valensiju što pre, bar dva meseca napred, da biste mogli da postignete bolju cenu.

Takođe, ukoliko želite da uštedite, potražite svoje Beograd - Valensija avionske karte među Prilikama na sajtu eSky. Automatski za vas pratimo popuste više od 150 najvećih avio prevoznika i čim cene karte padnu, pronaći ćete informaciju o tome na sajtu. Da biste ovu korisnu informaciju dobijali u inboks, možete se pretplatiti na eSky mailing listu.

Cena avio karte za Valensiju iz Beograda preko redovnih prevoznika u proseku se kreće od oko 180 evra u oba smera, ali u toku letnjeg perioda i velikih nacionalnih ili državnih praznika može znatno porasti. Kad je u pitanju Wizz Air let iz Temišvara, povratna karta može se kupiti i za 100 evra u određenim periodima godine, a Ryanair iz Budimpešte može stajati i 60 evra. U ovu cenu avionske karte za Valensiju nisu uračunati troškovi prtljaga.

Gde se nalazi aerodrom u Valensiji?    

Aerodrom u Valensiji nalazi se 8 km na zapad od centra grada, a u njegovoj blizini je još nekoliko aerodroma: Alikante (udaljen 134 km), Ibica (173 km), Mursija (192 km).

Međunarodni aerodrom Valensija (u mestu Manises) u neposrednoj je blizini centra Valensije, postoji i direktna konekcija metroom. Nosi IATA oznaku VLC. Ovaj aerodrom je 10. po veličini u Španiji kad se uzmu u obzir broj putnika i veličina terminala, a na katalonskoj obali drugi je po veličini i prometu posle aerodroma u Alikanteu, sa oko 8 miliona prevezenih putnika u 2018. godini.

Ovaj aerodrom sedište je španskog regionalnog avio prevoznika Air Nostrumi i low cost kompanije Ryanair. Sa njega saobraćaju letovi do oko 20 evropskih zemalja.

Kako stići do Valensije sa aerodroma?

Nakon što ste kupili avionske karte za Valensiju, prevoz od aerodroma do centra grada dostupan je taksijem, metroom, autobusima i rentiranim automobilom.

Automobilska vožnja je najjednostavniji i najbrži put pošto je aerodrom udaljen od grada manje od 10 kilometara, odnosno petanestak minuta vožnje.

Javni prevoz je još jedna brza opcija, jer su i centar grada i luka (gradska plaža Kabanjal) povezani sa aerodromom linijom 5 metroa. Još jedna opcija je linija 3, koja vodi do centra grada (metro stanica Xativa). Metro stanica je na aerodromu, a ispred nje na šalteru možete kupiti karte za prevoz (postoji više različitih varijanti). Autobus 150 takođe vodi do samog centra Valensije.

Taksi je putnicima najudobniji način da stignu do grada. Cena vožnje do centra staje oko 25 evra, a vozilo možete unapred naručiti na aerodromu. Rentiranje automobila takođe je dostupno i na aerodromu postoje razne kompanije koje pružaju ove usluge: Budget, Avis, Europcar, Hertz, Enterprise...

Aerodrom Valensija, dolasci    

Bez obzira na vreme putovanja, često možete naći jeftine avio karte za Valensiju preko različitih avio prevoznika. Irski low cost prevoznik Ryanair jedna je od najbržih i najpovoljnijih opcija, sa letovima iz Budimpešte. On takođe prevozi i do najvećeg broja destinacija sa ovog aerodroma: za Keln, Hamburg, Vece (u Nemačkoj), italijanske gradove Bari, Milano, Napulj, Palermo, Pizu, Rim, Trst, Veneciju (Trevizo), kao i druge destinacije na Mediteranu, kao što su Malta, Fes, Marakeš, Tandžir, Tenerife.

Neke od španskih destinacija do kojih možete doći Ryanair letom iz Valensije su Gran Kanarija, Ibica, Lanzarote, Palma de Majorka, Santander, Sebilja, Santjago de Kompostela. Iberia Regional takođe povezuje ove gradove, uz dodatne destinacije kao što su Barselona, Bilbao, Madrid, Malaga i Menorka.

Još jedna zamena kad su u pitanju Beograd - Valensija letovi jeste Wizz Air. Ako uzmete minibus do aerodroma polaska, do Valensije ovim prevoznikom jeftino možete leteti iz Temišvara, Beča, Kluža ili Sofije.

✔️ Postoje li posebne ponude za letove za Valensiju na eSky.rs?

Na web stranici eSky.rs redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cenama. Pratite nas i inspirišite se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta za Valensiju?

Na eSky.rs dok vrpite rezervaciju avionske karte, takođe možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i prijatno.

✔️ Ako rezervišem let za Valensiju, mogu li da rezervišem ujedno i smeštaj?

Na eSky.rs nudimo pretraživač smeštaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smeštaju u mestu, u kojem putujete, čak i pre putovanja. Smeštaj može da se rezerviše nezavisono od karte ili kao deo Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove za Valensiju?

Budite sigurni, da na eSky.rs ponuda letova za Valensiju uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizovane za visoki standard.

Korisne informacije o aerodromima u Valensiji

Popularne avio kompanije za Valensiju

Tražite smeštaj? Proverite najbolje hotele u Valensiji

Nađite smeštaj u Valensiji