Meni

Pretražite letove za Skoplje

Prikaži filtere

Skoplje

Skoplje

Kako najbolje do jeftine avionske karte za Skoplje?

Avionska karta Skoplje – Beograd može se kupiti kod nekog od prevoznika koji između ovih gradova imaju direktan ili let s presedanjem, a najveću ponudu različitih opcija imaju online pretraživači avio karata, kao što je eSky.

Na ovom sajtu se mogu naći jeftine avionske karte za Skoplje, ali i za druge gradove u Evropi i šire, u svetu. Prilikom kupovine avio karte za Skoplje preko pretraživača eSky raspolažete različitim opcijama: izborom među brojnim avio prevoznicima, biranjem presedanja (ili direktnog leta, ako postoji između dva grada), a transparentno su i prikazane različite usluge kako biste mogli uporediti cene i istraživanjem različitih opcija pronašli avio karte iz Skoplja ili za Skoplje po vašoj meri.

Jeftine avio karte iz Skoplja možete nabaviti sa svog računara, ali i sa mobilnog telefona, preuzimanjem besplatne aplikacije eSky.

Opcije za najjeftinije avio karte za Skoplje

Prilikom pretraživanja veb-sajta eSky ili istoimene mobilne aplikacije, najjeftiniji letovi za Skoplje pokazaće se među prvim rezultatima čim ukucate aerodrome polaska i dolaska. Ako nemate fiksan period putovanja, pretraživanje možete podesiti tako da vam se prikazuju cene prema mesecima ili ako se put pomeri neko kraće vreme ranije ili kasnije.

Međutim, najjeftinije avio karte za Skoplje mogu se dobiti kombinovanjem jeftinih letova za Skopje sa smeštajem na vašoj destinaciji. Za to postoji posebna opcija, nazvana Let + hotel, a koja omogućava kupovinu kompletnog aranžmana, s mogućnošću uštede do čak 30 posto.

Uz to, avio karte Skoplje možete upotpuniti putnim osiguranjem, a na istom sajtu i rezervisati vozilo koje će vas čekati na vašoj destinaciji – na ovom linku. Tako se jeftine avio karte iz Skoplja mogu pretvoriti u kompletan ugođaj za putnike, po cenama koje birate u skladu sa svojim budžetom.

Letovi Skoplje - Beograd

Letovi iz Beograda za Skoplje mogu biti direktni (kakve ima Air Serbia), ali i s presedanjem u nekom od obližnjih gradova, te njihova cena varira u odnosu na to, kao i na druge faktore. Ipak, jeftini letovi Beograd – Skoplje mogu se pronaći u različitim periodima godine.

Obavljaju se svakog dana u nedelji, u različitm terminima (polasci su uveče ili ujutru, osim subote, kada saobraćaju i jutarnji i večernji let).

Let iz Beograda za Skoplje traje od 70 minuta (direktan let) do oko tri sata (preko kompanije Austrian Airlines), odnosno oko 11 sati (preko Lufthanse).

Odakle polećete / slećete

Aerodrom u Skoplju nekada je nosio različite nazive – „Aleksandar Veliki“, odnosno aerodrom Petrovec. Danas je poznat isključivo kao Skopski aerodrom. Veći je od dva aerodroma u Severnoj Makedoniji i u IATA sistemu vazdušnog saobraćaja označen je skraćenicom SKP. Preko njega se preveze godišnje preko dva miliona putnika, a jedan deo tog saobraćaja čine low cost letovi iz Skoplja. Ovaj je aerodrom, naime, baza popularnog mađarskoj niskotarifnog prevoznika, te na značajan broj destinacija idu Wizzair letovi iz Skoplja. Među njima su: Barselona, Bazel, Pariz, Cirih, Bratislava, kao i brojni gradovi širom Nemačke, Švedske itd.

Terminal ovog manjeg međunarodnog aerodroma je nedavno renoviran i savremeno uređen, a nalazi se na manje od 20 km od centra grada. Putnicima su na raspolaganju uobičajeni sadržaji: hoteli u blizini aerodroma, a na aerodromu postoje dva duty free shopa, nekoliko mesta gde možete kupiti hranu u bilo koje doba dana ili noći, prodavnice, trafike, stolice za masažu... Wi-Fi je besplatan, ali ograničen tako da se morate konektovati na svakih pola sata.

Prevoz do Skoplja sa aerodroma

Bilo da ste na jednom od Air Serbia letova za Skoplje ili vas zanimaju jeftini letovi za Skoplje koje ovaj grad nudi iz drugih gradova, razmotrite sledeće opcije prevoza sa skopskog aerodroma i do njega.

Vaše jeftine avionske karte za Skoplje možete upariti sa prevozom gradskim saobraćajem ako želite da prođete što jeftinije. Manora Group je naziv autobuskog prevoznika koji prevozi do centra grada, a kartu u jednom pravcu za samo nekoliko evra možete kupiti na štandu na izlazu sa aerodroma ili kod vozača. Postoji i nekoliko privatnih kompanija koje organizuju kombi prevoz od aerodroma pravo do vaše finalne destinacije. Ukoliiko putujete za Ohrid, možete koristiti autobus sa glavne železničke stanice (do koje se dolazi direktnom autobuskom linijom sa aerodroma). Vožnja do Ohrida traje oko tri sata, a polasci su redovni.

Taksi je još jedan vid prevoza, a jedna od kompanija (TAV) ima fiksne cene, koje su navedene na izlazu sa aerodroma, a takođe i u svakom od vozila. Cena vožnje do grada je dvadesetak evra, a ova vozila prepoznaćete po beloj boji. Kad su drugi taksi prevoznici u pitanju, obratite pažnju da izbegnete „divlje“ taksiste i imajte u vidu da u slučaju neizdavanja računa uslugu niste dužni da platite vožnju.

Kuda se može leteti iz Skoplja?

Direktni letovi za Skoplje vode iz različitih evropskih gradova, među kojima su najbrojniji u Nemačkoj i Švedskoj. Iz regiona Balkana, avio karte Skoplje – Beograd možete nabaviti preko Er Srbije.

Croatia Airlines ima direktan let za Skoplje iz Zagreba. Avio karte Skoplje – Atina možete kupiti preko Aegean Airlinesa, a postoji i let za Beč, koji ima Austrian. Švajcarski prevoznik Chair Airlines ima u ponudi avio karte Skoplje – Cirih.

Turski niskotarifni Pegasus leti za Istanbul (sezonski i za Izmir i Antaliju), a u ponudi prevoznika Flydubai su low cost letovi za Skoplje iz Dubaija. Jeftini letovi iz Skoplja su popularni među putnicima iz Srbije. Među niskobudžetnim prevoznicima ipak se najviše ističe Wizzair, koji obezbeđuje avio karte Skoplje – Malta, avio karte Skoplje – Pariz, kao i karte za brojne evropske, posebno švedske i nemačke gradove. Let Skoplje – Frankfurt trenutno nije direktan.

Najbolji period za putovanje

Ukoliko želite da kupite jeftine avionske karte za Skoplje, možete da kalkulišete sa vremenom putovanja kako biste postigli da vaša avio karta za Skoplje ili avio karta iz Skoplja bude što jeftinija. U principu, u periodu oko prelaska u novu godinu teško da ćete naći najpovoljnije avio karte za Skoplje, koliko god ranije da ih kupite. U tom periodu cena avio karte za Skoplje neminovno raste jer se tokom velikih praznika puno putuje...

Rešenje je da izbegnete periode kada vlada veliko interesovanje turista za vašu destinaciju. Još jedna opcija je da pratite kako se kreću cene avio karata za Skoplje na sajtu eSky, u odeljku Prilike (isto važi i za mobilnu aplikaciju). Ovakve, najpovoljnije cene karata javljaju se s popustima i akcijama kod avio kompanija, te su uvek u ograničenim količinama i brzo se rasprodaju. Kada naiđete na njih, predlažemo zato da ih kupite što pre.

✔️ Postoje li posebne ponude za letove za Skoplje na eSky.rs?

Na web stranici eSky.rs redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cenama. Pratite nas i inspirišite se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta za Skoplje?

Na eSky.rs dok vrpite rezervaciju avionske karte, takođe možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i prijatno.

✔️ Ako rezervišem let za Skoplje, mogu li da rezervišem ujedno i smeštaj?

Na eSky.rs nudimo pretraživač smeštaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smeštaju u mestu, u kojem putujete, čak i pre putovanja. Smeštaj može da se rezerviše nezavisono od karte ili kao deo Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove za Skoplje?

Budite sigurni, da na eSky.rs ponuda letova za Skoplje uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizovane za visoki standard.

Korisne informacije o aerodromima u Skoplju

Popularne avio kompanije za Skoplje

Tražite smeštaj? Proverite najbolje hotele u Skoplju

Nađite smeštaj u Skoplju