Meni

Pretražite letove za Madrid

Prikaži filtere

Madrid

Online kupovina jeftine avionske karte za Madrid

Kada su jeftine avionske karte za Madrid u pitanju, najbolje ih je kupiti online. Direktnih letova sa srpskih ili aerodroma u okolini nema mnogo, a bezbroj je prevoznika koji saobraćaju između ova dva grada s presedanjem, tako da se mogućnosti organizovanja prevoza mogu činiti neograničenim, a njihova pretraga napornom.

Da bismo uštedeli vreme za pretragu jeftine avionske karte za Madrid – ali i druge evropske i svetske gradove – osmislili smo za vas online pretraživač eSky i istoimenu aplikaciju za mobilni telefon, koja je dostupna za slobodno preuzimanje.

Pretražite tako sve moguće kombinacije avio prevoznika, istražite kakve mogućnosti postoje sa obližnjih aerodroma, proverite koje su cene najjeftinije i kakve sve usluge nude pojedini avio prevodnici (i koliko se one doplaćuju). Sve na jednom mestu, gde možete čak i rezervisati smeštaj zajedno sa kupljenom avionskom kartom, po objedinjenoj ceni, uz maksimalnu uštedu vremena i uštedu novca i do 30%! Proverite na ovom linku.

Koji su letovi Madrid – Beograd trenutno dostupni?

Za Let Madrid – Beograd trenutno je moguće kupiti kartu samo sa presedanjem u nekom od drugih evropskih gradova (Rim, Cirih, Istanbul...), pošto direktni letovi za Madrid trenutno ne saobraćaju.

Ovu uslugu nude brojni avio prevoznici, a najviše konekcija imaju Lufthansa i Swiss. U odnosu na trajanje direktnog leta iz Beograda (oko tri sata), nekim od njihovih letova moguće je stići do španske prestonice i za samo četiri i po sata pa nadalje. U smislu trajanja putovanja, ovo je dobra ponuda, a sve važne detalje (uz obavezno ukupno vreme putovanja) naći ćete ako ukucate planirani period putovanja u pretraživač letova eSky.

Letovi s presedanjem prestaće da budu jedina opcija od 5. juna 2019, kada se uvodi Air Serbia let za Madrid, koji je direktan i traje oko tri sata.

Najjeftiniji letovi za Madrid

Zbog velikog broja letova i mogućih konekcija u Evropi, letovi na relaciji Beograd – Madrid imaju različite cene, ali se mogu naći prilično jeftini letovi za Madrid ukoliko na vreme krenete s pretraživanjem.

Cene variraju i zbog perioda putovanja (više su tokom novogodišnjih ili drugih velikih ili državnih praznika).

Na sajtu eSky možete pronaći najjeftinije avio karte za Madrid u svakom periodu u kojem želite da odete na putovanje, jer su prikazane cene svih avio prevoznika koje su transparentne i uključeni su i eventualni low cost letovi za Madrid.

Na koji madridski aerodrom slećem?

Madrid ima tri aerodroma, Kvatro Vjentos, Torehon i Adolfo Suerez, a samo ovaj treći (poznat i pod imenom Barahas) koristi se za međunarodne putničke letove.

Aerodrom Barahas Madrid (Adolfo Suárez Madrid–Barajas) nalazi se u samom gradu, na oko 13 kilometara od starog centra grada. Zajedno sa pariskim aerodrom Šarl de Gol najveći je po površini u Evropi, a po broju putnika takođe je među prvima – sa oko 58 miliona putnika godišnje zauzima šesto mesto.

Aerodrom u Madridu je vodeći na Iberijskom poluostrvu kada su u pitanju letovi ka ostatku Evrope i svetu, a posebno je dobro povezan sa Latinskom Amerikom. Služi kao baza avio prevoznika Air Europa i Iberia. Iberia zapravo obavlja više od 40% letova sa ovog aerodroma. Madridski aerodrom je fokus nekoliko avioprevoznika, od kojih su neki niskobudžetni: Ryanair, Vueling, Evelop Airlines, Norwegian Air Shuttle, Wamos Air. Sastoji se od 5 terminala.

Čarter letovi za Madrid obavljaju se uglavnom preko druga dva putnička aerodroma u Madridu.

Kako se prevesti na relaciji Madrid aerodrom – centar?

Na relaciji Madrid aerodrom – centar grada dostupno je više tipova prevoza, u zavisnosti od putnikovog budžeta: taksi, privatni transfer, metro i autobuski prevoz.

Na aerodromu takođe ima više rent-a-car kompanija za unajmljivanje automobila.

Kada ste nabavili avio karte za Madrid i želite da se prevezete do grada, imajte na umu da je taksi najskuplji vid prevoza i, ako ga uzmete na za to predviđenom mestu ispred terminala, stajaće vas oko 30 evra do centra grada (cene su fiksne, ali posebne doplate važe, recimo, tokom vikenda i praznika). Uz Madrid City Pass imate besplatni transfer do aerdoroma, a njega možete i nezavisno organizovati – stajaće vas od 35 do 65 evra po vozilu u tom slučaju.

Još jedna mogućnost je autobus broj 89 do trga Plaza Colon, koji staje samo na tri mesta pre ove stanice, uključujući i železničku stanicu Atocha.

Ako želite metro prevoz od madridskog aerodroma do centra grada potražite stanicu na terminalima 2 ili 4. Metro saobraća na svakih 5 minuta u periodu od 6 izjutra do 2 noću, a njegova linija 8 do stanice Nuevos Ministerios u centru grada prevozi za samo 12 minuta. Karta staje 5 evra u jednom pravcu, ali imate popust sa City Pass karticom.

Destinacije dostupne iz Madrida

Među putnicima sa Balkana popularan je let Madrid – Tenerife, koji iz španske prestonice obavlja više prevoznika, među kojima su Ryanair, Air Europa, Iberia Express, Norwegian Air Shuttle.

Glavni grad Španije veoma je popularan i kad su u pitanju letovi za Latinsku Ameriku: Aerolíneas Argentinas ima let za Buenos Ajres, Aeromexico saobraća do Meksiko Sitija, do Brazila leti između ostalih Air China. Air Europa sabraća za Montevideo, Medeljin ili Panama Siti, Avianca za tri kolumbijska grada, Cubana de Aviación za gradove na Kubi, ali najviše konekcija ka Latino Americi ipak ima Iberia.

Postoje takođe i dobre konekcije za Aziju (Air India za Delhi, Beijing Capital Airlines, China Eastern Airlines i Air China za veće gradove u Kini, Cathay Pacific za Hong Kong itd.) i Severnu Ameriku (American Airlines i Delta za nekoliko gradova u SAD, Air Transat za Montreal, Air Canada za Toronto, Air Europa za Njujork...).

Na madridskom aerodromu zastupljeni su i niskotarifni prevoznici, među kojima najviše destinacija, posebno u letnjem periodu, imaju Ryanair, EasyJet, Pegasus, Vueling i Wizz Air.

Letovi za Madrid iz Beograda kompanije Air Serbia sa ovog aerodroma se nastavljaju 5. juna 2019.

✔️ Postoje li posebne ponude za letove za Madrid na eSky.rs?

Na web stranici eSky.rs redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cenama. Pratite nas i inspirišite se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta za Madrid?

Na eSky.rs dok vrpite rezervaciju avionske karte, takođe možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i prijatno.

✔️ Ako rezervišem let za Madrid, mogu li da rezervišem ujedno i smeštaj?

Na eSky.rs nudimo pretraživač smeštaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smeštaju u mestu, u kojem putujete, čak i pre putovanja. Smeštaj može da se rezerviše nezavisono od karte ili kao deo Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove za Madrid?

Budite sigurni, da na eSky.rs ponuda letova za Madrid uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizovane za visoki standard.

Korisne informacije o aerodromima u Madridu

Popularne avio kompanije za Madrid

Tražite smeštaj? Proverite najbolje hotele u Madridu

Nađite smeštaj u Madridu