Meni

Pretražite letove za Bazel

Prikaži filtere

Bazel

Kako do jeftine avio karte za Bazel?

Jeftine avio karte za Bazel u različitim periodima možete naći preko različitih avio prevoznika, a najviše ponuda uvek je izlistano u nekom od onlajn pretraživača avionskih karata, kakav je eSky.

Kao i kada su drugi gradovi u pitanju, u onlajn pretraživačima dostupan je lak i jednostavan pregled avionskih karata do željene destinacije, s posebnim osvrtom na cenu, te u njima lako možete pronaći i jeftine avio karte za Bazel.

Švajcarski grad Bazel je popularna destinacija za vikend turizam zbog svoje razvijene kulturne scene – krasi ga više od 40 muzeja svetskog ranga. Za ovaj grad na obali Rajne prednost je i blizina francuske pokrajine Alzas, kao i Nemačke.

Direktan let Beograd – Basel

Ako vas zanimaju jeftine avio karte za Bazel, jedna od opcija koja će se verovatno pokazati kao najpovoljnija jesu direktni letovi, kojima ne samo što izbegavate visoke troškove već i sebi smanjujete vreme putovanja. Jedan od direktnih letova iz Srbije jeste direktan let Beograd – Basel. Iz srpske prestonice do Bazela saobraćaju avioprevoznici Wizz Air i EasyJet, te se letovi mogu pronaći za skoro svaki dan u nedelji i sa različitim vremenima polaska. Putovanje traje nešto kraće od dva sata.

Uzmite u obzir da povoljne ponude avio karata za Bazel možete naći i sa drugih aerodroma u Srbiji i regionu, ne samo sa beogradskog. Još jedna opcija za putnike iz Srbije koji žele da iskoriste prednosti direktnih letova je let za Bazel iz Niša. Polasci sa niškog aerodroma su utorkom i subotom u ranim večernjim satima. Povratak iz Bazela je organizovan u kasnim poslepodnevnim satima.

Direktni letovi iz Tuzle za Bazel takođe su dobra i nekada veoma jeftina opcija za putnike iz Srbije.

Koja je cena avio karte Beograd – Bazel?

Preko kompanija Wizz Air ili EasyJet letovi iz Srbije za Bazel se mogu rezervisati po zaista povoljnim cenama – po ceni čak i od dvadesetak evra, odnosno oko pedeset za povratnu.

Međutim, kada rezervišete jeftine avionske karte iz Beograda za Bazel preko nekog od ova dva niskotarifna prevoznika, obavezno pogledajte koliko je prtljaga uključeno u cenu karte. Ukoliko planirate duži ostanak na destinaciji, a samim tim imate i više prtljaga, nemojte zaboraviti da se predati prtljag doplaćuje. Njegova cena katkad može po iznosu prevazići i cenu avio karte koju ste platili. Takođe, cena prtljaga kod niskotarifnih kompanija obično se naznačava samo u jednom pravcu. Ovo isto važi i kada je u pitanju cena avio karte Niš – Bazel.

Pretraga avionske karte za Bazel

Avionske karte za Bazel, kao i za druge gradove u Evropi i širom sveta, možete pronaći po povoljnim cenama preko sajta eSky, koji je dobar polaznik za pretraživanje jeftinih letova. Uz njega je dostupna i besplatna mobilna aplikacija koja vam omogućava lako, udobno i jednostavno pregledanje letova i rezervaciju karata.

Bilo da ste odabrali eSky veb-sajt ili mobilnu aplikaciju, najpre ukucajte polazni grad i kao dolazni izaberite Bazel. Avio karte će biti sortirane prema ceni, a pregledno su prikazane i dodatne usluge. Pretragu možete podesiti tako da period putovanja pomerite za nekoliko dana – što nekada može smanjiti cenu leta, ali je dostupno samo putnicima koji nemaju fiksni period putovanja. Iskoristite i mesečni pregled cene ako ste fleksibilni kad je u pitanju period putovanja.

Ukoliko vas zanimaju jeftini letovi za Bazel, imajte na umu da na cenu avionskih karata utiču vreme putovanja (datum polaska i odlaska), dodatne usluge koje ste zahtevali, kao i količina i tip prtljaga koji nameravate da ponesete. Neki periodi su posebno prometni u evropskim gradovima, uključujući i Bazel, pa su stoga avionske karte tada skuplje. Ovo posebno važi u periodu oko Nove godine, Uskrsa i velikih praznika, kao i tokom velikih manifestacija, kao što je npr. Art Basel.

Gde slećem u Bazelu?

Vaše jeftine avio karte za Bazel vode do jedinog aerodroma u ovom gradu – Euroairport Basel Mulhouse Freiburg, poznatog i kao Bazel-Miluz. Od Bazela je udaljen 4 kilometra.

Ovaj aerodrom je baza niskotarifnog prevoznika EasyJet, a koristi ga i lou-kost prevoznik Wizz Air (letovi iz Bazela za Niš, kao i letovi Bazel – Beograd i takođe direktni letovi Bazel – Tuzla).

Ovim aerodromom zapravo upravljaju tri države – Francuska, Švajcarska i Nemačka – mada se nalazi na francuskoj teritoriji. Iako je najbliži švajcarskom Bazelu, od Miluza u Francuskoj deli ga dvadesetak kilometara, a od nemačkog Frajburga nešto više od 40 km.

Aerodromu u Bazelu možete prići iz bilo koje od pomenute tri države. A pošto je Srbija članica Šengenskog sporazuma, nećete imati prepreke putovanju bilo iz koje od ove tri države da dolazite.

Ovaj aerodrom je opremljen svim modernim pogodnostima koje su neophodne prilikom putovanja. I jedna napomena: kada se nađete na aerodromu, obratite pažnju koje prodavnice i ostali uslužni objekti pripadaju kojoj državi, jer to utiče na cene proizvoda, ali takođe i na izbor valute kojom plaćate.

Prevoz sa i do aerodroma u Bazelu

Bazelski aerodrom je u neposredoj blizini centra grada. Do njega vodi linija 50 gradskog autobusa, koja aerodrom spaja sa Glavnom železničkom stanicom. Putovanje traje nešto više od dvadeset minuta. Sa Glavne železničke stanice u Bazelu mreža regionalnih vozova SBB/SNCF prevozi širom Švajcarske, Francuske, ali i do mnogih drugih evropskih gradova. Ova stanica je takođe i jedno od glavnih gradskih prevoznih čvorišta i dobro je povezana sa ostalim delovima grada.

Do francuskih gradova Miluz, Kolmar i Strazbur najpraktičniji prevoz je Flixbus, koji je povoljan i vodi direktno od Bazelskog aerodoma do Glavne autobuske stanice u Strazburu, stajući usput u Miluzu i Kolmaru. Vožnja do Strazbura traje oko dva sata.

Najbrži put do nemačkog grada Frajburga takođe pruža Flixbus. Do ovog grada stiže se sa bazelskog aerodroma za oko sat vremena. Automobilski prevoz traje tek nešto kraće. Druga opcija je autobus do Glavne železničke stanice u Bazelu i potom voz za Frajburg. Saobraća na svakih sat vremena, a vožnja traje oko 40 minuta.

 

✔️ Postoje li posebne ponude za letove za Bazel na eSky.rs?

Na web stranici eSky.rs redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cenama. Pratite nas i inspirišite se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta za Bazel?

Na eSky.rs dok vrpite rezervaciju avionske karte, takođe možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i prijatno.

✔️ Ako rezervišem let za Bazel, mogu li da rezervišem ujedno i smeštaj?

Na eSky.rs nudimo pretraživač smeštaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smeštaju u mestu, u kojem putujete, čak i pre putovanja. Smeštaj može da se rezerviše nezavisono od karte ili kao deo Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove za Bazel?

Budite sigurni, da na eSky.rs ponuda letova za Bazel uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizovane za visoki standard.

Korisne informacije o aerodromima u Bazelu

Popularne avio kompanije za Bazel

Tražite smeštaj? Proverite najbolje hotele u Bazelu

Nađite smeštaj u Bazelu