Meni

Pretražite letove za Jaši

Jaši

 • Opšte informacije

  Službeni jezik: rumunski
  Vremenska zona: UTC+3 (leto), UTC+2 (zima)
  Valuta: Lej (RON)

 • Ajfelov hotel

  Grand Hotel Traian je najizuzetnija građevina u Jašiju – projektovao ga je Gustav Ajfel, tvorac čuvenog tornja u Parizu.

 • Policija u borbi protiv đavola

  Verovanje u mračne sile je veoma jako, a utiče čak i na gradske vlasti. Godine 2006. policijska stanica u Jašiju pozvala je pravoslavnog sveštenika da istera duhove.

 • Noć u klubu Cafeneaua

  Najpopularniji noćni klub Cafeneaua nalazi se u severnom delu grada, na trgu Piața Unirii. Posetioci hvale ovo mesto zbog odličnog provoda i atmosfere.

Šta videti u Jašiju

Bivša prestonica Moldavije mesto je koje su oblikovale različite kulture – stara moldavska, ruska, istočnjačka i zapadna. Podsećanje na nekadašnje slavne dane ostalo je u vidu neogotičke Palate kulture i Manastira Trojice Jerarha iz 17. veka.

Da biste iskusili lokalnu tradiciju, u Jaši dođite 14. oktobra. Tada se slavi Sveta Petka, zaštitnica Saborne crkve, i u ovoj bogomolji održava se sveta liturgija kraj njenih moštiju. U čitav grad na taj praznik, prema običaju, sjate se svi Romi da podele hranu s drugima. Ulice su pune ljudi i načičkane štandovima na kojima se prodaju suveniri.

Sve važne znamenitosti grada Jašija možete obići vozeći se biciklom. Neke kompanije, kao što je Rolandia, organizuju bicikl ture po gradu. Preporučujemo da obilazak rezervišete ranije, tako da vodič može da ga prilagodi vašim potrebama.

Na Bulevaru Karola Prvog nalazi se park Copou, najstariji javni vrt u Rumuniji. Nastao je 1834. i uređen je u stilu francuskih vrtova. Ovde ćete videti brojne skulpture, fontane, a ima i puno drveća, u čijem se hladu možete odmoriti od užurbanosti gradskog života.

Jedno jelo koje će vam sigurno biti poznato je mamaliga (kačamak), koji je veoma popularan širom Rumunije. U ovoj zemlji služi se sa sitnim ovčjim sirom bryndza, pavlakom, prelivom od luka ili uz pržena jaja. Probajte i rumunske sarme (sarmale), koje se prave od vinove loze, a pune pirinčem i mesom, ali i pečurkama. U Jašiju su domaća jela u ponudi restorana koji služe lokalnu kuhinju, recimo Oscar Restaurant u ulici Strada Lascar Catargi i Casa Bolta Rece u ulici Strada Rece, gde sa terase možete posmatrati kako se odvija život u ovom gradu.

A ako biste grad voleli da vidite i iz druge perspektive, rezervišite sto u panoramskom restoranu, koji nudi jedinstven pogled na Jaši sa 13. sprata hotela Unirea. Efekat pojačava to što je hotel znatno viši od okolnih zgrada.

Desert možete kupiti u radnji Leonidas Iași, u kojoj se prodaje čokolada u svim oblicima. U slatkišima možete uživati tamo, ali ih i poneti.

✔️ Postoje li posebne ponude za letove za Jaši na eSky.rs?

Na web stranici eSky.rs redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cenama. Pratite nas i inspirišite se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta za Jaši?

Na eSky.rs dok vrpite rezervaciju avionske karte, takođe možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i prijatno.

✔️ Ako rezervišem let za Jaši, mogu li da rezervišem ujedno i smeštaj?

Na eSky.rs nudimo pretraživač smeštaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smeštaju u mestu, u kojem putujete, čak i pre putovanja. Smeštaj može da se rezerviše nezavisono od karte ili kao deo Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove za Jaši?

Budite sigurni, da na eSky.rs ponuda letova za Jaši uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizovane za visoki standard.

Korisne informacije o aerodromima u Jašiju

Popularne avio kompanije za Jaši

Red letenja: Jaši

Tražite smeštaj? Proverite najbolje hotele u Jašiju

Nađite smeštaj u Jašiju