Meni

Pretražite letove iz Beograda za Podgoricu

Prikaži filtere

Podgorica

Letite na relaciji Beograd – Podgorica? Ovo treba da znate!

Nekoliko je načina za kupovinu avio karata Beograd – Podgorica. Uz turističke agencije, avionske karte Beograd – Podgorica nude i veliki veb-sajtovi za prodaju avion karata, poput eSky.

Naravno, kada se pojavi povoljna prilika za kupovinu – bilo da je u pitanju let Beograd - Crna Gora ili let ka nekom drugom gradu u Evropi ili svetu – postoje putnički nalozi na društvenim mrežama na kojima ćete pronaći popuste. No, sve su te informacije raštrkane po internetu i time nepristupačne širokom krugu ljudi. Zbog toga su sve te informacije sakupljene na velikim sajtovima za pretragu avionskih karta, recimo kao što je eSky, koji za vas pretražuje letove preko više stotina različitih redovnih ili niskotarifnih avio prevoznika na relaciji Beograd – Podgorica i predstavlja vam najbolje ponude, bilo u smislu cene ili datuma putovanja koji vam najviše odgovaraju.

Kada putuju na Crnogorsko primorje, mnogi putnici iz Srbije traže avio karte Beograd – Podgorica, prvenstveno zbog blizine važnih turističkih sadržaja na putu do Primorja, ali i zbog povoljnijih cena nego ako se leti do Tivta. Zbog velike potražnje ovih letova avionske karte nekada je moguće pronaći po povoljnim cenama. Pročitajte tekst do kraja jer ćete u njemu naći pregršt saveta za pametnu kupovinu avio karata Beograd- Podgorica, a koristićete ih i za mnoga druga buduća putovanja.

Koliko traje let Beograd – Podgorica?                 

U zavisnosti od aviona kojim letite (što često praktično znači - u zavisnosti od avio prevoznika koji ste odabrali), let traje od 45 minuta do oko 60 minuta.

Različiti avio prevoznici koji imaju direktne letove iz Beograda za Podgoricu, a putnici iz Srbije na sajtu eSky mogu da kupe bilo avio karte Beograd - Podgorica Montenegro Airlines, bilo karte srpskog nacionalnog prevoznika Air Serbia. Obe ove avionske kompanije imaju različite tipove aviona u svojoj floti i, u zavisnosti od tipa aviona, let od Beograda do Podgorice traje ili 45–50 minuta, ili pak sat vremena.

Beograd - Podgorica trajanje leta je kraće kada se leti većim, mlazni avionima, sa rasporedom sedišta tri sa tri, dok letovi koji se obavljaju takozvanim propelercima (obično manjim avionima, koji imaju raspored sedišta dva sa dva) traju oko sat vremena. Bez obzira na izbor aviona avio kompanije, ono u šta možete biti sigurni je da će vaš let iz Beograda za Podgoricu biti udoban i, pre svega – kratak!

Najbolji trikovi kad je u pitanju cena avio karata Beograd - Podgorica

Letovi Beograd - Crna Gora prodaju se po različitim cenama u različitim sezonama – svaki avio prevoznik određuje cenu svojih karata po nekom kriterijumu koji ne žele da dele sa putnicima. I za let Beograd - Podgorica cena karte se menja u skladu sa sličnim pravilima.

Van uobičajene letnje, turističke sezone cene letova Beograd – Podgorica su niže, a isto je i ako izbegnete da letite tokom velikih praznika, posebno Nove godine. Još jedna stvar važi za relaciju Beograd – Podgorica: birajte let radnim danima umesto vikendom kako biste dodatno spustili cenu.

U proseku, cena povratne avionske karte Beograd – Podgorica iznosi oko 100 evra preko oba prevoznika koji nude direktne letove (i srpskog i crnogorskog), dok let u jednom pravcu košta oko sedamdesetak evra. No, sajtovi za pretragu letova kao što je eSky imaju i posebne pogodnosti – pogledajte sledeći naslov.

Kako do avio karte Beograd – Podgorica: akcija

Naravno, ako kupujete avio karte Beograd - Podgorica last minute, jeftini letovi Beograd – Podgorica slabije će vam biti na raspolaganju. Što se više bliži vreme leta, to su po pravilu cene karata više. Međutim, avio prevoznici imaju neke akcije i popuste, u različitim periodima godine ili za različite kategorije putnika – npr. za starije, za studente, porodice itd. Da biste bili u toku s ovim popustima, možete pratiti veb-sajtove avio kompnija preko kojih planirate da putujete. Ili se prosto na sajtu eSky pretplatite na newsletter, koji će vam redovno stizati u inboks, a u njemu obaveštenja o najnovijim popustima i ponudama.

A ako ne žurite s putovanjem, već možete da birate datum kada su karte jeftinije, niti vas zanima neki specifičan prevoznik, npr. Air Serbia let Beograd – Podgorica, imate još jednu dobru mogućnost: pratite specijalne prilike na sajtu eSky (ili u mobilnoj aplikaciji, koju besplatno možete preuzeti sa interneta). Ovde se objavljuju posebno jeftine avionske karte, pa se tu pojave i avionske karte kada je aktuelna akcija na avio karte Beograd – Podgorica.

Let Beograd – Podgorica: vreme

Da biste se okvirno orijentisali kada imate let Beograd - Podgorica danas, pogledajte ovaj red letenja, no imajte na umu da se red letenja katkad pomera zbog vremenskih prilika, te se za tačno vreme polaska i dolaska informišite na svojoj karti (i ovo je podložno eventualnim promenama zbog vremenskih prilika, ali u odnosu na to vreme se morate voditi prilikom dolaska na aerodrom). Preko svih postojećih avio kompanija koje imaju direktan let, postoji više od pet polazaka dnevno, te pogledajte za koje sve termine možete kupiti avio karte Beograd - Podgorica.

Beograd - Podgorica avion, red letenja: ponedeljkom, utorkom, sredom, četvrtkom, subotom – polasci oko 7, 9, 13.45, 19.30, 20.30, petkom – oko 7, 9, 1.45, 19, 20.30 (2 polaska), nedeljom – oko 7, posle 10, 13.45, oko 18.30, 20.30. U proseku računajte da je sletanje nekih 50 minuta kasnije.

Osnovne informacije o aerodromima

Beogradski aerodrom Nikola Tesla i Podgorički aerodrom Golubovci biće vaša destinacija bilo da ste kupili avio karte Beograd - Podgorica Air Serbia ili karte kompanije Montenegro Airlines.

Međunarodni aerodrom „Nikola Tesla“ je jedini putnički aerodrom koji se koristi u Beogradu, a nosi IATA oznaku BEG. Nalazi se na nešto manje od 20 kilometara od Beograda, u predgrađu zvanom Surčin, zbog čega je poznat i kao surčinski aerodrom. Sa njega polazi vaš avio let Beograd – Podgorica. Kada putujete, imajte na umu da do ovoga aerodroma treba da dođete najbolje dva sat pre zakazanog vremena polaska, odnosno najkasnije sat i po pred polazak, kako biste imali vremena da obavite sve neophodne kontrole pre ulaska u avion.

Aerodrom u Podgorici zove se Golubovci i on je jedan od dva aerodroma u Crnoj Gori (uz tivatski aerodrom). Smešten je samo 11 kilometara južno od Podgorice i ima IATA oznaku TGD (prema starom nazivu grada i aerodroma – Titograd). Iako nije velik, savremen je i relativno komforan. Isto kao i beogradski aerodrom, ima sve sadržaje koji se obično smatraju neophodnim putnicima.

Beograd - Podgorica letovi i prevoz do primorja

Prevoz do beogradskog i sa podgoričkog aerodroma sledeći su na listi kada putnici kupe kartu za Beograd - Podgorica letove. Do aerodroma u Beogradu više je načina da dođete – ukoliko putujete iz nekog od većih gradova, postoji opcija prevoza minibusem, a na raspolaganju su često i železnički i autobuski prevoz. Kada se stigne na autobusku odnosno železničku stanicu, moguće je uzeti ili taksi do aerodroma, ili pak koristiti javni prevoz – minibus A1. Iz centra grada do aerodroma vodi i autobus 72, dok je sa Novog Beograda moguće uzeti autobus 707. Do aerodroma se stiže za oko 50 minuta iz centra grada, a taksijem i brže.

Kada vas vaše avio karte Beograd - Podgorica odvedu na jug, na aerodromu postoji više agencija za iznajmljivanje automobila. Njime se najbrže stiže do Crnogorskog primorja (preko Virpazara), a za neke gradove na obali postoji i prevoz železnicom. Primera radi, do Bara je voz najjeftinije prevozno sredstvo – polazi na svakih dva sata u toku dana, a vozićete se samo 50 minuta.

Ako kolima idete od Podgorice do Budve, treba pratiti put za Mojanoviće, pa onda put E65/E80 (desno do Filipa Kovačevića u Budvi). Vožnja automobilom iz Podgorice do Budve traje 80-ak minuta. Do Herceg Novog stižete ako do Mojanovića krenete trasom E762, potom M6, P11 i E65.

Ukoliko putujete do centra Podgorice, najbolji vid prevoza je taksi, a vozilo možete rezervisati u svako doba za dispečerskim pultom na aerodromu.

✔️ Postoje li posebne ponude za letove iz Beograda za Podgoricu na eSky.rs?

Na web stranici eSky.rs redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cenama. Pratite nas i inspirišite se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta iz Beograda za Podgoricu?

Na eSky.rs dok vrpite rezervaciju avionske karte, takođe možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i prijatno.

✔️ Ako rezervišem let iz Beograda za Podgoricu, mogu li da rezervišem ujedno i smeštaj?

Na eSky.rs nudimo pretraživač smeštaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smeštaju u mestu, u kojem putujete, čak i pre putovanja. Smeštaj može da se rezerviše nezavisono od karte ili kao deo Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove iz Beograda za Podgoricu?

Budite sigurni, da na eSky.rs ponuda letova iz Beograda za Podgoricu uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizovane za visoki standard.

Korisne informacije o aerodromima

Beograd Podgorica

Popularne avio kompanije na ruti Beograd - Podgorica

Tražite smeštaj? Proverite najbolje hotele u Podgorici

Nađite smeštaj u Podgorici