Meni

Pretražite letove za Ženevu

Prikaži filtere

Ženeva

Gde rezervisati avio kartu za Ženevu?

 

Po povoljnoj ceni za direktan let, ali i onaj s presedanjem, avio karta za Ženevu može se naći na pretraživaču jeftinih letova eSky. Poređenje cena s obzirom na datum putovanja, količinu prtljaga i prateće usluge jednostavno je i veoma praktično i intuitivno.

U samoj pretrazi letova izlistani su jeftini letovi za Ženevu, koje lako sa svog računara možete pretraživati po željenom datumu, ali i podesiti termine boravka u gradu tako da vaša avio karta za Ženevu bude što povoljnija. Cena avionske karte Beograd – Ženeva može da varira, zbog čega vam naš pretraživač pomaže da ih na organizovan način pregledate. Onima koji bi voleli da avio karte za Ženevu pretražuju sa svog mobilnog telefona, na raspolaganju je i mobilna aplikacija eSky sa svim za to neophodnim funkcijama.

Cene karata za Ženevu iz Beograda

U eSky pretrazi letova za Ženevu u ponudi ćete naći letove redovnih, ali i niskotarifnih avio prevoznika, kako za letove s presedanjem, tako i za direktne letove – kao što je recimo najnoviji direktan let kompanije Air Serbia uveden proleća 2018. Iz Beograda za Ženevu ova kompanija saobraća četvrtkom i nedeljom, a cena povratne karte kreće se od oko 140 evra.

Iz glavnog grada Srbije dostupni su letovi više avio prevoznika, a za svakog od njih cena avio karte Beograd – Ženeva menja se u odnosu na period u godini, broj presedanja i razne druge faktore.

Kada su u pitanju letovi preko redovnih avio prevoznika, u cenu karte obično je uračunat prtljag, što treba imati na umu kao razliku u odnosu na letove loukostera. Švajcarski nacionalni avio prevoznik Swiss Air saobraća na liniji Beograd – Ženeva s presedanjem u Cirihu, a cena karte kreće se od oko 150 evra. U cenu su uračunate aerodromske i ostale takse, kao i prtljag do 22 kilograma.

Cene karata Ženeva – Beograd preko niskobudžetne kompanije EasyJet kreću se od oko 27 evra po pravcu i oko 50 evra za povratnu kartu bez bagaža. On se doplaćuje od dvadesetak evra po pravcu. Letovi su tri puta nedeljno, ponedeljkom, sredom i petkom.

Na sajtu eSky, u delu Prilike, pronaći ćete i povoljnije karte do Ženeve, kao i drugih aktuelnih gradova, te obavezno iskoristite promocije i popuste koji se tu nude.

Ženevski aerodrom

Pod kodom GVA, ovaj aerodrom, poznat i kao aerodrom Koantran (Cointrin), posluje od 1922. godine. Ovaj međunarodni aerodrom udaljen je samo četiri kilometra na severozapad od centra grada. Posle ciriškog, najveći je aerodrom u Švajcarskoj. Godišnje se preko njega preveze skoro 10 miliona putnika.

Aerodrom u Ženevi se koristi za letove između evropskih gradova, ali i letnjih destinacija, dok pojedini prevoznici preko njega prave konekciju za letove za Bliski istok, Kinu i Severnu Ameriku. Čvorište je avio prevoznika Etihad Regional i EasyJet Switzerland, a baza za Swiss International Airlines.

Ženevski aerodrom se, inače, nalazi veoma blizu granice sa Francuskom, te je putnicima iz Srbije, zahvaljujući Šengenskom sporazumu, moguć pristup iz obe ove zemlje. Aerodromska zgrada sastoji se iz dva terminala. Putnički Terminal 1 koristi se za većinu letova. Podeljen je na pet delova: delovi A, B, C, D pripadaju švajcarskom delu aerodroma, dok je deo F na francuskoj strani. Za manji broj letova na usluzi je stara zgrada putničkog Terminala 2, na koji sleću sezonski letovi i koji nije snabdeven toliko dobro kao prometniji T1.

Prevoz sa ženevskog aerodroma

Ukoliko ste kupili avio karte za Ženevu, sigurno razmišljate o tome kako da se prevezete od aerodroma do centra grada. Dobra vest je da je aerodrom u neposrednoj blizini Ženeve. Ukoliko do centra treba da stignete kolima, po izlasku sa ženevskog aerodroma, put Route de Pre-Bois udesno vas vodi ka velikoj raskrsnici na kojoj treba odabrati skretanje levo na Route de Meyrin. Prateći ovu aveniju naći ćete se za 7 do 8 minuta u srcu Ženeve.

Prevoz do centra Ženeve moguć je i železnicom. Vozovi nekoliko linija, od kojih je najbolja 150, saobraćaju na svakih petnaestak minuta do centra grada. Vožnja traje desetak minuta. Vozovi saobraćaju i tokom noći. Za one koje interesuje autobuski prevoz do Ženeve dovoljno je da na aerodromu pronađu stanicu autobusa 10, koji vodi ka rivi, i na njoj će se naći za oko 15 minuta. Ekspres autobusi takođe vode ka centru, ali su polasci nešto ređi, na tri sata. Taksi prevoz je još jedna opcija za putnike sa ženevskog aerodroma.

Za Lion iz Ženeve možete koristiti autobuski prevoz i železnicu. Računajte na tročasovno putovanje.

Koliko unapred kupiti avio karte za Ženevu?

Što ranije rezervišete, to bolje. Cena avionske karte za Ženevu može da se promeni u roku od jednog dana, na šta utiče popularnost ovog leta u periodu koji ste odabrali. Kada je let popularan, kao što je recimo let iz Ženeve za Srbiju, njegova cena može znatno da poraste.

Zato birajte da karte rezervišete ranije. Ženeva je interesantna turistima u letnjem periodu i tokom trajanja novogodišnjih praznika, pa probajte da putovanje odložite za neko vreme kada interesovanje turista nije preveliko.

Teško je dati preciznu procenu zbog velikog broja faktora koji utiču na cenu karte, ali najoptimalniji period za rezervaciju je bar tri meseca unapred. Naravno, na cenu utiču i aktuelne promocije i popusti. Ako želite da budete u toku i kupite jeftine avio karte za Ženevu, možete se pretplatiti na naš specijalni bilten, na koji možete da se oslonite kada su u pitanju specijalne akcije i ponude, između ostalih – i avio prevoznika za Ženevu.

Najjeftiniji letovi za Ženevu

U letnjim mesecima, od juna do avgusta, vlada veliko interesovanje među putnicima za let za Ženevu. Tada je teže pronaći zaista jeftin let za ovaj grad. Ipak, ni u to vreme ne treba očajavati. Sve što treba da uradite je da potražite avio karte Beograd – Ženeva nešto ranije, ili otvorite našu pretragu letova. Tu su prikazane komparativne cene svih prevoznika koji do nje saobraćaju. A možete otvoriti i odeljak Prilike, gde se povremeno mogu naći jeftine avio karte Beograd – Ženeva po zaista povoljnim cenama.

Ne zaboravite, pretražujemo za vas letove u ovaj švajcarski grad svih redovnih i niskobudžetnih kompanija, a za vas ostavljamo samo najjeftinije letove za Ženevu.

Koje avio kompanije lete za Ženevu?

Različiti prevoznici do Ženeve nude letove sa presedanjem u Cirihu ili nekom od obližnjih evropskih gradova, a odnedavno su popularni Air Serbia letovi za Ženevu.

Srpska nacionalna kompanija u martu 2018. počela je da prevozi direktno do ovoga grada, a takođe i u kod-šer aranžanu sa Alitalijom organizuje let sa kraćim presedanjem u Rimu. Swiss Airlines je redovni švajcarski avio prevoznik, a putnicima iz Beograda nudi letove sa presedanjem u Cirihu. Preko nekih od pomenutih avio prevoznika moguće je na našem sajtu pronaći jeftine avionske karte Beograd – Ženeva.

Još neki od popularnih izbora su Austrian Airlines (koji leti sa presedanjem u Beču) i Lufthansa (sa kojom se preseda u Minhenu), ali i niskobudžetni prevoznik EasyJet, koji nudi direktan let Beograd – Ženeva. Manje poznata alternativa putnicima iz Srbije donedavno je bila regionalna avio kompanija Darwin Airlines, koja je pre bankrota letela pod brendom Adria Airways Switzerland za Ženevu preko Ciriha.

✔️ Postoje li posebne ponude za letove za Ženevu na eSky.rs?

Na web stranici eSky.rs redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cenama. Pratite nas i inspirišite se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta za Ženevu?

Na eSky.rs dok vrpite rezervaciju avionske karte, takođe možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i prijatno.

✔️ Ako rezervišem let za Ženevu, mogu li da rezervišem ujedno i smeštaj?

Na eSky.rs nudimo pretraživač smeštaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smeštaju u mestu, u kojem putujete, čak i pre putovanja. Smeštaj može da se rezerviše nezavisono od karte ili kao deo Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove za Ženevu?

Budite sigurni, da na eSky.rs ponuda letova za Ženevu uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizovane za visoki standard.

Korisne informacije o aerodromima u Ženevi

Popularne avio kompanije za Ženevu

Tražite smeštaj? Proverite najbolje hotele u Ženevi

Nađite smeštaj u Ženevi