Meni

Pretražite letove za Bukurešt

Prikaži filtere

Bukurešt

Bukurešt avionom – gde kupiti jeftinu kartu?

U moru onlajn i oflajn ponuda turističkih agencija treba odabrati pouzdano rešenje. Internet pretraživač avionskih karata eSky nudi brz i lak način da odaberete najpovoljnije avio karte za Bukurešt (i mnoge druge gradove) preko više od 150 avio prevoznika.

Kada vas zanima recimo let Bukurešt – Beograd, jedna od opcija je svakako da posetite turističku agenciju, a možete i sami pretraživati koji sve prevoznici povezuju ova dva grada i kako naći avionsku kartu za Bukurešt po pristupačnoj ceni. Ono što je prednost internet pretraživača je to što sve moguće avionske konekcije između gradova prikazuje u sekundi. Ovo naravno ne isključuje niskotarifne avio prevoznike, preko kojih je takođe nekada moguće naći zaista povoljnu kartu. Onlajn kupovinom ćete uštedeti mnogo vremena, ali i novca!

Još jedan način da koristite pogodnosti onlajn kupovine avionske karte, samo sa svog mobilnog telefona, jeste eSky mobilna aplikacija, koju je moguće besplatno preuzeti sa aktuelnih mobilnih internet prodavnica.

Kako kupiti avio karte Bukurešt onlajn?

Kada na eSky nađete kartu po svojoj meri, kroz kupovinu karte vodi standarni proces, kao za bilo koju internet kupovinu, uz moguću podršku operatera.

Počnimo od izbora karte. Kada ste na eSky ukucali željeni aerodrom polaska i aerodrom sletanja, dobićete sve dostupne opcije avionskog prevoza u datom terminu, poređane od najjeftinije ka najskupljoj. Uz ovakav pregled za recimo avio karte Temišvar – Bukurešt dobićete i pregled cena za tri dana ranije ili kasnije (što je važno onima koji nemaju fiksan datum putovanja a žele da prođu što jeftinije), kao i pregled cena po mesecima. Biće vam ponuđene i dodatne usluge ako ih želite (koje su posebno važne kad su u pitanju niskotarifni avio prevoznici), a sve cene će biti prikazane transparentno, što će takođe uštedeti vreme i živce.

Naravno, možete proveriti i cenu avionske karte sa nekog od susednih aerodroma, recimo avio karte Zagreb – Bukurešt i prema tome planirati putovanje.

Kako još uštedeti na avio karti za Bukurešt?

Još jedna ušteda – i vremena i novca – može biti da rezervišete smeštaj na vašoj destinaciji.

Preko sajta eSky može se rezervisati i hotelski ili smeštaj u hostelima po ceni koja je objedinjena sa cenom, recimo, avio karte za Bukurešt. Na taj način, jeftine avionske karte iz Bukurešta ili do ovoga grada zajedno sa smeštajem možete dobiti za samo nekoliko trenutaka, a uštede mogu biti znatne, čak do 30 posto.

Uz sve ove pogodnosti, imajte na umu i to da ćete uštedeti na odlasku do turističke agencije, a automatska pretraga štedi vreme i u traženju najpovoljnije karte i najboljeg smeštaja, te će vam na optimalan način iskombinovati recimo avio karte Beograd – Bukurešt sa smeštajem u tom gradu koji vama odgovara.

Let Bukurešt – Beograd

Trenutno postoji više opcija za letove iz glavnog grada Srbije za glavni grad Rumunije. Direktan let za Bukurešt iz Beograda omogućavaju nacionalni avio prevoznici ove zemlje, Air Serbia odnosno TAROM. Let traje oko sat i po vremena. Tokom većeg dela godine postoji bar jedan direktan polazak dnevno na relaciji između ova dva glavna grada, ponekad i više polazaka, od kojih su neki u jutarnjim, neki u poslepodnevnim satima. Uz sve direktne letove, postoji i mnoštvo letova velikih evropskih avio prevoznika, kao što su Lufthansa ili Austrian Airlines, s presedanjem u nekom od gradova u susedstvu.

Cena avio karte Beograd – Bukurešt varira u zavisnosti od različitih faktora. Let za Bukurešt je skuplji u perodima velikih državnih i nacionalnih praznika, a cena takođe raste i kako se bliži planirano vreme putovanja. Stoga rezervišite avionsku kartu što ranije možete kako biste prošli što jeftinije. Kad su u pitanju prosečne cene karata na ovoj relaciji, treba izdvojiti okvirno oko 150 evra za povratnu kartu, a najjeftinije avio karte za Bukurešt mogu se pronaći i tokom perioda popusta i promocija u delu sajta posvećenom posebnim Prilikama.

Aerodrom u Bukureštu

Aerodrom Enri Koanda (Aeroportul Internațional Henri Coandă București) nosi oznaku OTP i najveći je međunarodni aerodrom u Rumuniji. Nalazi se u mestu Otopeni, oko 16 kilometara od centra. Iako nije jedini aerodrom za ovaj grad, na njega ipak sleću svi letovi za Bukurešt.

Sedište je Taroma, rumunskog nacionalnog avio prevoznika, kao i lou-kost kompanije Blue Air. Ovo nije jedini niskobudžetni prevoznik – na aerodromu u Bukureštu su takođe sedišta kompanija Ryanair i Wizz Air. Kad je u pitanju promet putnika, preko aerodroma u Bukureštu godišnje pređe oko 13 miliona ljudi, a proširenjem aerodroma planira se da ovaj broj dostigne 20 miliona.

Za sada aerodrom u Bukureštu ima jedan terminal, na kojem su izdvojeni međunarodni i letovi u zemlji, na koje se poleće sa ukupno 38 gejtova. U izgradnji je drugi terminal, koji će biti direktno povezan na auto-put A3, na metro liniju (broj 6) i železničke trase.

Na aerodrom u Bukureštu sleće let iz Beograda za Bukurešt prevoznika Tarom i Air Serbia.

Kako sa aerodroma u Bukureštu doći do centra grada?

Osim rentakara i taksija ili Ubera, možete koristiti i gradski autobus ili privatni minibus transfer.

Nakon što vas vaš avio let za Bukurešt dovede na aerodrom, u holu Dolasci, prateći oznake, možete pronaći stajalište gradskog autobusa koji vodi ka centru grada. Odaberite autobus na liniji 783, čije su stanice Piata Victoriei, Piata Romana, Piata Universitatii i potom Piata Unirii, što je glavni trg u centru. Na svakih 30 minuta su polasci, odnosno 40 minuta u toku noći. Kartu možete kupiti na automatu ili kiosku, koji su na samom izlazu s aerodroma. Autobuski prevoz do Bukurešta omogućen je i ekspres linijom.

Kada su taksiji u pitanju, Bukurešt je jedan od gradova u kojima se treba obratiti pouzdanom taksi prevozniku. Neki od popularnih su Meridian i Speed Taxi. Vožnja do grada traje oko pola sata.

Još jedna opcija je privatni transfer minibusom, za koji postoji više kompanija, a neke od njih su Go Thor i Welcome Pickups.

✔️ Postoje li posebne ponude za letove za Bukurešt na eSky.rs?

Na web stranici eSky.rs redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cenama. Pratite nas i inspirišite se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta za Bukurešt?

Na eSky.rs dok vrpite rezervaciju avionske karte, takođe možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i prijatno.

✔️ Ako rezervišem let za Bukurešt, mogu li da rezervišem ujedno i smeštaj?

Na eSky.rs nudimo pretraživač smeštaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smeštaju u mestu, u kojem putujete, čak i pre putovanja. Smeštaj može da se rezerviše nezavisono od karte ili kao deo Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove za Bukurešt?

Budite sigurni, da na eSky.rs ponuda letova za Bukurešt uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizovane za visoki standard.

Korisne informacije o aerodromima u Bukureštu

Idi do aerodroma

Popularne avio kompanije za Bukurešt

Tražite smeštaj? Proverite najbolje hotele u Bukureštu

Nađite smeštaj u Bukureštu